A hosszabbításban gyűjtöttük be a három pontot!

  • 2022.10.19.

A kvalifikációs alapszakasz 6. fordulójában szintén egy alsóbb osztályból jött ellenféllel ütköztünk meg, bár a Mezőhegyes nem a tudásszintje miatt játszott az elmúlt szezonban a megye második vonalában, csupán vezetői elhatározásából vállalt egy esztendős önkéntes száműzetést a megyei elit küzdelmeitől. A vendégek remekül szerepeltek a pontvadászat eddig lejátszott meccsein, így várható volt, hogy részünkről az első igazi erőpróba most következik.

54. perc: Viczián végezhetett el szögletet jobbról, a remekül csavarodó labdát a középen érkező Bány megcsúsztatta, a hosszún érkező Furár pedig két méterről a kapu jobb oldalába fejelt. Gyuga játékvezető viszont nem ítélt gólt, mivel a lelkesen integető partjelzője lest jelzett, jegyezzük meg, tévesen.
93. perc: Bány nagy bedobását a hegyesi védők röviden, ráadásul középre fejelték ki, a labda éppen Viczián elé került, aki a lábak sűrűjében 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0.

A mérkőzés első helyzetét mi hagytuk kihasználatlanul a 4. percben, ezután viszont hosszú ideig nem teszteltük a vendég kapus Varga tudását. A mezőhegyesiek viszont többször is galibát okoztak a kapunk előtt négy nagy helyzetet is kihagytak az első negyvenöt percben. A játék képe alapján ugyan kiegyenlített volt a küzdelem, de csak a szerencsénknek köszönhetjük, hogy nem kerültünk a szünetig hátrányba. A második játékrész elején már érezhetően többet próbáltunk tenni a siker érdekében, aminek első jele a meg nem adott fejes gól volt. Ezt követően egyértelműen a hegyesiek fölé kerekedtünk, több nagy gólszerzési lehetőséget is kidolgoztunk, de még egy méterről sem sikerült a hálóba gyötörnünk a labdát. A vendégek nagy lelkesedéssel védték kapujukat a góltól, és az idővel is megpróbáltak játszani, mert ahol lehetett ott húzták. A nézőtéren talán már kezdtünk beletörődni a gól nélküli végeredménybe, amikor a hosszabbítás perceiben, konkrétan az utolsóban, Vicziánnak nem remegett meg a lába, és találatával megszereztük a győzelmet. Összességében egy jó iramú találkozón, a kidolgozott helyzeteket nézve fordított félidőket láthattunk, de a második játékrészben mutatott teljesítményünkkel egyértelműen rászolgáltunk a sikerre. Ezzel a továbbra is 100% mutatóval rendelkezünk, és ezt a három pontot biztosan magunkkal visszük a tavaszi felsőházi rájátszásra is. Jövő szombaton a Nagyszénáshoz látogatunk, ahol szintén fontos pontokat osztanak majd.

Szarvasi FC 1905 – Mezőhegyesi SE 1-0 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Varga L., Szabó Cs.)

Szarvas: Kasik V. – Styecz M., Bány B., Polonszki P., Deli L., Bakró G., Zima D. (Klimaj Z.), Furár R., Kriska N., Varga I. (Viczián F.), Simon R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Mezőhegyes: Varga P. – Papp M., Balázs M. (Czene Z.), Lugasi J., Szabó M. (Szabó Zs.), Gazsi B., Szlovák N. (Isaszegi M.), Karancsi N., Faragó Á. (Isaszegi B.), Lukács L.
Vezetőedző: Ács Levente

Gólszerző: Viczián F. 93′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A foci igazságtalansága lett volna, ha nem tudunk nyerni az egyébként nagyon szimpatikusan és jól játszó vendégcsapat ellen.

Ács Levente: – A játékosaim megérdemlik a dicséretet, mindent kiadtak magukból a kilencven perc alatt és ezzel nagy csatára késztették a hazai csapatot.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Képek: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook