Ezúttal három ponttal távozott az Előre II.

  • 2022.10.19.

A felsőházi rájátszásban, a 23. fordulóban azt a Békéscsaba II csapatát fogadtuk, amelyik ellen nem is olyan rég, igen cudar időben és pályán, sikerült egy pontot elcsennünk. Az eltérés az akkori meccshez képest, hogy most a kitűnően előkészített centerpályán csaptak össze a felek.

A kezdeti időszak kiegyenlített játékot hozott, az esélyesebb vendégeink nem rontottak nekünk, sőt az első helyzetet mi hagytuk kihasználatlanul a 17. percben, amikor Furár átadása után Kriska lépett ki bal oldalt, majd a kapust elfektetve, éles szögből, az üres kapu mellé gurított.

Ezt követően kezdte átvenni az irányítást az Előre, a 22. percben Kun beadásáról még centikkel lekésett a középen álló Miklya, de a 25.-ben már egy gólos előnybe került, ekkor egy ígéretesnek induló kontránk után középen labdát vesztettünk, majd a leshatáron kiugró Mácsait csak szabálytalanul tudta Kukovecz megállítani a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett végezte el, és a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1.

A 28. percben Magyar szöglete után, Furár két csel után célozta meg a kaput, de Baráthnak nem okozott gondot a középre tartó lövés. A félidő végéhez közeledve kicsit megsűrűsödött a forgalom a kapunk előtt, kimaradó csabai helyzetek sorát láthattuk rövid időn belül. A 39. percben Pusztai lopta a távolságot, majd 22 méterről kapu fölé lőtt.

A 41. percben ugyancsak Pusztai volt a főszereplő, de ezúttal sokkal kecsegtetőbb helyzetből próbálkozhatott, az ötös sarkáról leadott lövését védte Lévai. A 43. percben újra Pusztai okozott zavart ezúttal fejjel, de kapusunk ezen kísérletét is hatástalanította a szarvasi nevelésű középpályásnak. Egy percre rá, Belanka távoli lövését tolta ujjheggyel a léc fölé Lévai.

A második félidőt is megpróbálta az Előre ott folytatni, ahol az előzőt abbahagyta, a 48. percben Miklya lőtt nagy helyzetben Lévaiba. A lendületük igazából eddig tartott, mert ez után semmit sem kockáztatva őrizték soványka előnyüket, de mivel a felálló védelmükkel mi sem tudtunk mit kezdeni, így túlnyomó részt a középpályán folyt a játék.

A játékrész közepétől megint rátapostak egy kicsit a gázra a vendégeink. A 67. percben Kun lövésénél kellett Lévainak nyújtózkodnia, de megérte a mozdulat, mert így szögletre tudott hárítani. A 74. percben egy szöglet után Babinyecz fejelhetett tisztán, 5 méterről, de Lévai parádés vetődéssel ezt is védte.

A 78. percben eldőlt a találkozó, a csereként beállt Illyés, egy labdalevétellel két védőnk között tisztára játszotta magát, majd könnyedén a jobb alsó sarokba lőtt. 0-2.

Ahogy említettem ezzel eldőltek a lényegi kérdések, ennek ellenére valami belső sugallatra a vendégek pár játékosa brutális rugdosódásba kezdett, aminek a játékvezető csak nagy nehézségek árán tudott gátat szabni. A végén még szépíthettünk volna, de Farkas lövését Baráth kapu fölé tolta a 87. percben.

Összegezve a látottakat, sejtettük, hogy ez a meccs nem rólunk fog szólni, ehhez képest a meccs nagy részében pariban voltunk a csabai fiatalokkal. A helyzetek alapján a vendégek sikere egyértelműen megérdemelt, de ugyanakkor egy kicsit fájó, mert pont azokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amelyek nagyobb odafigyeléssel elkerülhetőek lettek volna. Megtettük amit megtehettünk, ez ma ennyire volt elég, egy nagyobb játékerőt képviselő csapattól kaptunk ki. Jövő vasárnap talán még ennél is nehezebb erőpróba vár ránk Méhkeréken.
Jók: Klimaj, Lévai, Furár.

Szarvasi FC – Békéscsabai Előre II. 0-2 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Szőllősi Ferenc (Samu L., Bozóki R.)

Szarvas: Lévai B. – Szikora M. (Körösfalvi K.), Kukovecz D., Polonszki P., Pecznik P. (Szebegyinszki R.), Klimaj Z., Zima D., Kriska N., Magyar M. (Moldván K.), Somogyi J. (Farkas N.), Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Békéscsaba: Baráth B. – Zahorán B. (Zsilinszki M.), Barbu R-E., Kun L., Mácsai L., Balog Zs., Seres B., Miklya M. (Ilyés T.), Pusztai A., Babinyecz B., Belanka D. (Láza D.)

Gólszerzők: Mácsai L. 25′, Ilyés T. 78′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a vendégcsapat, a másodikban kiegyenlítődött a játék, de a kapu előtt sajnos elfogytunk.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben látványosan futballoztunk, ám kimaradtak a helyzetek. A másodikban visszaesett a játékunk, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Galéria:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook