A mérkőzés hajrájáig élt az álom …

  • 2022.10.19.

A hajrájába érkezett a megyei bajnokság élvonalának küzdelem sorozata, a tizennegyedik fordulóban a Békéscsabai Előre II csapatát fogadtuk. A közvélemény bajnoki döntőnek tekintette ezt a mérkőzést, amelynek győztese szinte már a bajnokság győztesének vallhatta magát. A küzdelem szép számú nézősereg előtt, nívós játékvezetői hármas közreműködésével kezdődött.

13. perc: Zima játszott Sindelhez, aki elvitte védője mellett a labdát, majd nyolc méterről a kapu közepébe lőtt. 1-0.
88. perc: Varga játszotta magát tisztára a kaputól 26 méterre, majd lövésre vállalkozott, amely után a labda a léc alá vágódott. 1-1.
91. perc: Ilyés vezette keresztbe a labdát a tizenhatoson belül, majd Paphoz passzolt, aki nyolc méterről talált a kapunkba. 1-2.

Remek iramban kezdődött a rangadó, előbb Farkas, majd Sindel lövése kerülte el kevéssel a kapukat. A vendégek már az elején megpróbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, gólt viszont Sindel révén nekünk sikerült szereznünk, amely feltétlen szükséges volt, hogy az összevetésben a csabaiak elé kerüljünk a tabellán. Ezután ahogy várható volt, rákapcsoltak a lilák, bár többet birtokolták a labdát, rendkívül fegyelmezett csapatszintű védekezéssel nem engedtük helyzethez jutni őket, fölényük meddőnek bizonyult, mi pedig egy-egy kontrával jeleztük, hogy nem adtuk fel a második gól megszerzésének esélyét. A második félidő, ha lehet még az elsőnél is magasabb iramot hozott, nem álltunk be védekezni, előbb Sindel lőtt éles szögből kissé kapu fölé, majd Zima lövését védte Czinanó. Pár pillanat múlva Ilyés fejesét védte Kasik, kevéssel ezután Deli középre tartó lövésénél volt a helyén a csabai hálóőr. Ahogy telt az idő, a z Előre, egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, cserékkel frissített, kapunk elé kényszerültünk, célunk most már egyértelműen a soványka előnyünk megtartására irányult. Még egy Furár fejes hozhatott volna gólt részünkről, de ez után már csak csabai helyzeteket jegyezhettünk föl, amelyekből Csicsely és Bukor sem tudott betalálni. Két perccel a vége előtt Varga hozta vissza a bajnoki reményeit a vendég csapatnak, a ráadás perceiben Pap révén pedig lezárták a meccset, egyúttal a mi álmainkat is.

Ezen a végig magas színvonalú meccsen sokáig a mi tervünk szerint zajlott a találkozó, hamar megszereztük a vezetést, tudtuk, hogy az Előre fogja többet birtokolni a labdát, kontrákra rendezkedtünk be, de sajnos a létfontosságú második gólt nem sikerült összehoznunk, ami nehéz végjátékot sejtetett. Így is lett, a vendégek minőségi cseréinek köszönhetően nyomasztó fölénybe kerültek, és a kilencven perc letelte előtt két perccel kiegyenlítettek, ami már nekik kedvezett, majd még egyszer betaláltak, ami már nem osztott, nem szorzott. A több másodosztályt megjárt játékossal felálló Békéscsabának innen már lehetetlen elveszítenie a bajnokságot, gratulálunk nekik, nekünk pedig nem marad más hátra, mint megőriznünk a második helyet, és a megyei kupában kiharcolni a azt a lehetőséget, hogy ősszel megint megmutassuk magunkat a Magyar Kupa főtábláján. A következő forduló szintén hétközi mérkőzést hoz, szerdán Jaminába látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsaba 1912 Előre SE II. 1-2 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 800 néző. Játékvezető: Lovas László (Csatári T., Flinta Z.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Polonszki P., Bozsó L., Bány B., Deli L., Bakró G. (Klimaj Z.), Zima D. (Varga I.), Styecz M., Furár R., Sindel R. (Kiri B.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Békéscsaba: Czinanó A. – Kasik Á. (Szabó Zs.), Sipaki P., Styecz B. (Pap Sz.), Farkas J. (Bukor Z.), Balog Zs. (Varga T.), Ilyés T., Bónus M., Csicsely J., Zelik Cs. (Oláh Á.), Fazekas L.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Sindel R. 13′ illetve Varga T. 88′, Pap Sz. 91′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Gratulálok a vendégcsapatnak a bajnokság megnyeréséhez! Mérhetetlenül büszke vagyok az egész csapatra, három percre voltunk a bajnoki címtől, ezért lehet, egy pici hiányérzetem.

Brlázs Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A második félidőben cserékkel felfrissítve, összességében megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: keleten.hu
Képek: Kovács Bence

Szarvas Fc 1905 Facebook