Ezúttal simán nyertünk a Dévaványa ellen

  • 2022.10.19.

A nyolcadik őszi fordulóban, ahogy két héttel ezelőtt, úgy most is Körösladányban játszottuk soros bajnoki meccsünket, de ezúttal a Dévaványa volt a pályaválasztó, mivel Ványán szintén pályagondokkal küszködnek, így ez úttal is a Körös parti városra esett a választás.

Az első lehetőség a gólszerzésre, a 4. percben előttünk adódott, ekkor Somogyi jobboldali beadását a hazai hálóőr elvétette, de a középen érkező Szín a kapu mellé bólintott. Ettől a helyzettől eltekintve nem túl meggyőzően kezdtük a mérkőzést, sajnálatos módon igen lassú tempóban szövögettük a támadásainkat, amelyek elhárítása nem okozott gondot a hazai csapat tagjainak. A lagymatag iram majd hogy nem minket altatott el, de talán ébresztőleg hatott, Tusjak 14. percben leadott hét méteres lövése, ami alig kerülte el a jobb kapufát. Ezek után sem változott nagyot a színvonal, enyhe mezőnyfölényben játszottunk ugyan, de ez helyzeteket nem eredményezett, a középpályán gyűrték egymást a csapatok eredmény nélkül. A 27. percben a hazaiak végezhettek el szögletet, a beívelést középen megcsúsztatták, ami után egyik védőnk kezére pattant a labda, ezen eset után, pedig hevesen tizenegyest reklamáltak a ványaiak, de Puhl Sándor szavaival élve, mivel nem a kéz kereste a labdát, így Szelezsán játékvezető, helyesen, továbbot intett.

Az iménti szituáció ellentámadásából, a 29. percben megszereztük a vezetést, Adameczék még a bíró ítéletét vitatták, amikor Moldván jobboldali beadását Szász röviden ütötte ki, amire Nagy D. lecsapott, majd Somogyinak passzolt, aki öt méterről a hálóba lőtt. 0-1.

Három perccel később Moldván ment le az alapvonalig a jobbszélen, beadását Somogyi öt méterről úgy fejelte meg, hogy egy hazai védő az alapvonalról még tisztázni tudott. A félidő végét egy kicsit megnyomta a Ványa, ami a 39. percben majdnem eredményt hozott, de Szalai, alapvonalról beadott labdájába Gubucz középen, nagy helyzetben, belebotlott, így oda lett az óriási helyzet.

Ezzel az eseménnyel a csapatok befejezettnek tekintették a félidőt, mivel más feljegyezni való már nem történt. A második félidőt tempósabban kezdte a lépéshátrányban lévő hazai csapat, a 49. percben Adamecz közeli lövését védte Lévai, majd, pár másod perc múlva ismét kapusunk mutatott be nagy bravúrt, miután Marton, egy védőn megpattanó lövését szedte ki a léc alól. A 60. percben Gubucz lépett ki a védőink között nagy helyzetben, de hosszasan tolta meg a labdát, így Lévai felkapta előle, ez egyenlítési lehetőség volt.

A 67. percben Bakró adott óriási labdát Nagy Dávidnak, aki egy csel után, az ötös sarkáról lőtt a kapu közepébe. 0-2.

Ezek után nem sok választása maradt a Dévaványának futni kellett az eredmény után, kitámadott, ezáltal több területünk maradt a támadások befejezésére, ami után, előbb a 77. percben Somogyi lövése utáni lepattanót Nagy Dávid használt ki közelről lőve a kapuba. 0-3.

Majd a 81. percben a frissen beállt Magyar állította be a végeredményt, Nagy Dávid beadása után. 0-4.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy igen alacsony színvonalú találkozón jutottunk a három bajnoki ponthoz. A meccs elején a hazaiak eredményesen lassították a játékot, ezen felül még ziccer helyzetük is akadt, de ahogy múlt az idő, úgy jött ki a két csapat közötti tudáskülönbség, ami a végére eredményben is megmutatkozott, a négygólos sikerünk talán túlzó a játék képe alapján, de koránt sem érdemtelen. A mai győzelemmel továbbra is tartjuk a lépést az éllovasokkal, a harmadik helyről vágunk neki a kilencedik játéknapnak, amikor is a Vésztői csapatot látjuk vendégül, hazai környezetben.

Dévaványai SE – Szarvasi FC 0-4 (0-1)
Körösladány – 100 néző. Játékvezető: Szelezsán György (Mihálik P., László I.)

Dévaványa: Szász D. – Szalai B., Bakó B., Kálai B., Petneházi S. (Gubucz V.), Kovács Gy., Marton L., Somogyi T., Adamecz I., Tusjak G. (Czakó I.), Werle T.
Technikai vezető: Kovács Gyula

Szarvas: Lévai B. – Szikora M., Kiri B., Viszkok D. (Magyar M.), Moldván K. (Klimaj Z.), Zima D., Nagy D., Bakró G., Somogyi J. (Bogdán P.), Körösfalvi K., Szín Á. (Pecznik P.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Somogyi J. 29′, Nagy D. 67′, 77′, Magyar M. 81′

Jók: Lévai, Nagy D.

Edzői nyilatkozatok:

Kovács Gyula: — A mérkőzés elején egy vitathatatlan tizenegyest nem adott meg a játékvezető, ettől függetlenül az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést. Szünet után pár egyéni hiba eldöntötte a találkozót.

Rétes Pál: — Sajnos beigazolódott a félelmem, nem úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy kellett volna, így nem tudtuk megismételni a múlt heti teljesítményünket.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook