Egyenlítettünk három gólos hátrányból, mégsem sikerült a pontszerzés

  • 2022.10.19.

Rendhagyó időben folytatódott részünkről a bajnokság finise, amelyen az Előre tartalék csapata ellen léptünk pályára hazai környezetben.

Az első negyedóra főként mezőnyjátékkal telt, amelyben ugyan a vendégek birtokolták többet a labdát, de ez a 18. percig nem okozott különösebb problémát nekünk, ám ekkor egy szerencsétlen mozdulatot követően Kukovecz fejéről a saját kapunkba került a labda. 0-1.

A gól sajnos megfogta csapatunkat, egy perc múlva Tóth szerzett újabb találatot, Mácsai passzát követően. 0-2.

Egy perc elteltével Kiri beívelése találta meg Furárt az ötösön belül, akinek lövése elgurult keresztbe a kapu előtt.

A 31. percben teljes mértékben padlót fogtunk, ugyanis újból Tóth került kecsegtető helyzetbe, de lövését Lévai még ki tudta ütni, a duplázása viszont utat talált a hálónkba. 0-3.

Az, hogy borzasztó gyengén játszottunk a meccs ezen szakaszában, sajnos tény, így nem volt meglepetés, hogy Ilyés a 33. percben egyedül vihette rá Lévaira a labdát, de kapusunk higgadt vetődéssel menteni tudott. A 38. percben Medvegy fülelt le egy rövid kapukirúgást, de sajnos sem neki, sem Sztojkának nem sikerült lövőhelyzetet találni, így elmaradt a szépítés.

A második játékrészre összekaptuk magunkat, már az 50. percben faraghattunk volna hátrányunkon, de a frissen beállt Kriska sajnos nem tudott túljárni Czinanó eszén.

Az 54. percben Kiri beívelését követően Furár elé került a játékszer, aki 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1-3.

Ez a találat reményt adott a folytatáshoz, bár ezt követően is főként csabai helyzeteket jegyezhettünk fel, előbb a 62. percben llyés szólóját védte Lévai, majd a 65. percben Tóth közeli fejesét ütötte ki a kapufa töve mellől kapusunk. A 70. percben szintén Lévai volt a főszereplő, miután Mácsai közeli lövését hatástalanította, ahogyan a 72. percben is, amikor Illyés próbálkozását védte a felső léc segítségével.

Az eddigi viszontagságok után a 78. percben sikerült felcsillantani a reményt, már ami a pontszerzést illeti, amikor is egy szabadrúgást követően, Medvegy adott középre, az érkező Furár pedig közelről gyötörte be a labdát a kapu jobb oldalába. 2-3.

Ennek a gólnak köszönhetően visszajöttünk a meccsbe, megéreztük a vérszagot, és a 83. percben már egyenlő volt az állás, ekkor Sztojka küzdött meg ellenfelével, majd pontos centerezését követően Furár szerezte meg saját maga, és csapatunk harmadik gólját, mesterhármast szerezve ezzel. 3-3.

Már-már majdnem elhittük, hogy pontot foghatunk, ám két perc elteltével Tóth bucskázott fel Medvegy szorításában a tizenhatosunkon belül, ami után Mihálik tizenegyest ítélt, a sértett által elvégzett büntető utat talált a hálónkba, szintén mesterhármast jegyezve. 3-4.

Már a ráadásban jártunk, amikor végleg bevégeztetett, ekkor egy szöglethez vonult fel mindenki, Lévait is beleértve a csabai kapu elé, de sajnos rosszul jöttünk ki a dologból, mert Varga megiramodott, és az üresen hagyott hálóba lőtt, de ez már mint a halott matematika tanár, se nem osztott se nem szorzott. 3-5.

Összesítve a látottakat, elmondhatjuk, hogy az első félidőben rettentő gyengén, szétesően játszottunk, ekkor megérdemelten jutott megnyugtató előnyhöz a vendég csapat, a második játékrészben, sokkal jobban teljesítve, megpróbáltuk a lehetetlent, ami majdnem sikerült, de egy könnyű síppal befújt büntető megfosztott minket a pontszerzéstől. A helyzetek, és a szerzett gólok alapján nem érdemtelen a vendégek sikere, de kis szerencsével egy pontot megcsíphettünk volna. Legközelebb szombaton, Szeghalmon tesszük tiszteletünket.
Jók: Furár, Medvegy, Polonszki.

Szarvasi FC 1905 – Bcs. 1912 Előre II. 3-5 (0-3)
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Juhász L., Kovács A.)

Szarvas: Lévai B. – Kiri B., Kukovecz D., Szikora M., Polonszki P., Medvegy Á., Zima D. (Viszkok D.), Klimaj Z. (Farkas N.), Magyar M. (Kriska N.), Furár R., Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Békéscsaba: Czinanó A. – Dávid Z., Nyéki B., Ilyés T. (Fodor Zs.), Mácsai L. (Szabó Zs.), Balog Zs., Tóth D., Kovács T., Pusztai A. (Varga T.), Borbély Zs., Máris D. (Zsilszinki M.)
Vezetőedző: Brlázs István

Gólszerzők: Furár R. 54′, 78′, 83′ illetve Kukovecz D. 11′ (öngól), Tóth D. 20′, 31′, 85′ (büntetőből), Varga T. 92′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Egy rémálomszerű első félidő után a másodikban feljavult a játékunk. Az, hogy miként tudunk immár másodszor középkezdés után gólt kapni, több, mint elgondolkodtató.

Brlázs Gábor: – A megnyugtató előny tudatában többen nem vették kellő komolysággal a mérkőzést. Ez kis híján megbosszulta magát.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook