• 2022.10.19.

Soros bajnoki ellenfelünk, a Tótkomlósi TC otthonában léptünk pályára a hét utolsó napján, ahol a tabellán elfoglalt helyezések alapján, egyértelműen a három pont megszerzése lehetett a célunk. Ennek szellemében is kezdtük a meccset, a 6. percben Nagy D. okozott zavart a hazai védelem jobb oldalán, de sikerült szögletre tisztázniuk, a sarokrúgás a hosszú oldalon érkező Bakrót találta meg, aki kapásból lőtt kicsivel fölé.

Két percre rá, Klimaj tizenöt méteres lövése ment kapu fölé. A 19. percben Furár távoli lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Kézben tartottuk a mérkőzést, a hazaiak jobbára a védekezésre helyezték a hangsúlyt, de azt hiba nélkül tették. Az első helyzetüket Péli T. hagyta kihasználatlanul a 26. percben, amikor jobb lábas lövése alig kerülte el a kapunkat.

A 26. percben megszereztük a vezetést, Klimaj passzolt a jobb oldalon felfutó Moldvánhoz, aki az oldalvonal mellől lövésre (beadásra) vállalkozott, ami után a labda a meglepett hazai kapus felett a kapu jobb oldalába hullott. 0-1.

Hátrányba kerülve, megélénkült a komlósiak támadó kedve, feladván védekezésre épülő taktikájukat, már többször eljutottak a kapunk elé, bár veszélyt ezek a támadások nem hordoztak magukban. A félidő vége előtt viszont nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul Péli T. révén, akinek rövid sarokra tartó lövését védte Kiri M.

A második játékrész első gólszerzési lehetősége is előttünk adódott, a 47. percben Moldván jobb oldali szöglete után Bakró fejelhetett közelről, de Braun hárítani tudott. Ezek után viszont a hazaiak percei következtek, előbb az 52. percben Ngalle huszonkét méteres szabadrúgása után vágódódott vissza a labda a felső lécről a mezőnybe, majd még ugyanebben a percben egy magasan ívelő indítás után, Kovács I. lőtt hét méterről Kiri M. felett a hálóba. 1-1.

Az 53. percben, hogy gondjaink szaporodjanak, Benczúrt állította ki a játékvezető, második sárga lappal.

A történtek után, emberhátrányba kerülő csapatunk megrázta magát, és újra kezébe vette az irányítást, aminek a 63. percben lett meg az eredménye, ekkor a jobb oldali alapvonalról Klimaj ívelt középre, és a védők felett átszálló labdát Furár öt méterről fejelte a kapu közepébe. 1-2.

A 67. percben Klimaj indította középen Nagy D.-t, akinek a lábát elhúzta kifutó kapus, mivel ez a tizenhatoson belül történt, egyértelmű gólhelyzetben, így nem lehetett más az ítélet, mint tizenegyes, és kiállítás. A büntetőt Kiri M. végezte el, felavatván a frissen beálló cserekapust, a kapu jobb oldalába helyezett. 1-3.

A 72. percben szépített a Tótkomlós, Ngalle beadását a középen érkező Péli T. lőtte hét méterről a hálóba. 2-3.

Rögtön a középkezdés után Furár baloldalra kitett labdájával Nagy D. lépett ki, de emelésébe a tömzsi cserekapus még belekapott, így oda lett a lehetőség. A mérkőzés utolsó perceiben a hazai csapat mindent egy lapra feltéve kezdett el támadni, a 85. percben középen indult meg a komlósi támadó, tizenhat méteres lövését Kiri M. védte bravúrral, a felperdülő labdát hét méterről, senkitől sem zavartatva kapu fölé vágta az érkező csatár. A 87. percben egy ellentámadás után Furár lőtt tizennyolc méterről alig mellé. Az utolsó percre is maradt izgalom, egy biztató hazai próbálkozást tolt szögletre hálóőrünk, így megmaradt minimális előnyünk, ami fontos három pontot hozott a konyhára.

Összegzésként elmondható, hogy Tótkomlóson mindig megszenvedünk a győzelemért, nem volt ez másként most sem, talán az első félidő halványabbra sikerült, de a második játékrész kárpótolt bennünket, ami egy igen változatos, fordulatokban gazdag játékot hozott, aminek köszönhetően sikerült megnyernünk a találkozót, a látottak alapján nem érdemtelenül. A következő fordulóban, hazai környezetben, a Vésztő csapatát látjuk vendégül, bízván az újabb győzelemben.

Jók: Moldván, Kiri B., Furár.

Tótkomlósi TC – Szarvasi FC 2-3 (0-1)
Tótkomlós, 150 néző. Játékvezető: Szöllősi Ferenc (Tihanyi G., Samu L.)

Tótkomlós: Braun B. – Kormányos K., Moszheim J., Bálint D., Veres F., Jámbor J., Kovács I. (Lehoczki P.), Takács N. (Péli M.), Ngalle J., Péli T., László D. (Asztalos B.).
Vezetőedző: Horváth Henrik

Szarvas: Kiri M. – Kukovecz D., Benczúr N., Kiri B., Szikora M., Zima D., Nagy D., Klimaj Z., Moldván K., Bakró G. (Kovács S.), Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Kovács I. 52′, Péli T. 72′ illetve Moldván K. 25′, Furár R. 63′, Kiri M. 67′ (tizenegyesből)

Kiállítva: Braun B. 66′ (utolsó emberként szabálytalankodott) illetve Benczúr N. 53′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Horváth Henrik: — Nehezen vettük fel a meccs ritmusát és egy szerencsés góllal vezetett az ellenfél. A második félidőben felpörgött a csapat és sorra dolgozta ki a helyzeteket, de ebből sajnos csak kettőt váltottunk gólra. A cseréknek köszönhetően a végén megnyerhettük volna a mérkőzést.

Rétes Pál: — Mindig is nehéz mérkőzéseket játszottunk Tótkomlóson, most sem volt ez másként. A hazaiak egy percre sem adták fel, sokat tettek a gólszerzésért néha meleg pillanatokat okozva a kapunk előtt, így különösen értékes a győzelem.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A bajnokság állása:

20160410_felnott_tabella

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook