• 2022.10.19.

Edzőnkkel, Somogyi Jánossal készítettünk rövid interjút a tavaszi szezon indulása előtt.

Hogy sikerült a téli felkészülés?

A körülményekhez képest maximálisan elvégeztük a tervezett edzéseket, többször kellett teremben edzeni mint szerettünk volna, de tényleg nem panaszkodom mert 7 edzőmérkőzést is tudtunk játszani jó minőségű pályákon, erős ellenfelekkel, ami jól szolgálta az új emberek beilleszkedését a csapatba, volt idő megtalálni mindenkinek azt a posztot, ahol a legjobban tud segíteni a csapatnak. Az utolsó 2 hétben már kint tudtunk készülni a szabadban, a fű 3-as pályán, melynek a minősége nem az igazi, de remélhetőleg a Szarvasi FC életében ez volt az utolsó, olyan felkészülés, ahol hasonló problémákkal kellett megküzdeni. Az edzőmérkőzéseken nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az, amit mar említettem, hogy a csapat olyan állapotba kerüljön a bajnoki rajtra, hogy azonnal tudja hozni az eredményeket. Egyébkent 4 vereség és 3 győzelem volt a mérlegünk

Kik az új igazolások, és milyen benyomást keltettek eddig?

Bány Bence fél éves kitérő után tért vissza az NB 3-as Hódmezővásárhelytől, biztos vagyok benne hogy erősitést fog jelenteni a védelemben.

Zahorán Balázs is Hódmezővásárhelyről érkezett, előtte játszott az NB 2 -es Előrében is. A felkészülés alatt mutatott teljesítménye alapján nagy erőssége lesz a csapatunknak. A középpályán és a védelemben is kimagasló teljesítményre képes .

Czvalinga Márk Szeghalom csapatától igazolt hozzánk, nagyon jó benyomást tett rám az első napokban. Sajnos sérülés és betegség  is hátráltatta a felkészülésben, de szerintem pár héten belül 100%-os állapotba tud kerülni, és gólokkal, gólpasszokkal tud segíteni a támadósorban .

Magyar Martin a csabacsűdi csapattól igazolt vissza hozzánk. Remek teljesítményt nyújt a visszatérése óta, nagy fejtörést okoz nekem a héten, hogy a kezdőcsapatba állítsam-e már az első fordulóban, de biztos vagyok benne, hogy játszani fog a szezonban nem is keveset, ha igy folytatja mint ahogy eddig teljesített.

Kollár Patrik Kondorosról érkezett. Kapusposzton a jövő ember. Egyelőre elsősorban a ifi mérkőzéseken kap majd lehetőséget, de csak rajta múlik mikor mutatkozik be a felnőtt együttesben.

Úgy hallottam erőnléti edző is csatlakozott az edzői stábhoz?

Így van, Zahorecz Roland személyében egy frissen végzett erőnléti edzővel bővültek a klub lehetőségei, amit elsősorban a felnőtt csapatnál kamatoztatunk, de az utánpótlásban is segíti az edző kollégák munkáját  Remek munkát végez a srácokkal az edzés elején és végén, de a felkészülés első pár edzésén az egész foglalkozást az ő iránymutatása szerint végeztük. Teljes mértékben kihasználjuk azt a tudást, amivel rendelkezik .

Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi szezonnak?

Nagyon fontos az első 5 mérkőzés, ami még hátravan az alapszakaszból. Mindenféleképpen be kell jutnunk a felsőházba, tehát ezeken a mérkőzéseken csak az eredmény számít. Ha ezt sikerül elérnünk, remélem, hogy egy olyan modern támadófocit tudunk játszani, ahol a védekezést már az esetek nagy részében az ellenfél térfelen el tudjuk kezdeni, és ezekből a labdaszerzésekből könnyebben helyzetbe tudunk kerülni, mint egy felállt védelem ellen. Picit más felállásban fogunk játszani, mint az elmúlt 2 és fél évben, de ugyanabban a stílusban, ami szerintem sokkal fontosabb, mint a játékosok táblán elfoglalt helye! Ha sikerül a felsőházba kerülni, márpedig sikerülni fog, akkor a dobogós helyezés sem elképzelhetetlen, ami egy ilyen, katasztrófális szezonkezdet után nagy bravúr lenne. Ezen felül a Békés megyei Kupában szeretnénk megvédeni tavalyi elsőségünket, de minimális cél, hogy az első 3-ban végezzünk, ezzel újra a Magyar Kupa főtáblájára juthatna csapatunk, ahol vár még ránk egy-két nagy mérkőzés mert biztos vagyok benne hogy amit egyszer a sors elvett azt majd visszaadja valamilyen formában. Gondolok itt az Amatőr Kupa döntőre, amit nem tudtunk lejátszani a Salgótarján ellen a pandémia miatt.

A szurkolóknak mit üzennél?

Köszönjük a szurkolóink kitartását! A nehezebb szezonkezdett miatt volt pár negatív hang, de tudjuk hogy sokkal többen vannak akik kitartottak a csapat mellett a rosszabb eredmények idején is. Szeretnék nekik köszönetet mondani és szép eredményekkel boldoggá tenni őket a szezon végén, csakúgy, mint tavaly!

Gyertek szurkolni, mert nagy szükség van Rátok!

Egy Csapat, egy Cél! ⚽

Szarvas Fc 1905 Facebook