• 2022.10.19.

A tavaszi szezonban először és egyben utoljára rendeztek hétközi bajnoki fordulót, amelyben a Mezőhegyesi csapat volt a vendégünk, akikről azt illik tudni, hogy egyedüli egységként eddig nekik nem sikerült betalálniuk a bajnokság során Kiri Mihály hálójába.

Az első gólszerzési lehetőség előttünk adódott a 7. percben, ekkor Nagy D. jobbszélről visszagurított labdáját Furár tizennégy méterről lőtte a jobb kapufa tövére.

A 13. percben felcserélődtek a szerepek az előbbi akcióhoz képest, ezúttal Furár adott be jobbról, majd a középen érkező Nagy D. hét méterről, higgadtan helyezett a balalsó sarokba. 1-0.

A 21. percben Nagy D. fordult le a védőjéről a tizenhatoson belül, amikor az utána rúgott, amiért Mihálik játékvezető tizenegyest ítélt. A leállított labda mögé Kiri M. állt, de lövését Vígh kiütötte, majd a megszerzett labdával ellentámadásba lendültek, úgy hogy az akció során a labda sokáig közelebb volt a kapunkhoz, mint a fent ragadó kapusunk, de aztán védőink egy szabadrúgás árán megakadályozták, hogy komolyabb gond legyen a dologból. A vendégeink először a 28. percben veszélyeztették a kapunkat, amikor egy jobboldalról elvégzett szöglet után Szlovák fejelt a kapu fölé.

A 39. percben Kiri B. agresszív labdaszerzése után Moldvánhoz került a jobbszélen labda, amit remekül tálalt Furár elé, aki tizennégy méterről, jobbal a kapu bal alsó sarkába gurított. 2-0.

Az 55. percben Boros vezette középen a labdát, majd huszonöt méterről lövésre vállalkozott, ami után a felsőlécről vágódott az alapvonalon túlra a játékszer. Egy perc múlva Moldván indította Nagy D.-ot akinek a lövését védte a vendégek hálóőre. A 66. perben Bakró átadását Magyar lőtte nagy helyzetben Víghbe.

A 69. percben Zima szöktette tért ölelő átadással Magyart, aki jobbról remekül kanyarított középre, ahol az érkező Furár három méterről a kapu jobboldalába lőtt. 3-0.

A 83. percben növelhettük volna az előnyünket, de Nagy D. kapu mellé gurította a Bakró által kidolgozott ziccert.

Összesítve a látottakat megállapíthatjuk, hogy ezen a kora estén nem sokat kellett izgulnunk, már ami a találkozó végkimenetelét illeti, mivel végig az zajlott a pályán, amit mi szerettünk volna. Támadóink nagy kedvvel játszottak, és ezúttal a középpályáról is remek támogatást kaptak, helyzeteink alapján győzelmünk akár nagyobb különbségű is lehetett volna, védelmünkön pedig másodszor sem talált fogást a Mezőhegyes. Ezzel a győzelemmel közelebb kerültünk kitűzött célunkhoz, de még egy lépést meg kell tennünk szombaton, a kiesés elől menekülő Dévaványa ellenében, majd az utolsó fordulóban tehetetlenül várni, hogy ez mire lesz elég.

Jók: Zima, Kiri B., Moldván, Nagy D., Furár.

Szarvasi FC – Mezőhegyesi SE 3-0 (2-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Nagy G., Vrbovszki P.)

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R., Kukovecz D., Kiri B., András A. (Viszkok D.), Zima D., Nagy D., Magyar M. (Kiszel Z.), Bakró G., Moldván K. (Körösfalvi K.), Furár R. (Bódai N.).
Vezetőedző: Rétes Pál

Mezőhegyes: Vígh T. – Karancsi G., Dajcs Gy., Boros Á., Lukács L. (Papp B.), Faragó Á., Dócza G., Karancsi N., Szlovák N., Ács L., Kasik B.
Vezetőedző: Mákos Árpád

Gólszerzők: Nagy D. 13′, Furár R. 39′, 69′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Örülök fiataljaink meggyőző teljesítményének. Remélem, ez megnyugtató lesz a jövőt illetően.

Mákos Árpád: — Ma sikerült elsajátítani a szimpatikus vesztes szerepét. Jó játékvezetés mellett megérdemelt hazai siker született.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook