A Méhkerék nyerte a rangadót

  • 2022.10.19.

A 7. fordulóban az eddigi legnehezebb erőpróba előtt álltunk, a bajnokság favoritja ellen, Méhkeréken próbáltuk meg pontjainkat szaporítani. A csapatok igen nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe a hazaiak irányították a játékot, de ez nem okozott problémát nekünk, vártuk a lehetőséget, mikor tudunk kárt tenni a védekezésükben.

Az első ilyen alkalom a 16. percben adódott, ekkor Magyar oldalszabadrúgása után középen kapu felé pattant a labda, de Patka vetődve védett. Továbbra is szorgalmasan gyűrték egymást a felek, de igazán nagy helyzetet nem láthatott a szépszámú nézősereg. A 34. percben Furár ugratta ki fejjel Farkast, de fiatal szélsőnk nem tudott élni a góllal kecsegtető helyzettel.

A 36. percben Kriska szerzett labdát a félpályánál, majd Furárt indította, aki pár lépés után, 8 méterről a kapu bal oldalába helyezett. 0-1.

Sajnos nem sokáig örülhettünk a megszerzett vezetésünknek, mert a középkezdés után, a gól utáni örömünkben nem vigyáztunk eléggé az erősen lesgyanús helyzetben kilépő Sztojkára, aki Lévai mellet is elvitte a labdát, majd 6 méterről, éles szögből lőtt a hálónkba. 1-1.

A házigazdák szemmel láthatóan megelégedtek a gyors egyenlítéssel, mert a játékrészből hátra levő időben már nem zaklatták hálóőrünket. A második félidő első helyzetét Geiger hagyta ki a 48. percben, aki Nagy szöglete után fejelt Lévaiba, de talán közelebb állunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy kapusunk védet óriásit.

Nem maradtunk adósok a helyzetek terén, Az 51. percben Furár jobboldali beadását Kriska perdítette 5 méterről kapu fölé. A 65. percben Kriska beadása nem talált középen társat. Egy perc sem telt el, amikor Farkas baloldali beívelését Somogyi fejelte a jobbfelső sarok irányába, de nem tudott túljárni Patka eszén. Az ellentámadásból, Geiger 14 méteres lövése után védett újból nagyot Lévai. A 71. percben Zima találta el a felső lécet, egy éles szögből leadott lövés után. Ahogy haladtunk előre az időben, érezni lehetett, hogy amelyik fél betalál, az nagyon közel kerül a három pont bezsebeléséhez.

Sajnos ez a Méhkeréknek sikerült, a sokadik hazai szöglet a 80. percben gólt eredményezett, ekkor Geiger tett ollózó mozdulatot, de elvétette, majd a mögötte álló Szabóról a kapunkba sodródott a játékszer. 2-1.

A 82. percben Klimaj végzett el szabadrúgást középről, a 32 méterről élesen meglőtt labdáját Patka kapu fölé tolta. Az utolsó percekre teljesen kapujuk elé szögeztük a 11 emberrel védekező hazaiakat, de sajnos egy Farkas fejesen kívül nem tudtuk a méhkeréki kapus kapuját veszélyeztetni.

A hosszabbítás perceiben jártunk már, amikor Lévai védése után Sztojka elé került a labda, aki egy csel után 5 méterről a kapunk közepébe gurított. 3-1.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy magas színvonalú meccset sikerült összehoznia a két csapatnak, amelyen a népes szarvasi szurkolók kivételével, kitűnően szórakozhatott a publikum. Sajnálatos módon nem tudtunk tőkét kovácsolni a megszerzett vezetésünkből, mivel rögtön válaszolt a hazai csapat, így nem ígérkezett könnyűnek a folytatás, de nem törtünk meg, végig volt tartásunk, egyenlő ellenfelei voltunk a hazaiaknak, és ha egy kicsivel több szerencsék van, egy pontot elhozhattunk volna a magasabb célokért küzdő bajnokjelölt otthonából. Legközelebb hazai pályán, a Mezőhegyes ellen lesz alkalmunk további pontokat gyűjteni.
Jók: Kriska, Furár, Polonszki, Lévai.

Méhkeréki SE – Szarvasi FC 3-1 (1-1)
Méhkerék, Sportpálya – 500 néző. Játékvezető: Pécs Zoltán (Ancsin Z., Kovács K.)

Méhkerék: Patka Gy. – Komlósi M. (Boros Á.), Szabó Cs., Wéber L., Nagy G., Piti L. (Vass A.), Sztojka Á. (Bagyinszki A.), Ruzsa Sz., Kovács Gy. (Pilán R.), Fülöp T., Geiger N.
Vezetőedző: Bíró Róbert

Szarvas: Lévai B. – Szikora M., Bakró G., Polonszki P., Kukovecz D. (Klimaj Z.), Furár R., Zima D., Kriska N., Magyar M. (Moldván K.), Somogyi J., Farkas N.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Sztojka Á. 37′, 91′, Geiger N. 80′ illetve Furár R. 36′

Edzői nyilatkozatok:

Bíró Róbert: – A Szarvas bebizonyította, hogy miért áll a tabella második helyén. Egy küzdelmes, jó mérkőzésen a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetjük a győzelmet. Nekünk az ilyen mérkőzésekre van szükségünk, hogy fel tudjunk készülni a következő feladatra.

Rétes Pál: – Rangadóhoz méltó játékot hozott a találkozó, az eredmény ellenére a döntetlen reálisabb lett volna a két csapat mutatott játéka alapján, de néhány be nem kalkulált történés megakadályozott ebben.

A mérkőzés videós összefoglalója:

 Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook