Egy ponttal gazdagodtunk hazai környezetben a Gyula ellen

  • 2022.10.19.

A gyér létszám miatt már a második kör kezdődött a megyei pontvadászatban, ez a 8. fordulót jelentette jelen esetben, amelyben a gyulai csapatot láttuk vendégül. Sajnos rossz emlékeket idéz fel bennünk az első fordulóban lejátszott gyulai összecsapás, amelyen egygólos vereséget szenvedtünk egy kiélezett meccsen. Itt volt az alkalom, hogy visszavegyük az akkor elvesztegetett pontokat.

8. perc: Farkas estében gurított középre az alapvonalról, de középen nem akadt társ, így felszabadítottak a gyulai védők.
10. perc: Farkas szerzett labdát amivel Sindelt hozta helyzetbe, aki egy csel után 16 méterről kapu fölé lőtt.
12. perc: Styecz szögletét követően Furár lőhetett kapura 13 méterről, de Kajári vetődve menteni tudott.
15. perc: Bozsó M. nagy vágta után került helyzetbe egy kiugratás után, majd 10 méterről Krnácsba lőtt.
36. perc: Kriska átadása Baloghhoz került, aki befele cselezve lőhetett 16 méterről, de Kajári ezúttal is védeni tudott.
38. perc: Furár középre adása Nagy S. sarkáról perdült Süli elé, aki 11 méterről higgadtan a kapu bal oldalába lőtt. 1-0.

49. perc: Kriska játszott Farkashoz a gyulai kapu előterében, aki a tizenegyes pontról fordulásból lőhetett, de Kajári kipiszkálta a jobb felsőbe tartó labdát.
53. perc: Balogh adott középre balról, az érkező Klimaj estében hét méterről a felső lécet találta telibe, a lepattanó Furár elé került akinek lövését megint csak Kajári hatástalanította.
65. perc: Egy kisszöglet után Zsömbörgi ívelt középre, az egymást zavaró védőink között az ötös vonalán lehullott a labda, majd a leggyorsabban eszmélő Radics a kapunk jobb oldalába lőtt. 1-1.
68. perc: Furár cselezett befele balról, majd 14 méterről leadott lövését Kajári szögletre tolta.
72. perc: Klimaj csúsztatását Süli fejelte tovább a felső lécre, az akció szépséghibája az volt, hogy ezt már leshelyzet előzte meg.
82. perc: Farkas elől Kajári tisztázott 11 méterre a kaputól.
90. perc: Klimaj beívelését Süli hat méterről a bal kapufa mellé csúsztatta.

Az első percek játékát ha jellemezni szeretnénk, akkor a tapogatózás lehetne a legjobb szó rá, mivel mindkét csapat kivárásra játszott, így ez enyhén szólva sem párosult igazán látványos játékkal. A tizedik perctől kezdett megélénkülni a játék, ami már helyzeteket is hozott, viszont ez fellángolás csupán kis ideig tartott, ezután megint eseménytelen mezőnyjáték zajlott. Áttörést a félidő végén szerzett vezető találat hozott, de a játékrészből túl kevés idő volt hátra, hogy ez igazán lendületet adjon nekünk. A második félidő elején még Fortuna is elengedte a kezünket, mivel egy szép akció után a gyulai kapu felső lécéről kifele pattant a labda, és ez a kimaradt helyzet percek múlva megbosszulta magát, mivel a vendégek egy lecsorgó labdából egyenlíteni tudtak. Ugyan sok idő volt még hátra, de nem tudtunk még egy lapáttal rátenni, nyomást gyakorolni a vendégeinkre, akik látványosan megelégedtek a megszerzendő egy ponttal. A végjátékban akadt még egy-két helyzetünk, de ezek már nem igazán hordozták magukban a gólt. A meccsen több alkalmunk adódott arra, hogy bevegyük az egyébként remek napot kifogó Kajári kapuját, így ennek alapján talán közelebb álltunk a győzelemhez, de hát ugye ezt a játékot nem helyzetekre játsszák, így ez esetben meg kellett elégednünk az egy ponttal, bár a céljaink megvalósításához ezzel a hazai döntetlennel nem kerültünk közelebb. Legközelebb jövő szombaton Szeghalmon lépünk pályára.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai FC-Termál 1-1 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Bozó N., Krisán J.)

Szarvas: Krnács R. – Medvegy Á., Polonszki P. (Klimaj Z.), Süli A., Vozár D., Zima D., Furár R., Kriska N. (Bakró G.), Styecz M., Farkas J., Sindel R. (Balogh G.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gyula: Kajári J. – Nagy S., Szabó Cs., Kukla Zs., Radics D., Nagy G., Bagyinszki A. (Hoffmann T.), Patkás G. (Bojtos A.), Pilán R., Zsömbörgi M. (Barthalos D.), Bozsó M.

Gólszerzők: Süli A. 37′ illetve Radics D. 66′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A látottak alapján győzelmet szalasztottunk el a játékot jól tördelő vendégcsapat ellen. Minden játékosom dicséretet érdemel a teljesítményéért. Jó felfogásban futballoztunk az időt húzó vendégek ellen.

Berényi Tibor: – Két ellentétes félidőt láthatott a publikum. A második játékrészre hadrendet változtattunk, aminek meglett az eredménye. A végén volt egy meccslabdánk, de az eredmény igazságos.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook