Döntetlennel búcsú a kupától

  • 2022.10.19.

Szerda délután a Békés Megyei Kupa második fordulójában léptünk pályára csapatunk. Együttesünket Fábry Attila és Viszkok Dani kivételével ifistáink alkották, a legerősebb csapatával felálló megyei II. osztályú bajnokság alapszakaszának 6. helyén végző térségi rivális Csabacsűd otthonában.

Bár a félidőben még vezettünk Varga István góljával, azonban a hazaiak a második félidőben fordítottak az egyre fáradó csapatunk ellen. Viszkok Dani még egyenlíteni tudott, de a kupa szabályainak értelmében döntetlen állásnál nincs hosszabbítás, hanem az alacsonyabb osztályú együttes a továbbjutó, így a 2017/18-as szezonban bár vereséget nem szenvedtünk de búcsúztunk az megyei kupaszerepléstől.

Csabacsűdi GYLSE – Szarvasi FC 2-2 (0-1)
Csabacsűd, Sporttelep – 120 néző. Játékvezető: Bakos József (Modes O., Kató B.)

Csabacsűd: Wéber Cs. – Endrefalvi E., Kasik M., András A., Viszkok G. (Gilik A.), Nyemcsok M., Sándor J., Bobvos R. (Kiss G.), Hraskó T. (Pribelszki A.), Bertók G. (Mochnács T.), Sovány P.
Vezetőedző: Sonkoly Lajos

Szarvas: Fábry A. – Uhljar G., Styecz D., Domján B., Viszkok D., Pászor M. (Mrsán Z.), Szebegyinszki R., Bákai B. (Gyurik D.), Varga I., Csasztvan L. (Borbély D.), Szappanos Á. (Rohony M.)
Edző: Závoda Gábor

Gólszerzők: Endrefalvi E. 51′, Sándor J. 60′ illetve Varga I. 42′, Viszok D. 85′

Edzői nyilatkozatok:

Sonkoly Lajos: – Nehezen pörögtünk fel. Próbáltam motiválni a fiúkat, mert ilyenkor tudat alatt benne van az emberben, hogy egy korosztállyal fiatalabbak ellen játszanak, és nehezebben lép az ember pályára, és ez érezhető is volt a játékunkon. A félidőben sikerült felráznom a srácokat. Meg is fordítottuk a mérkőzést. Nagyon ötletes támadásvezetéseink voltak, még hogyha gólokat nem is tudtunk elérni, mert a befejezés hiányzott.

Závoda Gábor: – Azt tudtam, hogy felvesszük a versenyt a csabacsűdi felnőtt csapattal. Ez így is lett. Gratulálok a fiúknak, le a kalappal előttük. Olyan jó volt a hozzáállás és a játék is, hogy jóként nem szeretnék kiemelni senkit a csapatból.

Az edzői nyilatkozatok a newjsag.hu-n jelentek meg.

Galéria:

Szarvas Fc 1905 Facebook