Fontos három pontot gyűjtöttünk be Gyomaendrődön

  • 2023.09.08.

A 3. fordulóból elhalasztott meccset pótoltunk szerda délután Gyomaendrődön. A hétvégi, Gyulán megszerzett pont akkor értékelődött volna fel igazán, ha Gyomán győztesen hagyjuk el játékteret, ennek megfelelően kezdtük a játékot.

Korán vezetést szereztünk, amihez ugyan kellett egy kis szerencse is, amikor Kovács magas ívű beadását Rohony paskolta saját hálójába. Váratlannak nem nevezhettük a gólt, mert már az első perctől kezdve a hazaiak térfelére tereltük a játékot a félidő közepén esett Bány találat felvetett akár egy nagyobb arányú győzelmet is, de ezután egy kissé engedtünk a gyeplőn, ennek ellenére ugyan akadtak kisebb lehetőségeink, a koncentráció viszont érezhetően lankadt. A félidő vége felé felgyorsultak az addig csak csendben csordogáló események, először a hazaiak fiatal centere állt szemtől szembe Kötelessel, ám kapusunk hárított, percek múltán már Ő is tehetetlen volt Hanea lövésével szemben, ezzel szépített a hazai csapat. Zahorán tett arról, hogy ne csupán egygólos előnnyel térjünk pihenőre, a hosszabbítás perceiben egy szögletből beívelt labdát lőtt közelről a hálóba.

A második félidőre összekapta magát a hazai csapat, veszíteni valója nem lévén nyíltabb játékba kezdett, főleg Haneát keresve a labdákkal, aki egy-két megindulásával zavart tudott okozni a védelmi vonalainkban. Még mielőtt komolyabbá válhatott volna a gyomai lelkesedés a legjobbkor szereztük meg a negyedik gólunkat, ekkor Hunya próbált menteni saját kapuja előterében, de lábáról a felső lécet érintve vágódott a labda a hálóba. A három találatnyi különbség már láthatóan eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, a továbbiakban még akadt lehetőségünk bevenni Rohony kapuját, azonban akcióinkban már nem volt akkora lendület, hogy ezek góllá érjenek.

Összegezvén a történteket, elmondhatjuk, hogy egy magabiztos győzelemmel jutottunk a három bajnoki ponthoz, amit egy igen szerény színvonalú mérkőzésen szereztünk meg. Akadtak játékhelyzetek mind támadásban, mind védekezésben amikor kissé lazábban vettük az eseményeket, azonban ezek ezúttal belefértek, a mindvégig lelkesen játszó hazaiaknak jár az elismerés, mert akadtak pillanatok, amikor szorosabbá válhatott volna általuk az állás, de valahogy érződött, hogy csapatunk tagjai csak annyit adtak ki magukból, amennyi ehhez a győzelemhez feltétlenül szükséges volt. Szombaton ezúttal Békés Vármegyei Kupa mérkőzésre, Csorvásra látogatunk.

Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC ‘1905’ 1-4 (1-3)
Gyomaendrőd, Sportpálya – 130 néző. Játékvezető: Fekete Zoltán (Baráth J., Szarvas K.)

Gyomaendrőd: Rohony M. – Szikszai R. (Kovács Zs.), Valach V., Berta Zs., Szabó P., Lénárt F., Kovács A., Hanea M., Hunya K., Gellért M. (Munkácsi M.), Bartik M.
Vezetőedző: Karászi László

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy. (Máté D.), Pilán M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R. (Deli L.), Zima D. (Magyar M.), Styecz B. (Czvalinga M.), Barna V., Bány B. (Furár R.), Kovács Zs.
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Hanea M. 45+1′ illetve Rohony M. 12′ (öngól), Bány B. 22′, Zahorán B. 45+2′, Hunya K. 66′ (öngól)

Nyilatkozatok:

Karászi László – vezetőedző, Gyomaendrődi FC: – Gratulálok a Szarvasnak a győzelméhez, amihez a négy gólból hármat mi ajándékoztunk oda. Megyünk tovább, nem adjuk fel.

Sajben Gábor – vezetőedző, Szarvasi FC 1905: – A Gyula elleni mérkőzésen egy nagyon jól működő csapatot láthattam a pályán, ennek ellenére voltak változások a kezdőcsapatban, hogy más játékosok is megérdemelt játékpercekhez jussanak és bizonyíthassanak. Nagy fölényben kezdtük a mérkőzést, de idő kellett amíg a játékunk felgyorsulhasson. Ennek eredménye lett a kétgólos előny, ami után érthetetlen módon kissé visszavettünk és az ellenfelünk rendkívül gyors és agilis támadója által egy hosszú indításból gólt kaptunk, pedig készültünk is rá. Egy perc múlva Zahorán szép érkezése a kapu elé eredményezte, hogy újra megnyugtató előnnyel mehettünk a félidei szünetre. A második félidőben ugyan növeltük előnyünket , de több játékosom kissé enerváltan, talán kedvetlenül is focizott ami elfogadhatatlan számomra. A védekezésünk sem volt eléggé feszes, noha a cserék kicsit lendítettek a játékunkon , de több gólt nem szereztünk. Győzelmünk teljesen megérdemelt, de ennél sokkal magabiztosabb játékot, jobb hozzáállást várok el a játékosaimtól és a minket elkísérő szurkolóknak is többel tartozunk. A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a 16 éves Máté Dávidot egy Nb3-as, egy kimagasló Gyula, majd a soron következő bajnokin folyamatosan be tudok cserélni, mert nagyon szorgalmas és kiválóan teljesít. Nagy értéke lehet a szarvasi klubnak az elkövetkezendő években!

Kovács Zsombor – támadó, Szarvasi FC 1905: A mérkőzést mondhatni kicsit langyosan kezdtük talán ez köszönhető annak, hogy nem a megszokott időpontban játszottunk. Sok hibával játszottunk de szerencsére ez nem veszélyeztette a győzelmünket. Ezeket a hibákat a jövőhéten kijavítjuk és egy sokkal jobban futballozó csapatot láthatnak a nézők.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook