Döntetlennel zártuk a kvalifikációs bajnokságot

  • 2022.10.19.

Az idén másodjára léptünk pályára, míg az elmúlt héten Békéscsabán találtunk műfüves játékteret a mérkőzés lejátszásához, amelyen magabiztos sikert arattunk a gyomaendrődi fiatalok ellen, ezúttal már a megszokott hazai gyepen fogadtuk a Nagyszénás csapatát. Ahogy az előző, úgy a mostani forduló is az őszről elmaradtak pótlása volt.

24. perc: Egy hosszúra sikerült szöktetést nem hagyott veszni Takács, aminek meg is lett az eredménye, mert Kasik lábáról úgy perdült a labda Takács testére, hogy azzal helyzetbe is került, és közelről a kapu közepébe helyezett. 0-1.
36. perc: Kiri M. tört be agresszíven a szénási tizenhatoson belülre, amikor Vajgely buktatta, Baráth játékvezető ezen megmozdulásáért tizenegyest ítélt, amit Furár váltott góllá. 1-1.

65. perc: Rafaj pakolt oda Zimának a felezővonal közelében, amit a játékvezető akkora bűnnek minősített, hogy azonnal leküldte a pályáról.
88. perc: Zima fordult volna kapura amikor Vajgely megrúgta, mivel ez is a tizenhatoson belül történt, ezért is járt a büntető. Ennek is Furár futott neki, ezúttal viszont Magony kiütötte a labdát.

Ahogy várható volt, nem ugrott egymásnak a két csapat, az első negyedóra nem hozott igazán említésre érdemlő helyzetet, de azt sem lehet mondani hogy unalmasan telt volna az idő, ugyanis nem kímélték túlzottan egymást a felek, gyakran oda-oda pakoltak a szembe jövőnek, talán ezért sem alakulhatott ki folyamatos játék, igyekeztek csírájában elfojtani, hogy az ellenfél támadásba lendüljön. Aztán egy szerencsétlen góllal, Takács révén előnyhöz jutottak a vendégek, ami talán jót is tett a meccsnek, mert ezután már nagyobb erőfeszítéseket tettünk mi is, aminek hamarosan meg is lett a jutalma, amikor Furár tizenegyesből egalizált. A félidő lefújása előtt még Styecz előtt adódott helyzet, de Magony védett. A második játékrészt meggyőzőbben indítottuk, lehet ezt az átszervezett szerkezetnek köszönhettük, de egyértelműen fölénybe kerültünk, a vendégek viszont továbbra is két gyors szélsőjükben bízva, kontra lehetőségekre várakoztak. A játékrész közepén emberelőnybe kerültünk, miután Rafaj jutott a kiállítás sorsára. Ettől fogva még nyomasztóbbá vált a fölényünk, de vendégeink eredményesen tartották az eredményt, apróbb szabálytalanságokkal az idővel is játszottak, sőt Nagy révén ziccert hibáztak. A hajrában Furár fejesét védte Magony, sőt az ismétlést is hárította. Két perccel a vége előtt mégis feltehettük volna a pontot az i-re, de Furár tizenegyesét a szénási kapus kivédte.

Összegezve a látottakat, ha a helyzetek számát vetjük össze, úgy reálisnak tűnik a pontosztozkodás, de igazából mégsem lehetünk elégedettek a döntetlennel, mivel huszonöt percet emberelőnyben játszva több helyzetet kellett volna kidolgoznunk, úgy lehet nem az utolsó percekben kimaradt büntetőn kellene bánkódnunk. A jövő héten kezdődő elsőosztályú bajnokságnak tizenhárom ponttal, a harmadik helyről indulva vágunk neki, ami nem tűnik rossz kiindulási alapnak, bár a folytatásban már nem nagyon lesznek előre lefutott meccseink. Következő ellenfelünk a Békéscsabai Máv lesz, hazai környezetben.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 1-1 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – zárt kapuk mögött. Játékvezető: Baráth János (Szigeti G., Takács J.)

Szarvas: Kasik V. – Szikora M. (Kiri B.), Bány B., Bozsó L. (Klmaj Z.), Polonszki P., Zima D., Furár R., Varga I. (Bakró G.), Kiri M., Styecz M., Sindel R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Nagyszénás: Magony G. – Zábrák Z., Darida Á., Takács M. (Pásztor D.), Libor G. (Godár Gy.), Simon L. (Vili M.), Kukovecz D., Juhász N., Vajgely Gy., Rafaj P., Nagy Sz.
Technikai vezető: Tasi Róbert

Gólszerzők: Furár R. 36′ (büntetőből) illetve Takács M. 24′
Kiállítva: Rafaj P. 65′ (durvaságért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Magas színvonalú mérkőzésen mindent megtettünk a győzelemért, de a remekül játszó vendégcsapat megérdemelte a döntetlent.

Tasi Róbert: – Számomra elszomorító, hogy egy ilyen mérkőzésre nem lehet küldeni egy megfelelő játékvezetőt. A játékunkon nagyon meglátszott a mély talaj és az első füves mérkőzés. Igazságos eredmény született.

A találkozó videós összefoglalója:

A teljes mérkőzés megtekinthető itt:
1. félidő, 2. félidő

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook