Egyenlítettünk, fordítottunk – de büntetők után Orosházára került a kupa

  • 2023.05.25.

Kedden este csapatunk a Békés Megyei Kupa döntőjében szerepelt a békéscsabai Kórház utcai Stadionban, ahol a bajnoki riválisunk az Orosháza ellen mérkőztünk meg a kupáért. Mindkét csapatot szép számú szurkoló tábor és utánpótlás korú játékosok kísérték el a megyeszékhelyre, hogy buzdítsák csapatukat.

Mindkét csapatnak az útja a döntőig sima volt, az orosháziak az elődöntőben a Mezőmegyer otthonában aratott 4 gólos sikerrel, míg a mi csapatunk a Nagyszénás elleni 5 gólos győzelemmel jutott a döntőbe.

A mérkőzés elején az orosháziak két alkalommal is tesztelték kapusunkat, de Somogyi a helyén volt és hárította ezeket a próbálkozásokat, ahogy telt múlt az idő úgy lett egyre nagyobb iramú a találkozó, a mi oldalunkról Magyar illetve Bány jelentkezett egy-egy veszélyes lövéssel. Az első félidőben mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb pillanatai is, de a szurkolóknak nem lehetett okuk a színvonalra, az öltözőbe 0-0-ás állásnál vonultak a csapatok.

A második játékrészbe mindkét csapat aktívan lépett fel. Ennek eredményeképpen az 56. percben a középen helyezkedő Endrefalvi került ziccerbe, amelyet nem hibázott el, így vezetést szereztek az orosháziak. A gól után Somogyi mester cserékkel próbálta tovább erősíteni csapata támadószekcióját, amely után már jöttek a helyzetek is, illetve két esetben Bány próbálkozhatott veszélyes helyről szabadrúgással, de mindkét próbálkozása a sorfalt találta telibe. A támadásaink ellenére, az orosháziak kontrái is veszélyt jelentettek, de komolyabb gólszerzési lehetőséget ebből nem tudtak kialakítani a kék mezesek. A 90. percre fordulva egy beívelt labdát Czvalinga fejelt tovább középre és az üresen érkező Bány szintén fejjel jutatta a kapuba, ezzel sikerült az egyenlítés. A középkezdés után Czvalinga kapott remek labdát, majd két védőn átjátszotta magát és remekül továbbított a középen helyezkedő Bányhoz, aki könnyed mozdulattal lőtte a kapuba a labdát. A ráadás perceiben ezzel megszereztük a vezetést jelentő találatot. Azonban a mérkőzésnek még nem volt vége, az újabb csavar a 94. percben érkezett amikor az Orosháza jutott szabadrúgáshoz, védőink nem tudtak felszabadítani, Miszlai pedig elemi erővel félfordulatból bombázott a kapunkba, így döntetlenre és büntetőpárbajra mentve a mérkőzést.

A büntetőpárbajban az Orosháza kapusa lőhetett először, aki be is talált a kapuba. 1-0
Ezután Zima Dani érkezett aki a felső lécre lőtt.
A második párban Gedó és Zahorán is betalált. 2-1.
A harmadik körben Darida a kapu fölé lőtt, még Pilán Richárd lövését védte az orosházi kapus. 2-1
A negyedik körben ismét mindkét lövő játékos betalált Miszlai és Furár 3-2.
Az ötödik körben pedig Szabó Ákos eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, így Orosházára került a kupa.

A díjkiosztásón a két város polgármestere Dávid Zoltán (Orosháza) illetve Babák Mihály (Szarvas) továbbá Szpisják Zsolt, az MLSZ Békés Vármegyei igazgatója akasztotta a játékosok nyakába az érmeket.

Orosházi MTK-ULE ‘1913’ – Szarvasi FC ‘1905’ 2-2 (0-0) | büntetők után: 4-2
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion – 1400 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Belanka Zs., Bozó N.)

Orosháza: Bordás D. – Rau G., Selmeczy K. (Halász Zs.), Szabó Á., Harangozó K., Darida Á., Szabó Á. (Fehér B.), Miszlai L., Endrefalvi E., Gedó L., Papp M.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M. (Kovács Zs.), Pilán M., Pilán R., Zahorán B., Simon R. (Deli L.), Zima D., Furár R., Magyar M. (Czvalinga M.), Bány B., Barna V. (Styecz B.)
Vezetőedző: Somogyi János

Gólszerzők: Endrefalvi E. 56′, Miszlai L. 94′ illetve Bány B. 90′, 92′

A mérkőzés videós összefoglalója:

Galéria:

Tudósítás: Legény Tamás
Fotók: Kovács Bence
Videó: Erdős Csaba (sportklub.net)

Szarvas Fc 1905 Facebook