A Balkányt legyőzve, ott vagyunk a legjobb 32 között!

  • 2022.10.19.

Őszies, hűvös időben fogadtuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Balkány csapatát a Magyar Kupa 7. fordulójában, ahol a cél a legjobb 32 közé kerülés volt.

A mérkőzés kezdeti fázisában csapatunk birtokolta többet a labdát, az első helyzetre a harmadik percig kellett várni, ekkor Balogh Gusztáv húzta meg a jobb szélét, Farkas érkezett középen a beadására, de elkésett, így a vendég védők szögletre tudtak tisztázni.
Az 5. percben ismét Balogh indult meg a jobb oldalon, beadása kissé erősre sikeredett, de Sindel még a baloldalon összegyűjtötte a játékszert és Zimát hozta játékba, aki eltekerte a labdát a kapu fölé.
Az ellentámadásból a vendégek veszélyeztettek, Angyal Norbert indult meg, majd befelé cselezett 18 méterről eleresztett lövését azonban Kasik gyönyörű mozdulattal vetődve szögletre tolta.
A 17. percben Vozár tette balról élesen középre a labdát, amit Farkas nem tudott a védők szorításából a kapuba továbbítani.
A 21. percben Vidoven végezhetett el szabadrúgást a baloldalról, a beívelt labdát Kasik öklözte ki, a kipattanót az 16-osról Szabó Milán lőtte a kapunkba. 0-1
A 27. percben a korábban az NB1-ben is megfordult Belényesi került helyzetbe, azonban a passz helyett a lövést választotta, amely lepattant a jobbról érkező beadás után pedig Polonszki tisztázott szögletre.
A 31. percben Kasik indította Furárt, aki áttörtét az ellenfél középpályáján, majd Farkast hozta a helyzetbe, aki könnyedén gurított a balkányi kapuba. 1-1

A 36. percben már nálunk volt az előny! Kriska-Sindel-Kriska összjáték után Kriska óriási gólt ragasztott a balkányi kapu jobb felső sarkába! 2-1
A 42. percben Balogh küzdötte át magát a vendégjátékosokon, Sindelt hozta helyzetbe, aki a kapus kezébe lőtte a játékszert.

A 47. percben Balogh Gusztáv végezhetett el szabadrúgást, Zán csak másodjára tudta magához ölelni a labdát.
Az 53. percben Balogh lódulhatott volna meg a jobb oldalon, azonban futás közben meghúzódott, a helyére Klimaj Zoltán érkezett csapatunkba.
A 66. percben Farkas játszotta a labdát Furárhoz, aki ígéretes helyzetbe került, de egy csel után szerelték a vendégvédők.
A 72. percben egy kapu előtti keveredés után Belényesi az üres kapuval szembe állva mellé lőtt. Majd a másik oldalon Farkas csent el egy labdát, melyet a kapus vetődve magához ragadott.
A 75. percben Müller ígéretes távoli lövésébe Polonszki tette bele a fejét, így a labda elkerülte a kapunkat.
A 81. percben Szabó Milán lőtt nagyerővel középről kapura, Kasik hárította a lövést.
A 84. percben Klimaj indulhatott meg, Farkast találta meg a labdájával akit azonban felborítottak, az ígéretes szabadrúgást Furár a sorfalba lőtte.
A 88. percben a kapunktól 17 méterre végezhetett el szabadrúgást a Balkány. Müller végezte el a szabadrúgást, amely a kapufa felső részét érintve hagyta el a játékteret.
A játékvezető öt percet hosszabbítás után vetett végett a mérkőzésnek, amely azt jelentette, hogy 2017 után a Szarvasi FC ismét ott van a Magyar Kupában a legjobb 32 között.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy az első félidőben csapatunk akarata érvényesült a játéktéren, bár a vezetést a vendégek szerezték meg, gyorsan jött az egyenlítő majd a vezető gólunk, amely megnyugtatta a csapat és akár még az első félidőben is tovább növelhettük volna az előnyünket. A második játékrész elején kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a játékrész második részében a balkányiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban kontra támadásaink is folyamatos veszélyt jelentettek, azonban az utolsó illetve utolsó előtte passzok rendre hibásak voltak. Győzelmünk egyben azt is jelenti, hogy a legtovább jutó megyei csapatként, együttesünk ismét pályára léphet a Magyar Amatőr Kupa döntőjében.
A tegnap esti sorsoláson az is eldőlt, hogy a december 4-ei játéknapon az NB1-ben szereplő Zalaegerszegi TE csapatát látjuk vendégül.
Folytatása következik…

Szarvasi FC 1905 – Balkányi SE 2-1 (2-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 480 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Gálfi F., Szabó P.)

Szarvas: Kasik V. – Polonszki P. (Bakró G.), Szikora M., Süli A., Vozár D., Zima D., Furár R., Kriska N., Balogh G. (Klimaj Z.), Farkas J., Sindel R. (Varga I.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Balkány: Zán K. – Müller Zs., Szabó M., Angyal N., Lakatos J. (Bátyi L.), Belényesi M., Varga K., Csehil J., Vidoven M. (Oniszyko V.), Varga B., Patalenszki J. (Petruska A.)
Játékos-edző: Belényesi Miklós

Gólszerzők: Farkas J. 31′, Kriska N. 36′ illetve Szabó M. 21′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig a vendégek voltak jobbak. A szívünknek köszönhetjük a továbbjutást. Nagyon boldogok vagyunk, hogy örömet szereztünk a szurkolótáborunknak és reményeim szerint ez a továbbiakban is így lesz.

Belényesi Miklós: – Igazi kupamérkőzés volt, melyen a nézők jól szórakozhattak. Az első félidő a hazaiaké volt, a második a miénk. Talán ha több szerencsénk van, vagy a bal lábas lövésem bemegy, jók lettünk volt a hosszabbításra. Gratulálok a Szarvasnak!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Legény Tamás
Videó: Furár Adrienn

Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu), Kovács Bence

Szarvas Fc 1905 Facebook