Első idegenbeli mérkőzésünkön is begyűjtöttük a három pontot!

  • 2022.10.19.

A Megyei első osztály 2. fordulójában Nagyszénásra látogattunk. Aktuális ellenfelünkkel saját pályáján rendre meggyűlik a bajunk, az utóbbi időben még a döntetlen is ritkaságszámba ment, ettől a ténytől eltekintve más cél nem vezérelhetett minket, csakis a három pont begyűjtése.

29. perc: Pilán Richárd vezette középen a labdát, majd remek ütemben ugratta ki a leshatáron kilépő Kerekest, aki rávezette Lévaira, okosan elvitte mellette, majd kissé kisodródva, 13 méterről a jobb alsó sarokba gurított. 0-1.
35. perc: Pilán Richárd szöglete testvérét, Pilán Márkót találta meg, aki fejjel célozta meg a jobb felső sarkot, de Lévai kipiszkálta onnan a labdát, majd az ismétlő fejest magához ölelte, gyorsan eszmélve Szlovákot dobta játékba, aki tért ölelően indította Takácsot, a szénási center jól fedezve a labdát a tizenhatosig nyargalt, majd szép mozdulattal a bal felső sarokba helyezett. 1-1.

55. perc: Barna szöglete a hazai ötös vonalánál, középen helyezkedő Kirit találta üresen, akinek nem okozott gondot a kapu jobboldalába fejelnie. 1-2.
73. perc: Kiri adott középre jobbról, a hosszú oldalon őrizetlenül hagyott Zima pedig öt méterről, a jobb alsó sarokba bólintott. 1-3.

Félő volt, hogy a mérkőzés előtt lesett komoly csapadék mennyiséget megsínyli a játéktér, de a kezdő sípszó elhangzásakor megfelelőnek tűnt a pálya talaja, így erre nem hivatkozhattak a küzdő felek. Látszódott, hogy mindkét csapat igen jól megszervezte a védekező játékát, mert enyhe mezőnyfölényt ugyan kiharcoltunk, de egészen a 29. percig nem volt dolguk a kapusoknak, ekkor viszont Kerekes révén megszereztük a vezetést. Percek múlva, míg mi egy kimaradt lehetőségen bánkódtunk, gyors akció után kiegyenlített az ellenfél. Nagyjából ezzel a gólváltással megbékéltek a csapatok, mert a félidő végéig már nem sok minden történ. A második félidő első említésre méltó megmozdulása egy Pilán Márkó fejes volt, de keresztben elgurult a labda a kapu előtt. Percek múlva Kiri fejes góljával már nálunk volt az előny. A hogy telt az idő egyre többet tartózkodtunk Lévai kapuja előtt, és ez a fölény komoly helyzeteket hozott számunkra, Zima kétszer is próbált túljárni Lévai eszén, de előbb a hálóőr oldalra ütötte a labdát, majd amikor már ő is tehetetlen volt, a kapufa kisegítette. Márk is kedvet kapott egy távoli lövéshez, de ez Somogyinak nem okozott gondot, mert kapu mellé szállt a labda. A 73. percben megszereztük a harmadik gólunkat Zima révén, ami érezhetően eldöntötte a párharcot. Ezután Péter még szépíthetett volna, de eltört lövése nem talált kaput. A hármas sípszó előtt fölényessé tehettük volna győzelmünket, de előbb Magyarnak lábbal, majd Furárnak fejjel nem sikerült megzörgetnie a hálót.

Összességében egy küzdelmes meccset játszottunk a masszív szénással, végig felügyeltük az eseményeket, ugyan az első félidőben még döcögősebb volt a játékunk,de ahogy múlt héten, úgy ezúttal is a második sikerült jobban, ezzel együtt sikerünk megérdemeltnek mondható. Fontos három pontot szereztünk, mert ezen a pályán sok csapat meg fog szenvedni. Legközelebb szombaton az egyik bajnokesélyessel, a Végegyházával mérkőzünk meg, otthoni környezetben.

Nagyszénás SE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-3 (1-1)
Nagyszénás, Sportpálya – 200 néző. Játékvezető: Telek András (Petrovszki P., Medovarszki J.)

Nagyszénás: Lévai B. – Godár Gy., Zábrák Z. (Kókai Á.), Szlovák N., Takács M., Libor G. (Kiss Z.), Simon L. (Rafaj P.), Kukovecz D., Péter J., Kovács L. (Kálmán P.), Márk Á.
Vezetőedző: Juhász Norbert

Szarvas: Somogyi Cs. – Kiri M., Bány B., Pilán M., Zahorán B. Pilán R. (Polonszki P.), Deli L., Zima D., Kerekes S. (Magyar M.), Furár R., Barna V. (Czvalinga M.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Takács M. 35′ illetve Kerekes S. 29′, Kiri M. 55′, Zima D. 73′

Edzői nyilatkozatok:

Juhász Norbert: – Kapitális egyéni hibáink után megérdemelten nyert a Szarvas.

ifj. Somogyi János: – Megtanultuk az utóbbi években, hogy nem egyszerű itt nyerni, ezért nagyon örülünk a fontos három pontnak. Úgy érzem, hogy erre ma egy jó játékkal szolgáltunk rá.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook