Büntetőrúgások után megyei kupagyőztes csapatunk!

  • 2022.10.19.

A békéscsabai Kórház utcai Stadionban péntek este szarvasi sikerrel ért véget a labdarúgó Békés Megyei Kupa döntője. Somogyi János alakulata izgalmas végjátékot követően, büntetőrúgásokkal múlta felül az utolsó pillanatokban egyenlítő gyulai együttest.

Óvatos duhaj módjára kezdtek a csapatok, jó tíz percet kellett várni az első lehetőségre, amikor a védők szorításából Styecz lőtt 14 méterről Kajári kezébe. Nyomban ezután Sindel deréksérülése miatt cserélni kényszerült a Szarvas. A pályán sok hibával tarkított monoton játék folyt, kupahangulatra leginkább a szarvasi drukkerek buzdítása emlékeztetett. Az ivószünet után sem állt be látványos változás, az alacsony színvonal ellenére a játékosok akarására nem lehetett panasz.

Szünet után már jobban csipkedték magukat a labdarúgók, akadt is meleg helyzet mindkét tizenhatoson belül. Az 57. percben egy előrevágott labdára Styecz startolt, Kajári ütemhátrányban lépett ki a kapuból és a tizenhatoson kívül a támadót találta el, amiért piros lapot kapott. (A kórházi hírek szerint a támadó kulcscsonttörést szenvedett az eset során.) A 17 méteres szabadrúgást Bozsó László picivel a jobb kapufa mellé lőtte. Az emberelőnyben többet kezdeményezett a Szarvas, amely a 73. percben szépségdíjas találattal szerzett vezetést. Egy jobb oldali bedobást Bány Bencének készítettek le, aki a tizenhatos csücskétől kapásból a hosszú felső sarokba bombázott, 0–1. A gyulaiak nyomban stratégiát váltottak és felívelt labdákból próbáltak tőkét kovácsolni maguknak, de a gyors szarvasi támadók előtt is több terület adódott.

A 89. percben a fürdővárosi kapu előtt megismétlődött a kiállítás előtti jelenet, Oláh Zalán azonban megúszta sárga lappal. Már a hosszabbítás két percében járt az óra mutatója, amikor egyenlített a Termál. Egy bal oldali szögletnél Kasik ért sután a labdába, ami a hosszún érkező Radics Dávid elé került, a középpályás pedig az ötös sarkáról a rövid felsőbe bombázott, 1–1. Jóformán középkezdésre sem maradt már idő.

Kupa sorsát büntetőkkel döntötték el. Az első három párban Pilán és Klimaj, Nagy G. és Bozsó L., valamint Nagy S. és Furár belőtte. A negyedikként soron következő Patkás elhibázta, Kiri B. viszont értékesítette. Az ötödik körben Bozsó M. bevágta, de Zima sem hibázott, így 2021-ben a Szarvas lett a Békés Megyei Kupa győztese.

Clean-Way Gyulai TFC–Szarvasi FC 1–1 (0–0) – büntetőkkel 4:5
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion –  500 néző. Játékvezető: Telek András (Petrovszki Péter, Varga Levente).

Gyula: Kajári – Zsömbörgi, Nagy S., Szabó Cs., Kukla Zs. (Patkás, 79.) – Radics, Repisky (Oláh Z., 58.) – Bagyinszki (Jimoh, 64.), Nagy G., Pilán – Bondár (Bozsó, 64.).
Edző: Szentléleki Béla.

Szarvas: Kasik – Kiri M. (Lénárt, 85.), Bozsó L., Polonszki, Szikora – Zima, Bakró (Kiri B., 76.), Bány Bence (Klimaj, 79.) – Styecz (Deli, 64.), Furár, Sindel (Varga I., 13.).
Edző: Somogyi János.

Gólszerzők: Radics a 90., ill. Bány Bence a 73. percben.

Kiállítva: Kajári (elkaszálta az ellenfél játékosát) 57. percben.

A kupadöntő videós összefoglalója:

Tudósítás: Gajdács Pál (beol.hu)
Fotók: Kovács Bence
Videó: keleten.hu 

Szarvas Fc 1905 Facebook