Egy gólos hazai siker a Gyomaendrőd ellen

  • 2023.11.06.

A 12. játéknappal folytatódott vármegyénk első osztályának pontvadászata, amelyben a Gyomaendrőd csapatát fogadtuk.

Esélyeshez méltóan kezdtünk, hamarjában két helyzetet is összehoztunk, majd a 10. percben jött a játék lényege, a gól, amelyet Simon egy átlövés után szerzett. A folytatásban mintha megelégedtünk volna soványka előnyünkkel, mert bár meggyőző fölényben játszottunk, komolyabb helyzetünk csupán egy akadt, a játékrész közepén. Az utolsó negyedórára az addigi nem túl magas színvonal is esni látszott, ebben az időszakban a vendégek is többször eljutottak a kapunkig, azonban Kasiknak továbbra sem akadt különösebb dolga.

Nem változott a játék képe a fordulás után sem, mi támadgadtunk a vendégek védelme viszont jól állt a lábán, egészen az 57. percig, amikor tizenegyeshez jutottunk, ezt Bány magabiztosan váltotta góllá, kettőre növelve előnyünket. Hamarjába jött a szépítés Gyomai részről, három perc múlva Molnár fejesével változtattak az álláson. A meccs utolsó harmada nyíltabb játékot hozott, a kintebb merészkedő vendégeknek is akadt lehetőségük az egyenlítéste, viszont a mi fiaink bőkezűen bántak a gólszerzési lehetőségekkel, azonban értékesíteni egyet sem tudtak közülük, pedig volt, hogy csak Soczóval álltak szemben. Mivel helyzeteink kimaradtak, így izgulhattunk a végéig, nehogy egy szórványos vendég kontrából pontokat veszítsünk.

Összességében egy közepesnél gyengébb színvonalú meccsen, ahogy az elmúlt héten, úgy ezúttal is nagyvonalúan tékozoltuk el helyzeteink zömét, igaz ezúttal ez belefért, szó ami szó, nem most játszottunk a legjobban az ősszel, de a győzelmet sosem nem kell megmagyarázni. Továbbra is a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán, még két bajnoki és egy kupatalálkozó áll előttünk a szezonban, egyik sem ígérkezik könnyűnek, legközelebb a bajnokság favoritját, a Gyula csapatát fogadjuk.

Szarvasi FC 1905 – Gyomaendrődi FC 2-1 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 100 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Baranya T., Dombi Á.)

Szarvas: Kasik V. – Palik Gy., Pilán M., Bány B., Zahorán B. (Magyar M.), Pilán R., Simon R. (Deli L.), Kovács Zs., Czvalinga M. (Styecz B.), Furár R., Barna V.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Piss P., Szikszai R., Forgács G., Pásztor O., Szabó P., Lénárt F. (Kovács Zs.), Kovács A. (Valach V.), Hanea M., Hunya K., Molnár T.
Technikai vezető: Karászi László

Gólszerzők: Simon R. 10′, Bány B. 57′ (büntetőből) illetve Molnár T. 60′

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Az előző heti újabb rangadó elvesztése után nem a legjobban alakult a heti felkészülésünk sem mentálisan, sem fizikálisan. A gyomai csapat az összes top csapat ellen veszélyesen focizott és az Orosházát is megtréfálta múlt héten. Nem szerettünk volna nagyobb területet adni a gyors támadóiknak így nem volt túl látványos, nyílt sisakos mérkőzés. Végig mi domináltunk és sok helyzetet alakítottunk ki, amiket a mostanság kapu előtti dekoncentráltságaink miatt rendre el is hibáztunk és csak Simon újabb szépségdíjas átlövéséből tudtunk gólt szerezni az első félidőben. Ezután sem adtuk meg a lehetőséget a gyomai gyors kontratámadásokra. A második gól ahelyett, hogy megnyugtatott volna minket, hamar szépíteni tudott az ellenfelünk. A győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben , még úgy se hogy nem sikerült lezárni a mérkőzést egy újabb góllal. Maradéktalanul csak Simon és Kovács játékával lehetek elégedett. Bevallom, hogy nem néztünk ki jól a pályán ezen a mérkőzésen mentálisan és fizikálisan sem, amit a héten próbálunk orvosolni, mert két iszonyatosan nehéz meccs következik a kimagasló Gyula ellen. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy rengeteg helyzetet tudunk kidolgozni, ehhez a mérkőzés megnyerésére ez a két gól elég volt, de a hátralevő mérkőzéseken jobban kell koncentrálnunk a befejezéseknél. Keresem és várom a vezéreket és meccseket eldöntő játékosaimat, szükség lesz rájuk a bajnoki és kupa mérkőzésen is.

Karászi László, technikai vezető (Gyomaendrődi FC): – Gratulálok a Szarvasnak! Ha kicsit pontosabbak vagyunk és elhisszük, hogy lehet keresnivalónk, akkor jobb eredményt is el tudtunk volna érni.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Szikora-Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook