Ezüstérem a Békés Takarék Kupán!

  • 2022.10.19.

Január 6-án szombaton rendezték meg az immár hagyományosnak is nevezhető teremlabdarúgó tornát Kondoroson a megyei I. osztályban szereplő csapatok számára, mivel a Szeghalom nem vállalta a fellépést, így a megyei II. osztály Déli csoportját vezető Nagyszénás lett a tizenkettedik együttes. Az egyfélidős mérkőzések 20 perc játékidejűek voltak, a győzelemért 3, a döntetlenért 1-1 pont járt. A 12 csapat három négycsapatos csoportba küzdött a továbbjutásért, ahonnan a csoportok első két helyezettje jutott a középdöntőbe és az itt diadalmaskodó csapatok a körmérkőzéses hármas döntőbe.

Csapatunk az A csoportba került a Körösladányi MSK, a Vésztői SE, a Nagyszénás SE társaságába. Rögtön a torna nyitómérkőzésén a körösladányiakkal találkoztunk ahol gólzáporos mérkőzésen osztozott meg egymással a pontokon a két csapat.

Szarvasi FC–Körösladány MSK 44
gól: 
Furár 3, Magyar, ill. Kéki 2, Kristóf, Viczián

A második fordulóban némi meglepetésre a Vésztő csapata ellen alul maradt mérsékeltebben teljesítő együttesünk.

Vésztői SE–Szarvasi FC 42
gól: Gedó, Benyó, Kordó, Rostás, ill. Szikora, Furár

A csoportkör utolsó találkozóján a Nagyszénás ellen léptünk parkettre, ahol mindkét együttes a csoport második továbbjutó helyéért küzdött. Sokáig döntetlenre állt a szomszédvári derbi, de a meccs második felében rákapcsoltak a fiaink és döntésre vitték a találkozó végkimenetelét.

Szarvasi FC–Nagyszénás SE 41
gól: Körösfalvi 2Furár 2, ill. Vincze

Az A csoport végeredménye:
1. Körösladányi MSK 7 pont (97)
2. Szarvasi FC 4 (10–9)
3. Vésztői SE 3 (77)
4. Nagyszénás SE 3 (4–7)

A középdöntőben a döntőbe jutásért a Jamina SE volt az ellenfelünk. Csapatunk kezdett bátrabban, és ennek a 7. percben lett meg a konkrét eredménye. A jaminai fiatalok próbálták lezárni saját térfelüket, és szórványos ellenakciókat vezetni, de kevés veszélyt jelentettek Lévai kapujára. Viszkok Dániel sajnálatos sérülése (agyrázkódást szenvedett, mentő szállította kórházba, szerencsére azonban már jobban van az ifjú szarvasi tehetség) miatt hosszabb időt állt a játék, de azután a társai ismét lendületbe jöttek, és bebiztosították a sikerüket.

Jamina SE–Szarvasi FC 0–3
gól: Furár, Lévai, Pecznik

A hármas döntőbe a Méhkerék, a Körösladány és csapatunk jutott. A döntő első mérkőzésén a határvárosiak 5-2-es eredménnyel múlták felül a Körösladány csapatát.
A második találkozón a együttesünk jutott előnyhöz Szikora pontos lövésével, de aztán Geiger és Piti hamarjában átrendezte az eredményjelzőt. A folytatásban a küzdelem jellege dominált, ennek ellenére élvezetes volt a játék, mindkét kapu előtt akadt gólveszély. A méhkerékiek azután hirtelenjében ismét megrázták magukat, és újabb találatokkal a tornagyőzelmet is bebiztosították, csapatunk a végén azért szorossá tudta tenni az eredményt.

Méhkeréki SE–Szarvasi FC 4–3
g
ól: Piti 2, Geiger, Popovics, ill. Szikora, Magyar, Furár

A torna nyitómérkőzése után a torna utolsó találkozóján, ahol a második hely volt a tét ismét a Körösladány csapatával találkoztunk. Alaposan bekezdtünk a mérkőzésen, alig 8 perc alatt háromgólos előnyre tettünk szert és a folytatásban is okoztunk kellemetlen pillanatokat az amúgy kiválóan védő Nagy Bálint kapusnak. A félidő második felét nehéz visszaadni, hiszen volt minden, mint a búcsúban. Mindkét csapat totálisan kitámadt, s ennek a közönség látta a javát, amely szép góloknak és szarvasi sikernek tapsolhattak.

A torna végeredménye:
1. Méhkeréki SE
2. Szarvasi FC
3. Körösladány MSK

Gólkirály: Piti László (Méhkerék)
Legjobb mezőnyjátékos: Furár Róbert (Szarvas)
Legjobb kapus: Nagy Bálint

A cikk a bmsextra.hu tudósítása alapján íródott.
Fotók: Nagy Marcell

Szarvas Fc 1905 Facebook