Történetünk

SZARVASI FC 1905 – BÉKÉS MEGYE ELSŐ FUTBALL KLUBJA

A Szarvasi Football Club 1905, röviden Szarvasi FC, egy magyar labdarúgócsapat Szarvasról. 1905-ben alapították Szarvasi Football Társaság illetve Juventus SC néven. A csapat színei napjainkban is és -kis kitérővel- kezdetek óta is a világoskék és a fehér.

A Szarvas és Vidéke 1905 július 9.-i száma hírek rovatában „Football Társaság” címszó alatt közli, hogy a „…szarvasi ifjúság sportkedvelő része football csapatot alakított, amely az Erzsébet-liget nagy köröndjén háromszor hetenként tart matscheket”. A lap megerősíti azt is hogy „Szarvasi Football Társaság” néven 1905 június 17 én megalakult az első szarvasi labdarúgó egyesület, mely Békés megye legrégebbi labdarúgó csapata is egyben. Legelső nyilvános mérkőzésüket barátságos találkozó keretében a Budapesti Műegyetemi Athletikai és Football Klub ellen vívták 1905 szeptember 1.-én. A mérkőzés végeredménye 8:1-lett a budapestiek javára. A klub először 1912-ben „Békés vármegye és környéke futball csapatainak Ezüst Serleg Bajnokságán” vett részt, mint első hivatalos megmérettetés

A bajnoki rendszer kialakításával a Vidéki bajnokságok – Déli kerület, II. osztály, Csabai alosztályában játszott először az 1922/23-as szezonban akkor az induló 7 csapatból a 3. helyen végzett.

Történetünk menü feltöltés alatt

Szarvas Fc 1905 Facebook