Elbukott rangadó hazai pályán

  • 2023.10.31.

Vármegyénk élvonalának 11. fordulójában a Békéscsabai Előre tartalék gárdáját fogadtuk.

Már az első percben leteszteltük egykori kapusunkat Krnácsot, és tapasztalhattuk, hogy nincs rossz formában. Kezdeti lendületünket Ilyés törte meg a 14. percben, amikor közelről talált a kapunkba. Egy Ilyés gólnak ellenünk nagyjából annyi a valószínűsége, mint annak, hogy Kevint minden karácsonykor otthon felejti a családja, szóval igen nagy. Az ezt követő negyed órában háromszor is egálba hozhattuk volna az állást, de rendre rossz megoldást választottunk, majd a játékrész utolsó harmadában az Előre fiataljai növehették volna kétszer is az előnyüket, de a befejezéssel ott is gondok támadtak, így minimális különbségű hátránnyal vonulhattunk öltözőbe.

Igen rosszul kezdődött részünkről a második félidő, alig két perc játék után egy korszerű támadást követően Pusztai növelte a vendégek előnyét. Ez már komoly hátránynak számít egy Előre ellen, de nem adtuk fel, bár csikorgott a gépezet, helyzeteink még ekkor is akadtak, viszont a jó napot kifogó Krnács eszén nem tudtunk túljárni. Ahogy közeledett a meccs vége, egyre elkeseredettebben támadtunk különösebb eredmény nélkül, azonban a 82. percben felcsillant a remény, egy Pilán Ricsi által kiharcolt tizenegyeshez Bány állt oda, majd lövése a bal kapufa mellé ment, sajnos kívülről. Az ezt követő percek, és az aránytalanul csekély hosszabbítás már nem tartogatott izgalmakat.

Ezen a találkozón a korszerű futballból többet mutató Előre megérdemelten nyert, tudatosan játszotta a széleket, főként a mi jobb oldalunkat, amelyekből helyzeteket alakított ki, gólokat lőtt, annak ellenére, hogy nekünk is akadtak lehetőségeink szép számmal, valódi tudásunkból keveset mutattunk, igaz, ezúttal egy képzett csapat ellen játszottunk, akik ellen ennyire futotta. Legközelebb a Gyomaendrőd csapatával mérkőzünk meg, hazai környezetben.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsaba 1912 Előre II. 0-2 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Petrovszki P., Zsótér R.)

Szarvas: Köteles A. – Pilán R., Pilán M., Polonszki P., Zahorán B., Zima D. (Bány B.), Simon R. (Máté D.), Magyar M. (Palik Gy.), Czvalinga M. (Truczka Á.), Furár R., Barna V.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Békéscsaba: Krnács R. – Bacsa K., Csák A., Hursán G. (Rostás Sz.), Cservenák Cs. (Tóth B.), Mágocsi B. (Sirokmán D.), Ilyés T., Harmati Z. (Ilyés B.), Farkas Á., Kuzma H., Pusztai O. (Csikós E.)
Vezetőedző: Jakab Péter

Gólszerzők: Ilyés T. 14′, Pusztai O. 48′

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905): – Kiválóan kezdtük a mérkőzést, már az 1. percben vezetést szerezhettünk volna és az első negyed órában kapujukhoz szegeztük ellenfelünket, akik az első lehetőségből egy klasszis gólt szereztek Ilyés révén, aki magasabb osztályokban is megállná a helyét. A bekapott gól után is több nagy helyzetet puskáztunk el, a fiatal, kiváló hozzállással játszó, rengeteget futó csabaiak ellen, Krnács kapus teljesítményével a hátuk mögött. A második félidő elején bekapott gól után , már csak futottunk az eredmény után, itt is néhány helyzetet kidolgoztunk, de még tizenegyesből sem tudtunk gólt szerezni. Főleg az első félidőben jól is játszottunk, sajnos ez már sokadig mérkőzés, amikor nincs egy olyan játékos a csapatban aki góljával átbillentene minket azon a helyzeten amivel egy rangadót meg tudunk nyerni. Attól függetlenül, hogy a csapatom jó felfogásban kezdte a mérkőzést és legalább kidolgozta azt a sok helyzetet, maradéktalanul csak Simon játékával voltam elégedett. Páran viszont még a hozzáállásukkal is elmaradtak attól ,amivel egy ilyen meccset meg tudjunk nyerni és ami miatt újra megrekedtünk ott, hogy a kötelező győzelmeket megszerezzük, de nem tudunk rangadót nyerni. Természetesen ez elgondolkodtató a jövőre nézve.

Jakab Péter, vezetőedző (Békéscsaba 1912 Előre II.): – Iramos, jó mérkőzésen, taktikus játékkal szereztük meg a három pontot, a kiválóan felkészített hazaiak ellen.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook