Az utolsó félórában csődöt mondott csapatunk

  • 2022.10.19.

A felsőházi rájátszás 7. fordulójában a Gyula csapatát láttuk vendégül. Látogatóinkat eddig a szezonban lejátszott három meccsen egyaránt legyőztük, ezt a remek sorozatot feltétlenül folytatni kellett volna a második pozíció visszaszerzése érdekében.

43. perc: Deli vezette fel jobb oldalon a labdát, majd középre adott, ahol Szabó luftot rúgott, a mögötte érkező Furár pedig élve lehetőséggel, hat méterről a kapuba lőtt 1-0.

46. perc: Nagy cselezgetett középen, majd Kisst ugratta ki, aki pár lépés után 13 méterről kilőtte a kapunk jobb alsó sarkát. 1-1.
61. perc: Trescsulát hagytuk lőni 24 méterről, ennek eredményeképp a labda a jobb felső sarokba kötött ki. 1-2.
78. perc: A mi rosszul sikerült szögletünket követően két gyulai játékos lódult meg a rendezetlen védelmünk irányába, aminek a végén Bánfi 13 méterről találta meg kapunk jobb alsó sarkát. 1-3.
90. perc: Trescsula forma 1-es szaknyelven szólva, külső íven körbeautózta a védelmünket, majd befele haladva hat méterről a kapu közepébe lőtt. 1-4.

A tétnek megfelelően helyzetekkel indítottunk, a 3. percben Zima tornáztatta meg Molnárt, aki a léc alól piszkálta ki lövését, majd egy percre rá Furár lőtt el keresztbe a kapu előtt. Nem sokat kellett várni az első gyulai helyzetre sem, a 11. percben Kiss fejesét tolta szögletre Kasik. Ezek után kiegyenlítetté vált a találkozó mindkét együttes látszólag jól megszervezte a védelmét, egy két apróbb lehetőség ugyan adódott, de ezek nem igazán fenyegettek góllal. A 20. percben egy gyulai fejes ment kapu mellé, 36.-ban Furár szöglet utáni fejesét védte Molnár, majd nem sokkal később Zahorán lépett ki biztató helyzetben de Ő sem tudott túljárni a gyulai hálóőr eszén. Lélektanilag a lehető legjobb időben sikerült megszereznünk a vezetést Furár révén, ami után már vége is lett a félidőnek.

Amilyen jól végződött az első, ugyanolyan rosszul kezdődött a második játékrész számunkra, Kiss azonnal egyenlíteni tudott. Ez sokat nem változtatott a játék képén, tovább folytatódott a kiegyenlített küzdelem. A 61. percben esett Trescsula gól hozta meg a változást, ami után egyértelműen lejtőre kerültünk. A 72. percben ugyan még Bány lábában lehetett volna az egyenlítés, de Furár visszagurítása utáni lövése centikkel ment kapu mellé. Egy percre rá Trescsula ezúttal nem találta el a kaput, majd Bány a gólvonalon állva vágott ki egy lövést. A végére teljesen szétestünk, a 78. percben kettő az öt ellen vezetett támadást a Gyula, amit Bánfi szép cselek után fejezett be, majd hasonlóan mutatós játék után Trescsula tette nagy különbségűvé a vereségünket az utolsó percben.

Összegezve a látottakat, két hasonló képességű csapat közül ezúttal a vendégeinknek jött ki jobban a lépés, egy órán keresztül fiaink nem játszottak rosszul, de a fennmaradó harminc perccel nehezen tudnak elszámolni, ekkorra mind sebességben, mind összpontosításban fölénk nőttek vendégeink, és ilyen arányban is megérdemelten nyertek, ami ebben különösen fájó, hogy ezzel nagy eséllyel a második helyre is keresztet vethetünk. Össze kell kapjuk magunkat jövő hétre, mert a már bajnok Körösladányhoz látogatunk, és nem lenne túl kellemes egy gálamérkőzéshez asszisztálni.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai TFC 1-4 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Hajdú Imre (Tőkés R., Pintér Á.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Bány B., Polonszki P., Juhász Gy., Zahorán B. (Varga I.), Deli L., Simon R., Zima D., Magyar M. (Pilán R.), Furár R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gyula: Molnár P. – Nagy S., Szabó Á., Trescsula M., Kukla Zs., Nagy G., Kovács Zs., Palik Gy. (Vágási T.), Bánfi D. (Zsilák M.), Nyéki B., Kiss T.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Furár R. 43′ illetve Kiss T. 46′, Trescsula M. 61′, 90′, Bánfi D. 78′

Edzői értékelések:

ifj. Somogyi János: – Remek első félidei teljesítmény után sajnos nincsenek véletlenek. Az elmúlt heti edzéslátogatottságunk visszatükröződött a mai játékunkban. Gratulálok a gyulaiaknak!

Sajben Gábor: – Három balszerencsés vereség után a fantasztikus csapatom ezzel a mai lehengerlő győzelmével bebizonyította, hogy rátermett az ezüstérem megszerzéséhez.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Képek: Kovács Bence
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook