• 2022.10.19.

A második fordulóban Mezőhegyesre látogattunk, a hazai csapat nem volt ismeretlen számunkra, ugyanis bő egy hónap alatt kétszer is megmérkőztünk velük, először felkészülési mérkőzésen vereséget szenvedtünk, majd a Magyar Kupában döntetlenre végeztünk, ami után tizenegyesekkel bizonyultunk jobbnak. A sorminta alapján győzelemnek kellett volna következnie.A 12. percben máris egy jogosnak tűnő tizenegyestől fosztott meg minket Szűcs sporttárs, amikor Nagy Dávidnak koccantották össze a bokáját a büntetőterületen belül, de olyan messze állva az esettől ahonnan a játékvezető állt, talán még Kassai sem fújta volna be az esetet.

Előny helyett hátrány, nem mindegy, ugyanis a 16. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy beadás után Szabó fejelt közelről a kapunkba. 1-0.

Négy percre rá Körösfalvi szöglete után Kiszel fejelt kapura, Vígh nagy bravúrral hárított, de a védés közben nekiesett a kapufának, és sérülése oly súlyos volt, hogy cserélni kényszerült a hegyes, de mivel tartalék kapus nem volt a cserék közé nevezve, így egy mezőnyjátékos állt a kapu elé.

IMG_8840

Ez az incidens nem igazán zavarta meg a Mezőhegyest, nagyobb odafigyeléssel védekeztek, és a továbbiakban főként a mi jobb oldalunkon vezették támadásaikat.

A 33. percben Ács lövését védte Lévai, majd az ezt követő szöglet után Dajcs fejelt a hálónkba. 2-0.

Egy perc múlva Kiszel veszélyeztette a hazaiak kapuját. A 42. percben Szlovák lőtt nagy helyzetben kapusunkba. Mielőtt pihenőre térhettek volna a csapatok, sikerült szorosabbá tenni az állást.

A 43.percben Szikora kiugratása után Nagy D.-ot a tizenhatoson belül buktatták, ami után a jogosan megítélt büntetőt Bakró helyezte higgadtan a kapu bal oldalába. 2-1.

Ezzel a találattal sikerült megtartani a reményt a folytatásra. A második félidőt igen lendületesen kezdtük, köszönhetően a frissen beállt Somogyinak, aki először 47.percben egy szabadrúgást lőtt kicsivel fölé, pár perc múlva Nagy D. beadását perdítette kapura, de a vészkapus hárított, majd újabb egy perc múlva a felső lécet találta telibe.

Jó fertály órába telt mire magára talált a Mezőhegyes de, ez mindjárt góllal tette, egy védelmi kihagyás után Nagy Sz. vezette a kapunkra a labdát, majd lőtt, Lévai ugyan beleért a lövésbe, de hárítani nem tudott. 3-1.

A 68. percben, újabb védelmi megingás után Balogh lépett meg a baloldalon, de emelése kapu mellé szállt. Még talán itt sem volt minden veszve, próbáltunk menni az eredmény után, de a hazai kontrák újabb és újabb veszélyt hordoztak magukban. A 70. percben egy támadáson belül két hazai lehetőség is kimaradt, előbb Ács, majd Szlovák lövését védte bravúrral Lévai.

A 72. percben egy eladott labda után Ács lőtt gólt a baloldalról. 4-1.

Ezzel a találattal már egyértelművé vált, hogy ezt a meccset már nem fogjuk tudni megfordítani, bár még a 78. percben Somogyi bevette Kiszel beadása után a hegyesi kaput. 4-2.

IMG_9070

Ettől függetlenül már lélekben feladtuk a küzdelmet, aminek következményeként a 83.percben Ács találatával 5-2 lett, majd a 88.-ban Nagy Sz. is bevette a kapunkat 6-2, ezzel nagy különbségűvé téve a hazai sikert.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy az első félidőben még szorossá tudtuk tenni a mérkőzést, de a második félidő első tizenöt percétől eltekintve, sajnos a Mezőhegyesi csapat fölénk nőtt, bár a legfájóbb az egészben az, hogy egy jottányival sem jobb csapattól szenvedtünk kiütéses vereséget, ami főként az eddig szokatlanul nagyszámú védelmi rövidzárlatainknak köszönhetően született. Csüggedésre semmi ok, jövő hét végén, hazai pályán, a Tótkomlós ellen bizonyíthatjuk, hogy ez csak egy kisiklás volt, amelyik bármelyik csapat életében előfordulhat.

Jók: Nagy D., Somogyi.

Mezőhegyesi SE – Szarvasi FC 6-2 (2-1)
Mezőhegyes, 100 néző. Játékvezető: Szűcs Zsolt (Kovács A., Nagy Z.)

Mezőhegyes: Vígh T. (Lukács L.) – Lugasi M., Boros Á., Dajcs Gy., Karancsi N., Dócza G., Balogh D. (Kiss T.), Szabó Á. (Zsilák M.), Ács L., Szlovák N., Faragó Á. (Nagy Sz.).
Vezetőedző: Mákos Árpád

Szarvas: Lévai B. – Kiszel Z., Szikora M., Zima D., Pecznik P., Bakró G., Körösfalvi K. (Somogyi J.), Kiri B., Nagy D., Klimaj Z., Magyar M.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Szabó Á. 16′, Dajcs Gy. 33′, Nagy Sz. 64′, 88′, Ács L. 72′ 83′ illetve Bakró G. 43′ (büntetőből), Somogyi J. 78′

Edzői nyilatkozatok:

Mákos Árpád: — A múlt heti lányos hozzáállásunkat sikerült Gyarmaton hagynunk. Koncentrált és motivált játékkal értékes három pontot szereztünk a tavalyi ezüstérmes ellen.

Rétes Pál: — A hazai kapus sérülése után megkaptuk a lehetőséget akár az eredmény megfordítására is. A második félidő első harmadában számos helyzetet kihagytunk, túlságosan kinyíltunk, így a hazaiak kontrái eredményesek lehettek. Az egyéni hibáinkkal nem tudtunk mit kezdeni.

A mérkőzésen készült további képeket IDE kattintva érheti el!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotó: Reményi Kata
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook