Bány büntetőből szerzett góljaival hátrányból fordítva győzelemmel kezdtük a bajnokságot!

  • 2022.10.19.

A megyei első osztály nyitó fordulójára került sor szombaton, amelyen a Sarkadi Kinizsi csapatát láttuk vendégül. A nyári szünetben mindkét csapat igyekezett megerősíteni keretét, ettől függetlenül ennek a meccsnek egyértelműen mi voltunk az esélyesei.

12. perc: Szabó életerős lövése után a labda Somogyi kezén magasra perdült, miután a jó ütemben érkező Mezeinek már nem volt nehéz dolga három méterről a kapuba lőnie. 0-1.
45+2. perc: Egy szöglet utáni tülekedésnél Képíró röplabdásokat megszégyenítő mozdulattal ütött bele kézzel a labdába a büntetőterületen belül, amiért a sarkadi játékos piros lapot, mi pedig tizenegyest kaptunk.
45+3. perc: Az ítéletet Bány váltotta gólra, miután nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt. 1-1.

66. perc: Barna tört be lendületesen a büntetőterületen belülre, ahol Szabó gáncsolta, ez is tizenegyes. A büntetőt ezúttal is Bány vállalta el, és ahogy nem sokkal korábban, úgy most is a bal alsó sarkot választotta. 2-1.

Amire nem igazán számítottunk, korán vezetést szerzett a vendégcsapat, de mivel még szinte az egész mérkőzés előttünk állt így különösebb aggodalmat ez nem szült a nézők soraiban, de játékosainkra sem telepedett rá a pánik. Hamar egyenlíthettünk volna, Furár ha centikkel is, de elvétette a jobb alsó sarkot. A félidő közepén Deli tesztelte Kurtát, aki oldalra ütötte az erős lövést. Az addigi fölényünk a félidő végéhez közeledve igen nyomasztóvá kezdett válni, Bány 28 méterről leadott szabadrúgása még ugyan elkerülte a kaput, de az érthetetlen kezezés utáni kiállítás, majd a tizenegyesből szerzett találat már döntetlen állással küldte pihenőre a feleket.

A fordulás után a cseréknek köszönhetően, ha nem is pontosabbá, de láthatóan gyorsabbá vált a játékunk, előbb Barna harcolt meg egy labdáért a sarkadi kapu előterében, de nem sikerült begyömöszölnie a gólvonalon túlra, majd Zima jól meglőtt labdáját ütötte ki Kurta, amit a védők eltakarítottak. Az emberhátrányban lévő ellenfél a félidő közepéig tartotta állásait, de az újabb értékesített büntető már a vezetést jelentette számunkra. A végjátékhoz közeledve Kiri talált fejjel a kapuba, de sajnos lesről, így nem nőtt az előnyünk, ahogy Zahorán helyzete után sem, de akadt még lehetősége Magyarnak is aki túl közel került Kurtához így nem maradt hely mellette, majd Kerekes tolta meg hosszan a labdát, amit szintén felszedett a sarkadi kapus.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a korai vendég gól kissé átírta a elképzeléseinket, de azután sorra jöttek a lehetőségeink, amelyek sajnos rendre kimaradtak, mentségünkre szolgáljon, hogy folyamatos játékról az első félidőben nem beszélhettünk, mert a vendégek soványka előnyüket őrizvén, rendre földön maradtak a legkisebb indok nélkül is, húzván az időt, ami visszaütött részükről, mert a kiállítás és a büntető is a hosszabbítás perceiben esett. A második félidő elején is hasonló volt a képlet, de az újabb tizenegyes végleg eldöntötte a párharcot, ami fontos három pontot eredményezett. Nem kell tagadni nem volt az igazi a játékunk, az akarás látszott, tettük a dolgunkat de igencsak csikorgott a gépezet, ami remélhetőleg legközelebb már olajozottabban fog működni. Szükségünk is lesz rá, mert jövő vasárnap a már-már mumusunkká váló Nagyszénás otthonába látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Sarkadi Kinizsi LE 2-1 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Zahorán János (Bozó N., Csikós Á.)

Szarvas: Somogyi Cs. – Kiri M., Bány B., Pilán M., Pilán R. (Barna V.), Deli L., Zahorán B., Zima D. (Kerekes S.), Styecz B. (Simon R.), Furár R., Magyar M.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Sarkad: Kurta L. – Jenei G., Képíró R., Oláh G. (Kálló J.), Komlósi M., Mezei J. (Szilágyi L.), Jánki I., Kollát R., Farkas M. (Bozsányi K.), Szabó G. (Kovács I.), Erdei I.
Vezetőedző: Balogh Csaba

Gólszerzők: Bány B. 45+3′, 66′ (mindkettőt büntetőből) illetve Mezei J. 12′

Kiállítva: Képíró R. 45+2′ (szándékos kezezésért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Remélem, az összes játékosom átérzi, hogy céljaink elérése érdekében mindenkinek egyénileg és csapatszinten is többet kell teljesíteni.

Balogh Csaba: – Egy jó csapat otthonában, masszív, fegyelmezett védekezéssel, csak két tizenegyesből tudott gólt szerezni a hazai csapat. A második büntető szerintem véleményes.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook