Bány Bence mesterhármasával tartottuk itthon a három pontot!

  • 2023.03.20.

Vármegyénk élvonalában a 18. fordulót rendezték a hétvégén, amelyben a Medgyesbodzás csapatát fogadtuk. Vendégeink sikeres hetek után érkeztek hozzánk, ugyanis mindkét idei meccsüket megnyerték, mi is győzelemmel a hátunk mögött készülhettünk, egy feledhető meccsen, Gyomaendrődről hoztuk el a pontokat.

Igen céltudatosan kezdtük a játékot, a kezdő sípszót követően azonnak kapujuk elé szegeztük a vendégcsapatot, ennek eredményeként már a 7. percben megszereztük a vezetést Bány révén. A gólt követően sem változott a játék képe, pár perc múlva Kiri előtt adódott egy lehetőség ami kimaradt ugyan, de a 19. percben Bány megszerezte a második gólunkat is. Meggyőző fölényünk a harmincadik perc környékén kezdett enyhülni, ami csupán abban nyilvánult meg, hogy a bodzásiak egyre többször jöttek át a mi térfelünkre, ennek ellenére Somogyinak a félidő lefújása előtti percekben kellet csupán először védenie. Arról, hogy ne maradjon nyitott kérdés a második félidőre Bány gondoskodott, harmadik gólját is megszerezve az utolsó percben.

A második félidő elején már nem láthattuk azt az elszántságot a fiúkon, amit az elsőben, kiegyenlített lett a küzdelem, helyzeteink sem adódtak, de arra azért ügyeltünk, hogy a vendégeink se kerüljenek a kapunk közvetlen közelébe, ez a visszafogott kedv nyomott hagyott a színvonalon is, ami ahogy közeledet a végjáték, egyre alacsonyabb lett. Kevéssel a vége előtt még akadt egy lehetőségünk, hogy a második félidőt is megnyerjük, de ebből nem született gól, így megismétlődött az őszi, Medgyesbodzáson lejátszott összecsapás végeredménye.

Összegezve a látottakat, ahogy az elmúlt héten kihoztuk a meccsből a maximumot, ezúttal maradt még tartalék a csapatban, az első félidőben látott magabiztos, gólratörő játékból a másodikban már vajmi keveset láthattunk, mivel a meccs kimenetele már lényegében a szünetre eldőlt, nem találtunk motivációt a folytatásra, csupán ez ad hiányérzetet, az, hogy ezúttal is kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, feltétlen dicsérendő. Legközelebb szintén hazai környezetben lépünk pályára a Szeghalom ellen, elmaradt találkozót pótolva ezzel.

Szarvasi FC 1905 – Medgyesbodzás SE 3-0 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Belanka Zs., Vozár Á.)

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M. (Deli L.), Pilán M., Polonszki P., Pilán R. (Kovács Zs.), Zahorán B., Zima D., Simon R. (Lénárt F.), Furár R., Bány B. (Csányi B.), Barna V. (Czvalinga M.)
Vezetőedző: Somogyi János

Medgyesbodzás: Oláh Z. – Turcsek Sz., Dunai Z. (Bereczki B.), Nagy L. (Kovács Zs.), Nagy K., Oláh A., Sódar G., Bozsó M., Mazán B., Zsuzsa L., Tokaji Zs.
Vezetőedző: Mazán Z.

Gólszerzők: Bány B. 7′, 19′ (büntetőből), 45′

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Remek első félidei játékunknak köszönhetjük a győzelmünket. Bizakodó vagyok, mert egy hét alatt javult a játékunk. Remélem, hogy még ennél is jobbak leszünk.

Mazán Zoltán: – Sajnos sérülések miatt át kellett alakítani a csapatot. A mérkőzés elején még nem voltunk összeszokva, amit a hazaiak kihasználtak. A szünetben rendeztük sorainkat. Gratulálok a hazaiaknak!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook