Büntetőpárbaj után jutottunk tovább Mezőhegyesen

  • 2022.10.19.

Az országos Magyar Kupa első fordulójában ahhoz a mezőhegyesi csapathoz látogattunk amely tavaly egészen messzire menetelt a sorozatban és csupán az első osztályú MTK tudta őket megállítani. Egy héttel korábban a két csapat felkészülési mérkőzésen találkozott egymással akkor a viharsarkiak győztek. Ezúttal remekül kezdett csapatunk és az első félidő végére már eldőlni látszott a találkozó. A második játékrészben azonban jött Ács Levente aki mesterhármasával döntetlenre mentette a találkozót így jöhetett a büntetőpárbaj. A házigazdák azonban kétszer is hibáztak, míg játékosaink magabiztosan lőttek a tizenegyes pontról, így csapatunk jutott a második fordulóba.

Mezőhegyesi SE – Szarvasi FC 3-3 (0-3) – büntetőkkel: 3-4
Mezőhegyes, 100 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Görgényi A., Kovács K.)

Mezőhegyes: Vígh T. – Karancsi N., Dócza G., Boros Á., Lugasi M., Szabó Á., Ács L., Szlovák N., Mátó A. (Zsilák M.), Balogh D., Faragó Á. (Kiss T.)
Vezetőedző: Mákos Árpád

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P., Szikora M., Kiri B., Viszkok D., Magyar M., Bakró G., Körösfalvi K. (Nagy R.), Zima D., Nagy D., Klimaj Z.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Ács L. 58′ (tizenegyesből), 70′, 83′ illetve Klimaj Z. 13′, Szikora M. 23′, Nagy D. 43′

Kiállítva: Nagy D. 87′

Magyar Kupa 1. fordulójának további eredményei Békés megyéből:

Dévaványai SE – Mezőkovácsházi TE 1-0
OH. Rákóczi Vasas SE – Szabadkígyósi SZSC 4-2
Füzesgyarmati SK – Vésztői SE 6-0
Jamina SE – Szeghalmi FC 0-0 – büntetőkkel: 4-5
Lőkösháza KSK – Tótkomlósi TC 2-0

Az első fordulóban továbbjutottakhoz a következő körben csatlakozik a Békés Megyei Kupa tavalyi két döntőse a Körösladányi MSK és a Kondorosi TE csapata.
A második forduló sorsolását augusztus 8-án (hétfőn) 10 órától tartják, míg a második forduló mérkőzéseit augusztus 13-án rendezik.

Szarvas Fc 1905 Facebook