A második félidőben döntöttük el a Csabacsűd elleni kistérségi rangadót

  • 2022.10.19.

A zárófordulójához érkezett a megyei labdarúgás első vonalának küzdelem sorozata, amelyben a Csabacsűd csapatát fogadtuk. Célunk természetesen a három pont megszerzése volt, amellyel bebiztosíthattuk második helyünket a tabellán.

12. perc: Styecz gurított középre jobbról, az érkező Furár még elvétette az érkező labdát, Zima viszont nem, és hat méterről úgy lőtt a léc alá, hogy Kiss lábán az még irányt változtatott. 1-0.
33. perc: Kasik előreívelt szabadrúgására Endrefalvi érkezett, majd senkitől sem zavartatva, öt méterről a kapunk bal sarkába csúsztatott. 1-1.
36. perc: Furár játszott Styeczhez, aki egy csel után, 15 méterről nagy gólt ragasztott a csűdi kapu bal oldalába. 2-1.
37. perc: Tasi gurított középre jobbról, a jó ütemben érkező Gyuriknak pedig már nem volt nehéz dolga öt méterről a kapuba találnia. 2-2.

55. perc: Polonszki indította Furárt, aki a rárontó Petrovics mellett elvitte a labdát, majd pár lépés után a középen érkező Styeczhez passzolt, aki három méterről lőtt a hálóba. 3-2.
82. perc: Furár hét méteres lövése talált utat Petrovics kapujába, Styecz pontos beadása után. 4-2.
90. perc: Zima játszott ki Furárhoz, aki az átvétel után 15 méterről, nagy erővel lőtt a vendégek kapujának jobb oldalába. 5-2.

Csabacsűdi helyzetet hozott először a kistérségi derby, Gyurik gurított kapufa mellé. A vezetést viszont mi szereztük meg Zima révén, ami után még Sindel is gólt lőhetett volna, de Petrovics a helyén volt. A játékrész utolsó harmadában felpörögtek az események, előbb Endrefalvi fejelt a kapunkba, majd pár perc múlva Styecz góljával vettük vissza a vezetést, aminek csupán egyetlen percig örülhettünk, mert Gyurik újra egalizált. A 40. percben olyan helyzetben nem ítélt büntetőt Krajcsovicz játékvezető, amit talán csak Stevie Wonder nem látott volna annak, Sindelt akasztotta Petrovics a tizenhatos vonalánál, ami után szögletet rúghattunk, ebből még Furár lőhetett volna gólt, de itt már arra használta a vendégek kapusa a lábát amire való, és menteni tudott. Ahogy befejeződött a az első, úgy folytatódott a második játékrész, előbb Sindel lövése borotválta meg a felső lécet, majd Furár bombáját ütötte kapu fölé Petrovics. Styecz révén újra átvettük a vezetést, ami után még Endrefalvi előtt adódott gólszerzési lehetőség, itt viszont Rohony volt a helyén. Egy kis üresjárat után megint a vége lett sűrűbb, sorrendben Bozsó, Sindel, majd Furár találhatott volna be, de hol a kapus, hol a védők mentettek kritikus pillanatban. A végére, hogy szép legyen a búcsú Furár még kétszer mattolta Petrovicsot, magabiztossá téve győzelmünket.

Összességében egy közepes színvonalú meccsen vagyunk túl, amelyen az első félidőben kissé könnyelműen vettük a meccset, ennek köszönhetően a motiváltabbnak tűnő vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak. A másodikban már jobban odatettük magunkat, a szerkezet váltás is hasznunkra volt, voltak helyzetek, lettek gólok, így elégedettek lehetünk mind ezzel a meccsel, mind a szezonnal, aminek végén a második helyen végeztünk.

A lefújás után került sor az éremátadásra, amelyen Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja akasztotta a nyakukba az ezüstérmeket a játékosoknak, vezetőknek, stábtagoknak. A bajnokság után még a kupában kellene maradandót alkotnunk, amelynek következő fordulójában, jövő szombaton Mezőkovácsházán lépünk gyepre.

Szarvasi FC 1905 – Csabacsűdi GYLSE 5-2 (2-2)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Krajcsovicz Zsolt (Nagy G., Nyeste L.)

Szarvas: Rohony M. – Varga I. (Bakró G.), Bozsó L., Polonszki P., Szikora M. (Klimaj Z.), Bány I. B., Lénárt F. (Kerekes S.), Zima D., Styecz M., Furár R., Sindel R. (Moleri R.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Csabacsűd: Petrovics Zs. – Sovány P., Pecznik P., Kasik M., Viszkok Cs., Viszkok D. (Styecz D.), Tasi N., Kiss G., Gombár E., Endrefalvi E., Gyurik D. (Gerhát K.)
Vezetőedző: Kondacs János

Gólszerzők: Zima D. 12′, Styecz M. 36′, 55′, Furár R. 82′, 90′ illetve Endrefalvi E. 33′, Gyurik D. 37′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Köszönöm szépen a játékosoknak, a vezetőknek, a masszőröknek, a szertárosnak, a pályamunkásoknak és a nagyszerű közönségnek az egész éves munkát!

Kondacs János: – Az első félidőben jól játszva, eredményesen tartottuk magunkat. Szünet után „lefagytunk”, így a hazaiak érvényesítették erőfölényüket. Gratulálok a bajnoki ezüstéremhez!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence, Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Éremátadás:

Szarvas Fc 1905 Facebook