Az első félidei Simon-show után Zima és Bozsó is betalált

  • 2022.10.19.

A megyei I. osztály negyedik fordulóját rendezték a hétvégén, ennek keretében Szabadkígyósra látogattunk. Mivel az eddigi játéknapok nem hoztak sikert számunkra, így most már égetően szükségünk volt a begyűjthető három pontra, ezt szem előtt tartva kezdtük a meccset és már a 2. percben megszereztük a vezetést Simon találatával. A régen várt jó kezdés megadta a meccs alaphangját, kapuhoz szegeztük a hazai csapatot, és a 7. percben jött is a második találat, amit szintén Simon jegyzett. Ezután sem lankadtunk, futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, de vagy lesen akadtak el a támadások, vagy a kulcspasszok nem sikerültek. A félidő közepén, a 23. percben jártunk, amikor Simon vette be harmadjára is Jakab kapuját. A félidő vége előtt két perccel negyedjére is megzörgettük a kígyósi kapu hálóját, a gólszerző ezúttal is Simon volt, egy félidő alatt szerzett négy gól, megsüvegelendő teljesítmény, jár a gratuláció érte.

A magabiztos vezetés tudatában a második játékrészt már kicsit lazábban kezdtük, de nyomasztó mezőnyfölényünk ekkor is megmaradt, csupán kevesebb volt a góllal kecsegtető helyzet. Az 58. percben megfogyatkozott a hazai gárda, mivel Frankó durva belépője piros lapot ért. Ahogy haladtunk előre az időben, csak egyetlen kérdés maradt, rúgunk-e még gólt, vagy megelégszünk az eddigi terméssel. Szerencsére maradt a lábakban annyi energia, hogy még a hajrában kétszer mattoljuk a hazai kapust, előbb a 80. percben Zima, majd a 82.-ben Bozsó is feliratkozott a góllövők közé. Kevéssel a vége előtt a Szabadkígyósiaknak megadta a sors, hogy szépítsenek az álláson, de a részükre megítélt büntetőt Babák remek érzékkel kiütötte, így maradt a féltucatnyi gólkülönbség a két csapat között.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy igazi pálfordulást tapasztalhattunk az eddig látottakhoz képest, nagy kedvvel, ötletesen, és ami a legfontosabb gólerősen kezdtük a találkozót, kilencven percen keresztül kézben tartottuk a meccset, minden játékosunk hozzátudott tenni valamit hogy ez a győzelem ilyen különbségű legyen, egyszóval most csapatnak néztünk ki, a puzzle darabkái kezdenek a helyükre kerülni. Ki kell emelni Simon Robit, aki négy góljával oroszlánrészt vállalt a győzelemből, és meg kell említeni a most debütáló Tóth Bencét, aki igen biztatóan mutatkozott be szarvasi színekben. Jövő hétvégén hazai környezetben a Körösladány gárdáját fogadjuk, és ha ezt a mentalitást látjuk viszont a fiúktól, azon a meccsen sem leszünk esélytelenek.

Szabadkígyósi SZSC – Szarvasi FC ‘1905’ 0-6 (0-4)
Szabadkígyós, Sportpálya – 120 néző. Játékvezető: Virág András Barnabás (Ruzicska M., Vida S.)

Szabadkígyós: Jakab G. – Magyari N., Frankó M., Milek B. (Molnár M.), Mohácsi G. (Kiss P.), Lázár Zs. (Lászk P.), Sebestyén M. (Hegedűs N.), Szabó Z., Igricz J., Ökrös D. (Faragó R.), Maglóczki R.
Technikai vezető: ifj. Szabó Zoltán

Szarvas: Babák Z. – Kiri M. (Kiri B.), Juhász Gy. (Paulik Á.), Polonszki P., Pilán R. (Moleri R.), Deli L., Zima D., Furár R., Tóth B. (Bozsó L.), Varga I. (Lénárt F.), Simon R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Simon R. 2′, 7′, 23′, 43′, Zima D. 80′, Bozsó L. 82′

Kiállítva: Frankó M. 58′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Szabó Zoltán: – Várható volt, hogy a Szarvasnak előbb-utóbb kijön a lépés. Kár, hogy pont elenünk, igaz, mindent meg is tettünk ezért.

ifj. Somogyi János: – Végig nagyszerű felfogásban és gólra törően játszottunk. Remélem, ez a győzelem erőt és hitet ad nekünk, hogy elinduljunk azon az úton, amin feledtetni tudjuk az elmúlt három hét történéseit.

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Szarvas Fc 1905 Facebook