Döntetlen a bepótolt bajnokin Szeghalmon

  • 2024.05.03.

A 18. fordulóból elhalasztott meccset pótoltunk szerdán a Szeghalom otthonában. A hazai csapatnak jól megy mostanában, szorgalmasan gyűjti a pontokat, így szoros összecsapásra lehetett számítani.

Az önbizalommal ellátott hazaiak kezdtek jobban, már a harmadik percben nagy lehetőség adódott előttük, de szerencsére az is maradt. Nem kellett sokat várni, nekünk is akadt egy helyzetünk, de ettől sem rezdült meg a háló. A meleg ellenére jó iramban folyt a küzdelem, láthatóan jól felkészült egymásból a két csapat, sokáig mezőnyjáték folyt, egy két kaput elkerülő lövéssel fűszerezve. A félidő mértani közepén óriási helyzetet hagytunk veszni, Endrefalvi közelről kapu mellé gurított. Az addigi magas iram kezdett visszaütni a félidő végéhez közelítve, na persze a kora délutáni meleg is szívta az energiát a játékosokból, így talán érthető volt, hogy nem mindíg sikerültek a passzok, de a góltalanság ellenére élvezhető volt a játék.

A második játékrész eleje egyértelműen a Szeghalomé volt, Kötelesnek kétszer is nagyot kellett védenie az első öt percben, harmadjára már Ő is tehetetlen volt, az 52. percben Jánovszki lőtt higgadtan a kapunkba, megszerezve a vezetést ellenfelünknek. Ez ébresztően hatott ránk, kézbe vettük az irányítást, előbb csak helyzetekben mutatkozott meg az elszántságunk, a 67. perc viszont már az egyenlítést is meghozta, ekkor Endrefalvi vette be a szeghalmi kaput. Természetesen nem elégedtünk meg a számunkra kedvezőtlen állással, tovább folytattuk a helyzetek kidolgozását, de sajnos a kihagyásukat is, mégis derült égből villámcsapásként jött az újabb szerhalmi gól, amelyet Mészáros jegyzett szabadrúgásból, a szétugró sorfal között betalálva, a 79. percben. Ezután kapujuk elé szorítottuk a fáradság jeleit mutató vendéglátóinkat, a hátralévő csekély idő igen mozgalmasra sikeredett, elsőnek Polonszki ellen elkövetett felettébb büntető gyanús eset fokozta a hangulatot, majd Endrefalvi fejese meghozta az egyenlítést részünkre, a 90. percben. A négy perces hosszabbításban még Endrefalvi kapott piros lapot reklamálásért, majd egy kapu előtti kavarodásból szerezhettük volna meg a győztes találatot, de a szerencse elhagyott bennünket, így döntetlen lett a vége.

A kívülálló számára úgy tűnhet, hogy az utolsó percben esett gólunkkal szereztünk egy pontot, ám a játék összképét nézve kettőt veszítettünk, bár a Szeghalom is sokat tett bele a meccsbe, ha csak a helyzetek számát vetjük össze, plusz Polonszki letarolása a büntetőterületen belül a végén, (amelyért elmaradt a tizenegyes) ezek alapján nem lehetünk megelégedve a döntetlennel, amellyel a harmadik helyre csúsztunk vissza. Gondjaink egyre szaporodnak, eddigi sérültjeink mellé, úgy néz ki Polonszki is csatlakozik, Endrefalvit felesleges kiállítása miatt kell majd nélkülöznünk, így lassan elfogyunk a hajrára. Legközelebb Medgyesbodzásra látogatunk.

Szeghalmi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 2-2 (0-0)
Szeghalom, Városi Sportcsarnok és sporttelep. Játékvezető: Telek András (Baranya T., Kovács K.)

Szeghalom: Oláh Z. – Oláh A., Vágási T., Darányi D., Zsömbögi M., Jánovszki L., Kiss L. (Cserna D.), Mészáros M., Szász Á., Takács J., Tófalvi A. (Csikós L.)
Vezetőedző: Oláh Ferenc

Szarvas: Köteles A. – Endrefalvi E., Zima D., Máté D. (Zahorán B.), Magyar M., Kerekes S., Barna V., Simon R., Marik S. (Bány B.), Pilán M., Palik Gy. (Polonszki P.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Jánovszki L. 52′, Mészáros M. 79′ illetve Endrefalvi E. 67′, 90′

Kiállítva: Endrefalvi E. 93′ (reklamálásért)

Edzői nyilatkozatok:

Oláh Ferenc, vezetőedző (Szeghalmi FC): – Rangadó jellegű meccset játszottunk, nagy iramban, két jó csapat találkozott, jó játékvezetés mellett. Mindkét félidőt nagyon jól kezdtük, ebben az időszakban szerezhettünk volna további gólokat, aztán volt egy periódus, amikor főleg a szögletekkel nagy nyomást gyakorolt ránk az ellenfél. Kis szerencsével nyerhettünk volna, de az összkép alapján igazságos az eredmény.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC): – Nem mondom, hogy a legjobban játszottunk az első félidőben, de a mezőnyfölényünk mellett több ígéretes helyzetet is elhibáztunk. A második félidő elején teljes rövidzárlat látszott a csapaton érthetetlen módon, sajnos csak a bekapott gól után haraptunk úgy ahogy kellett volna. Mikor visszajöttünk a meccsbe jött egy egyéni hiba, így a döntetlennek is örülhettünk a rengeteg gólszerzési lehetőségünk mellett. Nem a játékvezető miatt buktunk értékes pontokat Szeghalmon, de 2 esetben sújtott minket döntéseivel. A legnagyobb problémánk ezek ellenére a 3-4 hiányzónk pótlása lesz a következő meccseken.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook