Békéscsabán megszakadt remek tavaszi sorozatunk

  • 2024.04.09.

Vármegyénk élvonalának 20. fordulójában Békéscsabára látogattunk az Előre tartalékcsapatához. Vendéglátóinknak kiemelt fontossággal bírhatott a rangadó, mert a szokásosnál is több visszajátszót állítottak a kezdőcsapatukba.

Hamarjában belelendültek a csapatok, mindkét kapu előtt gyorsan kimaradt egy-egy nagy gólszerzési lehetőség az első tíz percben, majd egy szöglet utáni fejesből Szabó juttatta előnyhöz a csabai fakót a 13. percben. Rangadón, idegenben nem a legjobb előjel korán hátrányba kerülni, bár Orosházán is hasonló volt a képlet, akkor sikerült megoldanunk, ennek tudatában kellett beleállni a folytatásba. Ami nem ígérkezett sétagaloppnak, mivel a visszajátszók között akadt egy két rutinos játékos, akik okosan mozgatták fiatalabb társaikat, előnyük birtokában elsősorban a kontrák lehetőségeit keresték. Egy ilyen akció után a kapufa is velünk volt, ugyanis kifele pattant róla a labda. Nem volt szerencsénk a 37. percben, ekkor Kóródi lövése talált utat a kapunkba. Szorosabbá válhatott volna az állás a félidő utolsó perceiben a mikor Furárt választották el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, ami után Fekete játékvezető érezte, hogy valamit ítélnie kell, hát szögletet mellett döntött, ami viszont biztosan nem volt. Majd Krnács védte Furár emelését.

A fordulás is meghozta az első (több mint) gyanús csabai szerelést a tizenhatos területén, ekkor Endrefalvit rúgták meg, az ítélet ekkor előnyszabályban relizálódott, a tovább csorgó labdát Furár terelte kapura, de Krnács ezt is védte. A csabai cseréknek köszönetően kezdtünk egyre nagyobb fölényt kiharcolni, de megint csak helyzetekig jutottunk, amelyekből ugyan szépíthettünk volna, de érződött, hogy ez nem a mi napunk, semmi sem akart sikerülni a lilák kapuja előtt. Sorsunk a 89. percben pecsételődött meg, amikor egy labdavesztést követő kontrát Ilyés fejezett be, beállítva a végeredményt.

Összességében egy nagy iramú találkozón szenvedtünk három gólos vereséget, amely a látottak alapján túlzottnak mondható, nem volt ekkora különbség a csapatok között, csupán a kapu előtt voltak határozottabbak a hazaiak, mondjuk ez jelen esetben éppen elégnek bizonyult. A kihagyott helyzetek mellett a furcsa játékvezetői ítéletek napja volt ez, többször is fordulatot hozhatott volna a meccsbe, ha a tizenhatoson belüli kétes esetek más elbírálást kapnak, ugyan nem ez volt vereségünk oka, de ezúttal a mérce nem volt egyenlő Legközelebb jövő szombaton Gyomaendrődre látogatunk.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szarvasi FC ‘1905’ 3-0 (2-0)
Békéscsaba, Utánpótlás Központ – 200 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Czibola Sz., Lazanyecz M.)

Békéscsaba: Krnács R. – Óvári B. (Rostás Sz.), Bacsa K., Futó Zs., Harmati Z., Lauri G. (Molnár M.), Kóródi N. (Ilyés T.), Mágocsi B., Orvos L. (Pusztai O.), Farkas Á., Szabó Cs. (Kuzma H.)
Vezetőedző: Jakab Péter

Szarvas: Jakab G. – Endrefalvi E., Zahorán B. (Máté D.), Zima D. (Palik Gy.), Polonszki P., Furár R., Magyar M., Barna V. (Truczka Á.), Simon R., Marik S. (Kerekes S.), Pilán M.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Mágocsi B., 13′, Kóródi N. 36′, Ilyés T. 89′

Edzői nyilatkozatok:

Jakab Péter, vezetőedző (Békéscsaba II.): – Erős első félidő után a második játékrészben már a szerencsére is szükségünk volt, de végül egy kontrával be tudtuk biztosítani a győzelmünket, az igen motivált Szarvas ellen!

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC): – Nem az elvárt és megszokott felfogásban kezdtük a mérkőzést. A második félidőben a jobb hozzáállásunkkal elégedett lehetek. A játékvezető érthetetlen okokból el se gondolkozott a néhány büntető gyanús esetünknél. Bár ez egy ilyen nap volt lehet még abból sem tudtunk volna gólt szerezni , úgyhogy csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Nem volt szerencsénk, hogy a sok tehetséges csabai ifistának nem volt fordulójuk hétvégén, mégis egy fél nb3 as csapattal találkoztunk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook