• 2022.10.19.

Mezőkovácsházi TE – Szarvasi FC 1-6 (1-3)
Mezőkovácsháza, 80 néző. Játékvezető: Szűcs Zsolt (Krajcsovicz Zs., Grósz A.)

Mezőkovácsháza: Tóth K. – Tóth T., Bíró T., Balázs Gy., Bessenyei K. (Megyeri J.), Túri T., Tóth L., Holecz N. (Hajdú N.), Pócsik Á., Szabó Á. (Zabrák V.), Hrabovszki Z.
Vezetőedző: Balázs József

Szarvas: Kiri M. – Benczúr N. (András A.), Kukovecz D., Szikora M., Filyó T. (Darida N.) – Zima D., Rafaj R., Nagy Sz. (Gulyás Á.) – Moldván K., Klimaj Z., Furár R. (Bogdán P.).
Edző: Rétes Pál

Gólszerzők: Bíró T. 18′ illetve Tóth T. 21′ (öngól), Klimaj Z. 39′, 71′, Furár R. 42′, Zima D. 56′, Szabó Á. 61′ (öngól)

Furár Tibor tudósítása:

A kilencedik fordulóban az a Mezőkovácsháza volt a soros ellenfelünk, amelyik igen gyengén kezdte a bajnokságot, mindössze három pontot tudtak szerezni az eddig eltelt időszakban. Az első percek tapogatózó játékkal teltek, az első említésre méltó esemény a 13. percben adódott, ekkor Benczúr egy megmozdulása után a játékszer nagy sziszegés után kipukkadt, no, de sebaj, még mindig maradt kettő, amelyekkel már nem volt probléma a továbbiakban. Az új labdával a hazaiak barátkoztak meg előbb, a 18. percben Hrabovszki lépett ki a félpályánál egy ígéretes indítás után, a tizenhatosról leadott lövését még védte Kiri, de a kipattanót Bíró tizenhat méterről a kapu bal sarkába lőtte. 1-0. Nem sokáig tartott a hazaiak előnye, a 21. percben sikerült egyenlítenünk, ekkor egy röviden kifejelt labdára csapott le Nagy Dávid, aki pár lépés után jobbal célozta meg a hosszú sarkot, de lövése nem jutott el odáig, mert a menteni igyekvő Tóth Tamás lábáról a saját kapujába került a labda, öngól. 1-1. A 27. percben Moldván lövését tolta kapu fölé Tóth K., majd két perc múlva Bíró lövése kerülte el kicsivel kapunkat. Ahogy közeledett a félidő vége egyre nagyobb fölénybe kerültünk, aminek meg is lett az eredménye, a 39. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nagy Dávidot buktatták a büntető területen belül, a tizenegyest Klimaj, jobbal, magabiztosan lőtte a kapu jobb alsó sarkába. 1-2. Három perc múlva Moldván végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, jobblábas lövését Tóth K. a jobb kapufára tolta, a labda keresztbe elgurult a gólvonal előtt, amit a leghamarabb eszmélő Furár segített a hálóba. 1-3. Az utolsó pillanatokban még Bíró előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de az ötösről fölé lőtt.

A második játékrész elején még megpróbáltak visszajönni a meccsbe a kovácsháziak, a 48. percben Hrabovszki tizennyolc méteres lövése csattant a felsőlécen. Kezdeti lendületüket egy újabb góllal fékeztük meg, az 56. percben Nagy D. bal oldali beadását Zima három méterről vágta a kapuba. 1-4. A következő találatra sem kellett sokáig várni, a 61. percben Furár bal szélről adta középre a labdát, amelyet Klimaj hét méterről, jobbal lőtte a kapu jobb oldalába. 1-5. A 71. percben jutottunk el a fél tucat találatig, ekkor Nagy D. beadásába ért bele szerencsétlenül, két méterre a gólvonaltól Szabó A. akiről saját kapujába vágódott a labda, újabb öngól. 1-6. A 77. percben Túri lőtt közelről kapu fölé. A 85. percben Szikora lépett ki Gulyás labdájával, de az ötösön járva a megpattanó labdát rosszul találta el, így oda lett a helyzet. A végén még egy Hrabovszki által oldalhálóba lőtt lövést jegyezhettünk fel. A találkozó elején ugyan egy kicsit ránk ijesztett a kovácsházi csapat, de az idő múlásával egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ez a meccset csak mi nyerhetjük meg, a mérkőzésen végig a mi akaratunk érvényesült, a hazaiak ugyan mindent megpróbáltak, a negyedik gólig volt is tartása a csapatuknak, de igazából csak a gólarány volt kérdéses, ami lehetett volna akár nagyobb különbségű is, de több lehetőséget is túljátszottunk. Talán nem ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban, de a legtöbb kreativitás itt volt látható a csapattól, szemre is tetszetősen, látványos megoldásokkal igyekeztek a fiúk kiszolgálni a közönséget. Nagyon kellett ez a győzelem a sok döntetlen után, bízzunk benne, hogy jövő héten, hazai pályán a Szeghalom ellen, remélhetőleg szintén hasonlóan látványos játékkal sikerül a három bajnoki pontot megszereznünk. Jók: Nagy D., Zima, Klimaj.

Edzői nyilatkozatok:

Balázs József: — Az első tizenöt percig voltunk partiban a kulturáltan futballozó Szarvassal. Ezután hibáinkból ismét kivégeztük magunkat.
Rétes Pál: — A kezdeti botladozások után egyre inkább magunkra találtunk és erőteljes támadójátékot mutatva magabiztosan győztünk az egykor szebb napokat látott hazaiak ellen.

A mérkőzés videós összefoglalója:
Készítette: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook