Egy félidőnyi emberelőnyt sem tudtunk magunk javára fordítani

  • 2022.10.19.

A 20. fordulóban egy újabb rangadó várt ránk, ezúttal a Rákóczi otthonában. Rendkívül jó iramban indult a meccs, a 6. percben Simon lőhetett kapura 20 méterről, de kicsivel célt tévesztett.

170422_Rakoczi_Vasas_Szarvas_RJ_004

Majd a 12. percben Tasi lőtt 14 méterről, de Lévaiban elakadt a labda. A két helyzet után kiegyenlítetté vált a találkozó, de a nézők örömére a két csapat lendülete továbbra is kitartott, így igazán élvezhető volt a meccs. Első valamire való helyzetünket a 28. percben jegyezhettük fel, amikor Klimaj labdájával Nagy D. iramodott meg középen, de 11 méterről, óriási ziccerben, a bal kapufa mellé gurított.

Ezek után, úgy tíz percre sportágat váltottak a csapatok, kegyetlen rugdosódás kezdődött a pályán, amit a külhonból érkezett játékvezetői hármas nem tudott megfelelően kezelni, így egy rögbivel kevert pankráció folyt a pályán, aminek Nyéki kiállítása vetett végett.

Ez az eset az érdekessége révén talán megér egy mondatot. Nyéki szabálytalankodott sokadjára az oldalvonal mellett, amikor a labda a környéken sem volt, a játék folyt tovább, majd labda vesztésünk utáni szabálytalanságáért Zima kapott sárga lapot, utána pár másodpercre rá Bakró is aki csupán azt jelezte, hogy az asszisztens hölgy jelzi az egy!! perccel korábbi Nyéki esetet, ezek után további 80 másodperc telt el míg a játékvezető megtalálta a sok önként jelentkező között elbújva, a megfelelő személyt, akit végül második sárgája után leküldött a pályáról.

Ezzel a happyenddel véget is érhetett volna a félidő, de a jellemzően mostanában ellenünk játszó szerencse újra elpártolt mellőlünk, a 45. percben Sindel középről leadott lövése Lévairól, a jókor érkező Márki elé pattant, akinek nem okozott gondot közelről a hálóba gurítania. 1-0.

A kapott gól sohasem jön jókor, de ezt bosszantóan rosszkor kaptuk. A második játékrészt, emberelőnyünk, és gólhátrányunk birtokában lendületesen indítottuk, de a kapuja elé húzódó Rákóczi ellen nem nagyon sikerült gólhelyzet közelébe kerülnünk.

A 60. percben, egy kontra után, Sindel került nagy helyzetbe, de Lévai ismét bravúrral hárított. Nyomasztó fölényünket két lesgól jellemezte csupán, előbb a 64. percben Pecznik fejelt a hálóba, majd a 80. percben Zima nagy helyzete után, Klimaj lőtt a kapuba, de ezeket a játékvezető nem ítélte szabályosnak, így megmaradt a minimális hátrányunk.

Ahogy közeledett a meccs vége, a fáradt lábak már nem igazán engedelmeskedtek az agynak, ezáltal rengeteg volt a technikai hiba, aminek okán már nem tudtuk hibázásra kényszeríteni a hazaiakat, így pont nélkül maradtunk ezen a találkozón.

Összegezve a látottakat, három részre bonthatjuk ez a 90 percet, első 30 perc méltó volt a két csapathoz, rendkívül jó iramú, élvezetes volt a meccs, majd következett a méltatlanabbik része, amikor is az erélytelen játékvezető kezéből kicsúszott az irányítás, a harmadik rész pedig a második félidő egésze, ahol végig mezőfölényben focizva, nem tudtuk szabályos eszközökkel Tóth kapujába gyömöszölni a játékszert. Úgy vélem a csapat minden tőle telhetőt megtett a pontszerzés érdekében, és a játék egészét tekintve nem is érdemeltünk vereséget, de azért a több mint egy félidei emberelőnyünkkel talán jobban kellett volna sáfárkodnunk. Az eddigi gyenge tavaszunkat, jövő héten hazai környezetben, a Dévaványa ellen tehetjük szebbé.
Jók: Lévai, Kukovecz, Bakró.

OH.Rákóczi Vasas SE – Szarvasi FC 1-0 (1-0)
Orosháza-Rákóczitelep – 250 néző. Játékvezető: Bolcas (Arad megyéből)

Rákóczi: Tótk K. – Ludányi P., Vili M., Simon R., Márki M., Nyéki B., Tasi R. (Albert L.), Németh G., Szabó N. (Kiss Z.), Sindel R. (Mazán N.), Sajti B. (Bozsóki D.)
Vezetőedző: Polyák László

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P., Zima D., Viszkok D., Klimaj Z., Körösfalvi K. (Styecz D.), Bakró G., Nagy D., Kukovecz D., Somogyi J. (Magyar M.), Szikora M.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerző: Márki M. 45′

Kiállítva: Nyéki B. 41′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Polyák László: — Az első félidőben egyenlő létszámban próbáltunk támadószellemben futballozni, gólt mégis csak a kiállítás után szereztünk. Szünet után emberhátrányban hatalmasat küzdöttek a játékosok, amivel nagyon értékes győzelmet arattunk.

Rétes Pál: — Az első félidőben fegyelmezetten játszva, kiegyenlített mezőnymunka folyt. A kiállítás után egy figyelmetlenség miatt hátrányba kerültünk. A másodikban nem sikerült a zártan védekező hazai védelmét feltörnünk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotó: oroscafe.hu (Rajki Judit)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook