Emberhátrányban győzelem a Jamina ellen!

  • 2022.10.19.

A 14. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei első osztály pontvadászata, amelyben a Békéscsabai Jamina csapatát fogadtuk otthonunkban. Ezen ellenfelünk is elkapott minket a késő nyári mérkőzésen, ami arról maradt emlékezetes, hogy villanyfényesnek indult a találkozó, ám végül félhomályba fejeződött be, eközben kaptunk két gólt, amire csak eggyel tudtunk válaszolni ami akkor a vereségünket eredményezte.

25. perc: Kiri fordult vissza a labdával a jobb oldalon, majd középre adott, ahol Polonszki rendkívül jó érzékkel átlépte a labdát, így került ziccerbe a hosszú oldalon érkező Furár, aki hat méterről a bal alsó sarokba gurított. 1-0.

59. perc: Juhász próbált meg előnyösebb helyzetet kiharcolni Némethtel szemben a jobb oldalunkon, amikor a vendégjátékos a földre került, ekkor a játékvezető zsebéből előkerült a sárga lap, és mivel játékosunknak nem ez volt az első ezen a meccsen, számára véget ért a találkozó.
61. perc: Németh vitte le a labdát az alapvonalig, majd két lövőcselt követően középre emelt, a jókor érkező Okos pedig egy méterről fejelt a kapunk közepébe. 1-1.
77. perc: Styecz beadása után alakult ki a jaminai kapu előtt egy kis kavarodás, ami után Zima eszmélt a leghamarabb, és öt méterről a kapuba emelte a labdát. 2-1.
86. perc: Deli csavart középre éppen Zima lábára, aki nem sokat teketóriázott, hét méterről egyből lőtt, és a labda a jobb alsó sarokba kötött ki. 3-1.

Már a 3. percben megzörrent a jaminai háló, igaz Kiri lövése az oldalhálóba ment, de kezdésnek nem volt ez rossz. Nem sokkal később Zima mérte meg távolról a vendégek alkalmi hálóőrét, kicsivel ugyan, de fölé ment a lövés. Általában hasonlóan szoktunk kezdeni, mármint abban a tekintetben, hogy az első helyzeteket mi dolgozzuk ki, ez most abban különbözött a meccseink nagy részétől, hogy most a vezetést is meg tudtuk szerezni a félidő közepén Furár révén. Ez a tény egy kicsit nagyobb erőbedobásra késztette a Jaminát, és három perc elteltével Okos lövésszerű beadása figyelmeztetett bennünket, hogy nem hiába foglal el előkelő pozíciót a tabellán a vendég csapat. Ezt az aktivitást kezelni tudtuk, sőt a játékrész vége felé két lehetőségünk is akadt, hogy növeljük előnyünket, előbb Kiri mintaszerű beadásáról késett le hangyányival a középen érkező Styecz, majd Pilán ravasz szabadrúgása landolt az oldalhálóban.

Meggyőzően indult a második játékrész részünkről, a 49. percben egy szöglet utáni lecsorgó labdát Zima lőtt, ekkor még mellé. Kettő perc sem telt el, amikor Furár lövésébe léptek bele, ami így szögletre perdült. A lehető legrosszabbkor jött Juhász kiállítása, mert ez érthetően megtörte a lendületünket, majd villámgyorsan egyenlített a békéscsabai csapat Okos révén, ami nem javított az esélyeinken. A 71. percben át is vehették volna a vezetést, de a kitörő Kardos Tamást Kasik és Polonszki közös erővel elválasztotta a labdától. Erre válaszolt Simon egy sistergős bombával, ami kevéssel ugyan de kapu mellé ment. Darányi a 77. percben óriási helyzetben, hét méterről fejelt centikkel mellé, az ellentámadásból viszont nekünk több szerencsénk volt, mert Zima révén újra nálunk volt az előny. Az a tény, hogy újra vezetünk láthatóan új erőt adott csapatunknak, egy újabb Zima góllal pedig lezártuk a mérkőzést.

Összegezve a látottakat, a meccs fordulópontjaiból ezúttal mi jöttünk ki jobban, már a kezdő sípszótól kezdődően odafigyeltünk, hogy a szívós, megbízható védelemmel rendelkező Jamina ezúttal ne altasson el bennünket, végig figyeltünk kulcsembereire, talán akkor estünk kicsit kétségbe, amikor megfogyatkoztunk, és egyenlítettek a vendégek, de emberhátrányban is meg tudtunk újulni és nagy küzdelem árán, de sikerült újra magunk javára fordítani ezt a jó iramú mérkőzést. Legközelebb, újra hazai pályán mérettetünk meg, ezúttal a jó formában lévő Szabadkígyós érkezik hozzánk.

Szarvasi FC 1905 – Jamina SE 3-1 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 100 néző. Játékvezető: Sebestyén László (Berger T., Apró F.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Polonszki P. (Pusztai B.), Bozsó L. (Bakró G.), Juhász Gy., Deli L., Pilán R., Simon R., Zima D., Styecz M. (Lénárt F.), Furár R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Jamina: Zelenyánszki A. – Horváth M., Kardos T., Okos I., Ulrich N. (Dankó D.), Kardos L., Miklya M., Zubor M. (Németh T.), Szaszák K., Darányi D., Bencsik Cs. (Ángyán M.)
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Gólszerzők: Furár R. 24′, Zima D. 77′, 86′ illetve Okos I. 61′

Kiállítva: Juhász Gy. 61′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Remek első félidőt produkált a csapat. Szünet után hamar emberhátrányba kerültünk, majd a vendégcsapat kiegyenlített. Jelenlegi helyzetünkben hatalmas dolognak tartom, hogy mégis győztesen jöttünk le a pályáról.

Pozsár Gábor: – Sok nehézséggel küzdöttünk a mérkőzés előtt, de így is megvoltak a lehetőségek, ám rendre hiba csúszott az utolsó passzokba. Gratulálok az ificsatárunknak a magabiztos kapusteljesítményhez!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook