A második félidőben kinyílt a gólzsák

  • 2023.10.16.

Vármegyénk élvonalában a 9. fordulót rendezték a hétvégén. A bajnokság első körének utolsó mérkőzésén a Szeghalom csapatát fogadtuk.

Nem különösebben voltak izgalmasak az első percek csupán egy vendég, és egy hazai helyzet érdemel említést, azonban a folytatás sem igazán hozta lázba a nézőket, a mezőnyben folyt a játék, a kapuk jóideig elvétve sem kerültek veszélybe. A játékrész végéhez közeledve egy tizenegyes gyanús helyzet borzolta a kedélyeket, amelynek csapatunk lett volna a kedvezményezettje, de a játékvezető máskép látta a történteket, így a félidőben nem született gól.

A fordulást követően láthatóan más felfogásban jötünk ki az öltözőből, gyorsabbá vált az addig komótos játékunk, aminek hamar meglett az eredménye, Pilán Richárd egy visszagurított labdát lőtt a vendégek kapujába, megszerezve a vezetést. Pár pillanat múlva megfogyatkozott a Szeghalom, Darányinak kellett idejekorán elhagyni a pályát, mivel megkapta második sárga lapját. Hamar jött az újabb gól, Czvalinga értékesítte higgadtan a helyzetét egy kiugratás után. A félidő felét elhagyva Simon rúgott nagy gólt a bal feső sarokba, ezzel három gólnyi lett az előnyünk. A hitét vesztett ellenfelünkben már csak Vastagh tartotta a lelket, többször is gólnak látszó lövéseket ártalmatlanított, de az utolsó percekben már ő is tehetetlen volt, két büntetőt kaptunk két percen belül, amelyeket Furár végzett el, és mindkétszer magabiztosan értékesített is. Az első esetnél Kiss piros lapot kapott, így kettős emberelőnyben fejeztük be a játékot.

Nem úgy indult ez a meccs, hogy ekkora különbségű győzelmet aratunk, az első félidőben túlságosan lassan szövögettük akcióinkat, amivel nem tudtuk hibára kényszeríteni a szervezetten védekező ellenfelünket, a másodikban előnyünkre változott a játékunk sebessége, ekkor már a gól sem váratott sokáig, majd az emberelőnyt kihasználva sorra jöttek a helyzetek, amelyekből hamar kettőt sikerült szereznünk, majd a végén két tizenegyessel fölényessé tettük a győzelmünket, amellyel változatlanul a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán. Legközelebb jövőhéten szerdán a Jamina vendégei leszünk, Gyulán megrendezendő villanyfényes találkozón.

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 5-0 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Tóth Imre (Zsótér R., Baráth J.)

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy. (Zahorán B.), Pilán M., Polonszki P., Pilán R. (Kovács Zs.), Zima D. (Csányi B.), Simon R., Furár R., Czvaliga M., Barna V., Magyar M.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Szeghalom: Vastagh Zs. – Radics D. (Gál T.), Polonio-Guerreiro J., Marton L. (Kasza Á.), Kiss L., Vágási T., Darányi D., Csikós L. (Komódi B.), Takács J., Zsömbörgi M., Mészáros M.
Vezetőedző: Oláh Ferenc

Gólszerzők: Pilán R. 50′, Czvalinga M. 65′, Simon R. 70′, Furár R. 88′, 90′ (mindkettő büntetőből)

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Tudtuk, hogy egy szervezett, rutinos, jó játékosokból álló szeghalmi csapattal fogunk játszani, akik előző héten kis híján le is győzték a Békéscsabát. Mindkét csapatot sérülések és betegségek sújtották a héten, de így is csak 1-2 helyen változtak a kezdőcsapatok. Az első félidőben végig mezőnyfölényben játszottunk de nem a legjobb ritmusban és nem volt a megfelelő tűz és győzni akarás a játékosaimban. A két héttel ezelőtti rangadónkon bíráskodó játékvezető érdekes ítélete és a félidei elbeszélgetésünk hatására egy teljesen más szarvasi csapat jött ki a pályára, ami korán vezetéshez juttatott minket, az addig a pályán lézengő Czvalinga alakításából, akit később egy góljával is pozitív irányba fordított. A vezetés és emberelőny után már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Az első félidőben hasonlóan gyengébben teljesítő Simon talán a forduló gólját szerezte kivételes rúgótechnikájával. Újabb kötelező győzelmet arattunk kapott gól nélkül, külön öröm, hogy hazai pályán szolgálhattuk ki a szurkolóinkat is. Remélem az előrehozott szerdai Jamina elleni bajnokin ott folytatja a csapat ahol a második félidőben abbahagyta.

Oláh Ferenc, vezetőedző (Szeghalmi FC): – El akartuk halasztani a mai találkozót, nem véletlenül, ugyanis ezer sebből vérzünk, sajnos nem sikerült. Egy félideig tartott a beteg és sérült játékosaim állapota.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook