Egy gólos vereség a listavezető Körösladány ellen

  • 2022.10.19.

A megyei első osztály rájátszásában azt a Körösladányi MSK csapatát fogadtuk, amely toronymagasan vezet a bajnokságban, magabiztosan haladva a felsőbb osztály irányába. Ellenfelünkkel eddig kétszer játszottunk a szezonban, mindkétszer döntetlent sikerült elérnünk ellenük.

20. perc: Czirok a jobb oldalról adta be a labdát középre, az érkező Papp pedig három méterről, senkitől sem zavartatva fejelt a kapunkba. 0-1.
23. perc: Deli tekert élesen középre, a felugró Styecz remek fejese után a labda a jobb kapufáról keresztbe gurult a gólvonal előtt, a rámozduló Zima pedig két méterről átsegítette azon. 1-1.

60. perc: Zima és Zelenyánszki került a földre, a vendégek játékosának megmozdulását szabálytalannak vélte a játékvezető, amiért kiállította a vétkest.
66. perc: Papp forgolódott a labdával kapunktól 22 méterre, majd óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. 1-2.

Ahogy arra számítani lehetett magához ragadta a kezdeményezést a listavezető, már a 3. percben veszélyeztették kapunkat, de Lászik lövése, ha kicsivel is de célt tévesztett. Kis idő múltán a kezdeti rohamok ugyan alábbhagytak, de láthatóan az történt a pályán amit a Ladány elképzelt, ezt igazolta is a vezető találatuk, amely Papp nevéhez fűződött. Egy remek akció végén Zima egyenlítette ki az állást perceken belül, ami visszaadta a hitünket, de a vendégcsapatot sem kedvtelenítette el, így mozgalmas volt a meccs. A 25. percben Farkas csúsztatott fejjel éppen kapu mellé, majd három perc elteltével Papp taposott rá Zima sarkára a vendégek tizenhatosán belül, de Hajdú sípja néma maradt. A meccs legnagyobb lehetőségét hagyta kihasználatlanul a Körösladány a 32. percben, mikor Czirok beadását Csicsely a kapu torkából rúgta fölé, ami valljuk be, nem kis művészet volt. A hátralevő tíz percre kissé alábbhagyott a lendület, de unalmas ekkor sem volt a játék.

Ahogy az első, úgy a második félidő is ladányi helyzetet hozott, Ruzsa kapufája után Czirok elé csorgott a labda, de ordító helyzetben nem találta el a kaput. A 60. percben megfogyatkoztak a vendégeink, Zelenyánszkinak kellett idő előtt zuhanyozni menni, miután Zimával akaszkodott össze, és vétkét olyan súlyosnak ítélte a játékvezető, hogy kiállította őt. A félidő közepén megszerezte a vezető, mint később kiderült győztes gólját a vendég gárda, Papp vette be másodjára is Kasik kapuját. Aki nem tudta, hogy a sárrétiek eggyel kevesebben vannak a pályán annak nem tűnt fel az hogy emberelőnyben vagyunk, nem bírtunk olyan nyomást gyakorolni rájuk ami gólt eredményezett volna. Bány kellemetlenül megpattanó lövését tolta léc fölé Nagy a 70. percben. Brusztoltunk, igyekeztünk, de átütőerő nem volt bennünk, a cseréink sem tudtak fordulatot vinni a játékba, ellenfelünk rutinosan lassította a játékot, az idővel is okosan játszott, így egy Zima lövésen, és egy Styecz fejesen kívül mást nem engedett nekünk. A nézőknek láthatóan tetszett a meccs, nem mondható ez el Hajdú játékvezetőről, aki a sok játékmegszakítás ellenére egyetlen egy másodpercet sem hosszabbítva, a 90 perc leteltével véget vetett a rangadónak.

Összességében ahogy legutóbb Gyulán, úgy ezúttal is egy jó iramú, színvonalas találkozónak lehettünk szemtanúi, de most mi húztuk a rövidebbet. Ezt a meccset, mint bármelyiket lehet elemezni, de most csak annyit róla, hogy egy sokkal előrébb tartó, jobb csapattól kaptunk ki. Pozíciónk ezzel nem változott, továbbra is a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán. Csüggedésre nincs ok, jövő hét vasárnap Orosházán lesz lehetőség javítani.

Szarvasi FC 1905 – Körösladányi MSK 1-2 (1-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 450 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Fekete Z., Kovács A.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Polonszki P. (Varga I.), Bány B., Pilán R. (Czvalinga M.), Deli L., Zahorán B., Zima D., Simon R. (Magyar M.), Furár R. , Styecz M. (Lénárt F.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Körösladány: Nagy B. – Ruzsa Z., Wéber L., Szántó M., Csicsely J. (Vajda C.), Farkas J. (Murvai D.), Zelenyánszki L., Czirok J. (Bakk Á.), Lászik M. (Milek B.), Papp Zs., Talpalló Á.
Vezetőedző: Ekker Attila

Gólszerzők: Zima D. 23′ illetve Papp Zs. 20′, 66′

Kiállítva: Zelenyánszki L. 60′ (durvaságért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Egy jó iramú, kiváló mérkőzésen egyenrangú partnerei voltunk a bajnokaspiránsnak, így el lehet veszíteni egy mérkőzést.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – A kiállításig többet tettünk játékban a győzelemért, azután átléptük saját árnyékunkat és végre egymásért és a győzelemért küzdöttünk. Az osztályt meghaladó színvonalú mérkőzésen megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook