Döntetlen Rákóczitelepen

  • 2022.10.19.

A 23. fordulóban, Orosházán próbáltuk meg pontjaink számát gyarapítani, ezzel együtt a dobogón elfoglalt helyezésünket megerősíteni. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, a remek játékosállománnyal rendelkező telepiekkel szemben. A csapatok ugyan nem estek rögtön egymásnak, az iramra viszont már az elején sem lehetett panasz, és ez már előrevetítette, hogy remek csatára lesz kilátás.

160423_rakoczi_vasas_szarvas_labdarugo_merkozes_tcs_1(Fotó: Takács Csaba – oroscafe.hu)

Az első lehetőség a 9. percben Simon előtt adódott, de ballábas lövése a kapunk fölé szállt. Nem sokkal később Szabó Á. fejesét védte Kiri M. A 14. percben már komolyabb feladatot kellet megoldania hálóőrünknek, amikor Tasi tizennyolc méteres, ravasz nyesését piszkálta ki a bal felső sarokból. A 20. percben Nyéki próbálkozhatott közelről, de kapusunk hárítani tudott, ahogyan a 27. percben is, ekkor Mazán sarokra tartó lövését tolta szögletre. Az hogy eddig csak hazai lehetőségeket jegyezhettünk fel nem jelentette azt, hogy nyomasztó fölényben játszott volna a Rákóczi, sőt, kifejezetten kiegyenlített volt a játék, csak mi az akciók befejezésével, az utolsó passzokkal, álltunk hadilábon. A 37. percben Nagy D. középre lőtt labdájával Furár lépett ki a védők közül, már csak Lévaival állt szemben, de a kapus kitalálta támadónk gondolatát, és hárítani tudott.

A 39. percben megszereztük a vezetést, Furár tért ölelő átadása Nagy D. találta meg a tizenhatoson belül, aki a tétovázó kapus felett, tizenegy méterről a kapu közepébe bólintott. 0-1.

A félidő vége előtt, nagyon jó lélektani pillanatban sikerült megszereznünk a vezetést, amit már a hátralevő percekben sikerül is megőriznünk.

A második félidőben a 49. percben Klimaj ballábas lövését jegyezhettük fel, ami kapu fölé szállt.

Sovány előnyünk az 50. percben elfogyott, ekkor Tasi verte meg a védőjét a baloldalon, befele húzott, majd a középen helyezkedő Nyékihez passzolt, akinek nem okozott gondot ballal a kapunkba továbbítani a labdát. 1-1.

Az 56. percben Tasi hat méteres fejesét szedte le Kiri M. Az 59. percben Moldván szöglete után Nagy D. fejesét tolta a léc fölé Lévai. A 62. percben Klimaj előre ívelését Furár csúsztatta meg fejjel, a kapuson már túljutó labda a jobboldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 83. percben nagyon közel került a Rákóczi ahhoz, hogy vezetést szerezzen, a frissen beállt (szarvasi nevelésű) Sindel ugrott ki középen a védőink közül, majd tizennégy méterről, jobbal lőtt, de a labda jobb kapufáról visszapattant elé, ballábas ismétlését pedig védőink blokkolták. Ezek után nyomasztóvá vált a hazaiak fölénye, igazából mi már csak az eredmény tartására törekedtünk, vártuk, hogy leperegjenek a hátra levőpercek, amik, ha nehezen is, de elfogytak, így egy ponttal gazdagabban térhettünk haza.

Összegzésként elmondható az egész meccsen végig becsületesen gyűrték egymást a csapatok, az első félidőben kifejezetten magas színvonalú csatát láthatott a közönség, a második felvonásban már az iram kissé alábbhagyott, mégis lüktető, élvezhető volt a meccs. Az utolsó tíz perc kivételével végig kiegyenlített volt a találkozó, bár a Rákóczi a helyzetek alapján talán közelebb állt a győzelemhez, de ettől függetlenül, ezért a döntetlenért keményen megküzdöttünk, így véleményem szerint rászolgáltunk az egy bajnoki pontra, amellyel a második helyre sikerült fellépnünk a tabellán.

Ne feledjük, hogy hét közben, szerdán Magyar Kupa keretén belül megrendezett találkozón a Kondorosi TE-t látjuk vendégül, majd jövő hét végén, a legközelebbi bajnoki fordulóban, hazai pályán a Mezőkovácsházi TE csapata lesz az ellenfelünk.

Jók: Kiri M., Szikora, Zima, Nagy D.

OH. Rákóczi Vasas SE – Szarvasi FC 1-1 (0-1)
Orosháza, 250 néző. Játékvezető: Tudor (Románia)

Rákóczi: Lévai B. – Márki M., Szabó N., Ludányi P., Boros B., Szabó Á., Buza B. (Libor G.), Nyéki B., Mazán N. (Sindel R.), Tasi R., Simon R.
Vezetőedző: Polyák László

Szarvas: Kiri M. – Kukovecz D., Benczúr N., Kiri B., Szikora M., Zima D., Nagy D., Klimaj Z., Bakró G. (Magyar M.), Moldván K. (Kiszel Z.), Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Nyéki B. 50′ illetve Nagy D. 39′

Edzői nyilatkozatok:

Polyák László: — Egy nagyon jól kontrázó veszélyes csapat ellen az első félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, de vagy mi rontottuk el, vagy a vendégkapus védett hatalmasat. Szerencsére a második félidőben gyorsan egyenlítettünk, így újra győzelemre játszhattunk, de kapufára rúgtuk a meccslabdát.

Rétes Pál: — Rendkívül iramos mérkőzésen a semleges nézők remekül szórakozhattak, hiszen mindkét csapat előtt sok lehetőség adódott. A mérkőzés előtt bíztam a győzelemben, de igazságtalan lett volna, ha nyerünk, hiszen a hazaiak meggyőző támadójátékot nyújtottak.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook