Döntetlen az első felkészülési mérkőzésen, Makón

  • 2022.10.19.

A téli felkészülés részeként, első felkészülési mérkőzésünket az NB3-as Makó otthonában játszottuk.

Jobban kezdtük a mérkőzést és egy ellentámadás után már az első percekben megszereztük a vezetést. A makóiak mezőnyfölényben játszottak, egyik csapat sem alakított ki nagyobb helyzeteket. Az első félidő 1-0-ás szarvasi előnnyel végződött.

A második játékrészben a Maros-partiak több poszton is cseréltek, ami megélénkítette a támadójátékukat és egy kidolgozott akció végén Babolek Zoltán bekotorta a hálóba a labdát. A mérkőzés hajrájában bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de több gól már nem született.

Makó FC – Szarvasi FC 1-1 (0-1)
Makó, Erdei Ferenc tér – műfüves pálya. Játékvezető: Kasza László (Kószó Cs., Savanya I.)

Szarvas: Lévai – Szikora, Bakró, Kukovecz, Peczník – Polonszki – Kriska, Furár, – Magyar, Klimaj, Farkas
Játszott még : Körösfalvi, Styecz, Uhljar

Szarvasi gólszerző: Kriska

Edzői nyilatkozatok:

Mazula Zoltán – Makó FC (erőnléti edző): Az első meccsünket játszottuk idén, a félkészülés az elsődleges szempontunk az edzőmérkőzéseken, az eredmény ilyenkor kevésbé számít. Kipróbáltunk egy-két új dolgot, amit az edzéseken begyakoroltunk, de még sokmindenben kell fejlődnünk.

Rétes Pál:  Három hete edzünk, az első héten ráhangolódtunk, azóta pedig a terhelésre fektettük a hangsúlyt. Kíváncsian vártam a mai meccset, hiszen nekünk nincs műfüves pályánk. Nem okozott csalódást a találkozó, a labdabirtoklás terén a hazaiak javára billent a mérleg, viszont ez inkább meddő mezőnyfölényben jelentkezett.

Tudósítás: Albert Andrea Barbara

 

Szarvas Fc 1905 Facebook