Egy gólos győzelem a Csabacsűd elleni kistérségi rangadón!

  • 2022.10.19.

A megyei első osztály 22. egyben az alapszakasz utolsó fordulójára került sor, amelyen Csabacsűdre látogattunk egy kistérségi rangadó erejéig. A két csapat ősszel fordított pályaválasztással megosztozott a pontokon, ami akkor nem kis meglepetéssel szolgált, azóta mind helyezésben, mind pontok tekintetében tovább nőtt a távolság a felek között, így most még inkább mi számítottunk a meccs esélyesének.

45. perc: Deli vezette a labdát középen, majd Furárhoz passzolt, aki elhúzott védője mellett, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1.

Vasárnapra három olyan futballesemény maradt földrészünkön, amelyet kiemelt figyelem kísért, az egyik a Real Madrid-Barcelona El Clásico, a másik a Roma-Lazio Derby della Capitale, a harmadik pedig a Csabacsűd-Szarvas kistérségi rangadó volt. Az első kettőt a korlátozott terjedelem miatt most ne részletezzük, maradjunk a számunkra legfontosabbnál, amely ugyan az utóbbi időben vesztett fényéből, de még mindig nagy érdeklődés kíséri. Ahogy várható volt a rózsaszín mezben játszó hazaiak jól megszervezték védekezésüket, megszállták kapujuk előterét, ezzel csökkentve annak az esélyét, hogy lendületből tudjunk helyzeteket kidolgozni, így pozíciós játékra kényszerültünk. A 4. percben Furár beadása után támadt kisebb kavarodás a hazaiak kapuja előtt, de lepattanót Zima kapu mellé küldte. Többször próbálkoztunk beadással jobbról, balról, de ezek nagyon rossz százalékban jöttek kapu elé, vagy hosszúra sikerültek, vagy blokkolták Viszkokék őket. Az egyik fegyverünkkel, Bány nagy bedobásával okoztunk zavart a 16. percben, miután Furár lövését védte Rohony. A 34. percben Zima szlalomozott át a védők között, már csak Rohonnyal állt szemben, de lövése után a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A lehető legjobbkor szereztük meg a vezetést a félidő utolsó percében Furár révén, ami megnyugvást adhatott a csapatnak a folytatásra.

Biztatóan indult a második játékrész, mikor a 47. percben Zima harcolt meg egy labdáért a csűdi kapu előterében, de beadása túl mélynek bizonyult, így nem lett komolyabb következménye. A folytatás már kevésbé sikerült látványosra, hosszú percekig unalmas, egysebességes játék zajlott, amit a sok apró szabálytalanság tett élvezhetetlenné. A 79. percben Varga révén növelhettük volna soványka előnyünket, de egyéni játéka után kapu mellé lőtt. A mérkőzés utolsó percében Pecznik G. 40 méteres, léc alá tartó emelését tolta szögletre Kasik Viktor.

Összegezve a meccsen történteket, meg kell valljuk többre számítottunk, mind játékban, mind gólok számában hiány érzett maradt a nézőkben, az utóbbi meccseinkhez képest nagyon halvány produkciót mutattunk, de ebben a hazaiak motivált játéka is nagyban közrejátszott, mindig akadt egy láb amely odaért, blokkolt, így egy alacsony színvonalú, sok játékmegszakítást hozó találkozóval kellet ezúttal beérnünk. A bajnokság alapszakasza ezzel véget ért, a harmadik helyen végeztünk, amely nem hangzik rosszul annak fényében, hogy fél évvel ezelőtt milyen kilátástalan helyzetben voltunk. Folytatás szombaton Gyulán, ezúttal már a rájátszásban.

Csabacsűdi GYLSE – Szarvasi FC ‘1905’ 0-1 (0-1)
Csabacsűd, Sportpálya – 250 néző. Játékvezető: Telek András (Fekete Z., Kovács A.)

Csabacsűd: Rohony M. – Sovány P., Pecznik P., Viszkok Cs. (Benyó M.), Viszkok D. (Styecz D.), Rafaj R., Sándor J. (Jelen Sz.), Kasik M. (Kiss G.), Bakró G., Endrefalvi E., Gyurik D. (Pecnyik G.)
Vezetőedző: Sechna Gábor

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Polonszki P., Bány B., Juhász Gy. (Pilán R.), Zima D. (Lénárt F.), Deli L., Magyar M. (Zahorán B.), Simon R., Furár R., Styecz M. (Varga I.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerző: Furár R. 45′

Edzői nyilatkozatok:

Sechna Gábor: – Beletettük a mérkőzésbe, amit jelenleg tudtunk. Nem volt szép játék, de nem is nekünk kellett volna azzá tenni.

ifj. Somogyi János: – Elnézést kérek a szurkolóktól, hogy ezt a meccset végig kellett nézniük. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy katasztrofális minőségű pályán, a játékot tördelő hazaiak ellen kellett volna ma alkotni. A győzelemnek, és az alapszakasz harmadik helyének örülünk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook