A második félidőben szerzett gólokkal győztük le az Előre II.-t

  • 2022.10.19.

A 13. játéknapra került sor a megyei labdarúgás első osztályában, amelyben a Békéscsabai Előre tartalék gárdáját fogadtuk. Mivel a hétközi többszöri esőzés alkalmatlanná tette a centerpályánkat a találkozó megrendezésére, így a hármas számú pályán indulhatott útjára a labda.

6. perc: Kriska vitte le lendületesen a labdát majdnem az alapvonalig, az ötösről beívelt, az érkező Farkas lövését a kapu torkában álló Pilán vágta ki.
16. perc: Egy tetszetős összjáték után Sindelhez került a labda, akinek 14 méteres lövése elakadt egy védőben, majd Furárhoz került, aki hasonló távolságból újra próbálkozhatott, de ez sem volt sikeresebb kísérlet, de még mindig nem volt vége az akciónak, mert Kriska a középen érkező Bozsó elé játszott, aki egy kapu fölé menő lövéssel fejezte be a támadást.
21. perc: Molnár ugratta ki Bukort, aki Szikora szorításában 14 méterről, éles szögből lőhetett, de Krnács vetődve hárított.
26. perc: Pusztai vezetgette a játékszert, majd 16 méterről megcélozta a kaput, de sikerült blokkolni a lövését, ami után Mácsai próbálkozhatott, amit Krnács oldalra ütött.
28. perc: Bukor adott remek labdát Molnárnak, aki a jobbösszekötő helyén meglódult, majd pár lépés után 15 méterről lőhetett, de a remekül kifutó Krnács testéről szögletre pattant a labda.
30. perc: Egy röviden kivágott labda Farkas elé került, akinek 14 méteres lövése egy védőn megpattanva került alapvonalon túlra.
31. perc: Sindel ívelt be jobból, a hosszú oldalon érkező Zima kapásból tüzelt, az ígéretes lövés a keresztbe futó Farkas testéről pattant le.
33. perc: Hasonló jelenet játszódott le a kapunk előtt mint percekkel ezelőtt, most Balog Zs. lőhetett középről, amibe belevetődtünk, a kipattanó ezúttal is Mácsai elé került, akinek lövését Krnács védte szögletre.
36. perc: Mácsai beadását Bukor perdítette kapura az ötös sarkáról, de Krnács ezúttal is a helyén volt.

65. perc: Furár adott középre a védők gyűrűjében jobbról, az érkező Zima pedig öt méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1-0.
71. perc: Sindel előreívelése után Kmetykó mentett az utolsó pillanatban Farkas elől.
75. perc: Sindel jobb oldali szöglete szált át a túloldalon érkező Zimához, aki egy lövés szerű beadással középre lőtt, az ötösön álló Furár pedig öt méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt. 2-0.

Annak ellenére, hogy a mostoha körülmények az edzőpályára kényszerítették a csapatokat, egy elfogadható minőségű játéktéren kezdődhetett a játék, amely igen jó iramban indult, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, és annak ellenére, hogy sok volt a test-test elleni küzdelem, igen sportszerű kereteken belül folyt a csata. Az első játékrész a sok helyzet ellenére gól nélkül fejeződött be. A második elején is folytatódott az eddig látott küzdelem, mindaddig míg meg nem szereztük a vezetést, ez fordulópontot jelentett, mert ez után megnyugodva magabiztosabbá váltunk, nem ültünk rá a vezetésre, ennek hozadéka volt a második találatunk, ami után már nem volt kérdéses ki lesz e párharc győztese. Mindent összevetve, az első félidő még a kimaradt lehetőségeké volt, a második, ami a szívünknek kedvesebb, már az általunk szerzett góloké, így megérdemelten gyűjtöttük be a három bajnoki pontot, egy igen jó képességű ellenféllel szemben. Legközelebb jövő szombaton, Nagyszénáson lépünk pályára.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsaba 1912 Előre SE II. 2-0 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Baráth János (Gyuga Zs., Baranya T.)

Szarvas: Krnács R. – Szikora M., Bozsó L. (Kiri M.), Polonszki P., Vozár D., Zima D., Süli A., Furár R., Kriska N. (Viszkok D.), Farkas J., Sindel R. (Varga I.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Békéscsaba: Czinanó A. – Kmetykó M., Molnár J., Bukor Z. (Körömi Z.), Balog Zs., Kasik Á., Mácsai L. (Styecz B.), Pusztai A. (Gigacz Á.), Bán B., Pilán M., Szabó Zs.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Zima D. 65′, Farkas J. 75′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Hat alapember hiányzott a csapatból, ennek ellenére győztünk, méghozzá egy nagyon jó csapat ellen. Le a kalappal minden játékosom előtt.

Brlázs Gábor: – Ismét a helyzetkihasználásunk miatt maradtunk pont nélkül. Legalább az egyik pontra rászolgáltunk volna. Amíg úgy játszunk, mint egy utánpótláscsapat, addig nem is várhatunk többet.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu), Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook