Az Erzsébet ligetben vette el veretlenségünket az Orosháza

  • 2023.10.03.

A 7. játéknappal folytatódott vármegyénk élvonalának pontvadászata. Soros ellenfelünk a bajnoki cím egyik várományosa, az Orosházi ULE csapata volt.

A forduló rangadóján nem estek egymásnak a csapatok, keresték a lehetőségeket, mi módon lehetne rést találni az ellenfél védelmében, nos erre elég sokáig nem jöttek rá a felek, mezőnyjátékkal telt az első húsz perc. A játékrész közepén jártunk már amikor Burai lépett ki védőink között, akit rövid vágta után szabálytalanul tudtunk csak megállítani a tizenhatososon belül, amiért tizenegyes lett a büntetésünk, azt pedig Babolek értékesítette higgadtan. Nem sokkal ezután történt érdekes szituáció a vendég tizenhatoson belül is, de ezúttal mehetett tovább a játék. Futni az eredmény után egy Orosháza ellen nem egy hálás feladat, próbálkoztunk ugyan becsülettel, a határozottan, agresszíven játszó vendégek a párharcok túlnyomó részét megnyerve nem engedtek területet nekünk, így elvétve jutottunk el Salka kapujához, ha sikerült is rossz megoldást választottunk.

A második félidőt már biztatóbban indítottuk, akadt is egy helyzetünk végre, majd folytatódott az eddigi mezőnyjáték, különösebb izgalom nélkül. Azért, hogy mégse unatkozzunk Tóth játékvezető vitt egy kis színt a meccsbe, a 62. percben második sárgája után a pirosat is felmutatta Simon Róbertnek. Megfogyatkozott létszámmal, még nehezebb végjátékra számíthattunk, ennek ellenére ezután kezdtünk el játszani, azonban jött egy újabb kihagyás és Babolek ezúttal akcióból talált a kapunkba, ami után már érezhető volt, hogy ez a meccs végképp elment. Ezután akadt még két lehetőségünk a szépítésre, de Salka eszén már nem tudtunk túljárni, így először az idényben vereséget szenvedtünk.

Várható volt, hogy az Orosháza, az elmúlt héten elszenvedett hazai veresége után mindent meg fog tenni a siker érdekében, ennek megfelelő játékot nyújtott, bár a meccs nagy részében egyenrangú partnerei voltunk, a fordulópontokból (tizenegyes, kiállítás) ők jöttek ki jobban, és persze a kapu előtt is határozottabbnak bizonyultak, így nem érdemtelenül jutottak a három pont birtokába. Ne hallgassuk el azonban azt a tényt sem, hogy ez a rangadó felkészültebb játékvezető hármast érdemelt volna, A tabellán jelenleg a negyedik pozíciót foglaljuk el, legközelebb jövőhét szombaton az előttünk álló Mezőhegyeshez látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Orosházi MTK-ULE ‘1913’ 0-2 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 350 néző. Játékvezető: Tóth Imre (Baranya T., Medovarszki J.)

Szarvas: Kasik V. – Palik Gy., Pilán M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R. (Deli L.), Zima D., Simon R., Máté D. (Czvalinga M.), Furár R., Barna V.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Orosháza: Salka O. – Kasuba D., Szabó Á., Darida Á., Szarvas J. (Fehér B.), Miszlai L., Kasik M., Gedó L., Babolek Z. (Bónus M.), Papp M. (Kun B.), Burai D.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Gólszerzők: Babolek Z. 23′ (büntetőből), 72′

Kiállítva: Simon R. 62′ (második sárga lap után)

Edzői értékelések:

Sajben Gábor – vezetőedző, Szarvasi FC 1905: „Rangadónak indult a mérkőzés, de nem hozott túl magas színvonalat összességében. Óvatos volt mindkét csapat, sajnos a hibát hibára halmozó játékvezetői hármas hamar megkönnyítette a vendégek dolgát egy könnyen befújt tizenegyessel, így átírta a mérkőzés forgatókönyvét. Ugyan volt néhány ígéretes akciónk a gólszerzésre mindkét félidőben, de több játékosom mélyen tudása alatt játszott és nem megfelelően álltunk a rangadóhoz, ami a játékvezetőkre is igaz volt, hogy nem tudtak felnőni a feladathoz. A második játékrész elején kiállítással is sújtottak minket és saját magunkat is, itt egyedül Simon első sárga lapjának jogossága lehetett kérdéses. A csapatot dicséret illeti, hogy ember és kettős gólhátrányban sokat futott, támadott és nem adta fel az utolsó pillanatig a gólszerzés lehetőségét, ami biztató a jövőre nézve. Fizikálisan semmiképp nem maradtunk alul az Orosháza ellen sem, akik a tizenegyesből szerzett vezetésük után azt csinálták amit jól tudnak. Fájó az első vereségünk és az is, hogy ez ellen az Orosháza ellen hazai pályán nyernünk kellett volna. Nemrégen vagyok a csapattal, a gyulai meccset leszámítva az Orosháza és Békéscsaba elleni rangadókon nyújtott teljesítményünk és hozzáállásunk miatt keresem az okokat és ezáltal azokat a játékosokat akikkel ilyen mérkőzéseket meg tudunk nyerni a jövőben. Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk a fiatal és szervezett Mezőhegyes ellen. A már előrelátható hiányzóink ellenére szeretnénk megnyerni a mérkőzést és újra felépíteni magunkat a bajnokságban.”

Buza Barnabás – vezetőedző, Orosházi MTK-ULE 1913: „Nincs tartalékos csapat, ezt a ma bizonyították a fiúk. Nagyon nagy százalékban kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook