Fordítás és győzelem Orosházán!

  • 2022.10.19.

A bajnokság felsőházi rájátszásának 3. fordulójában Orosházára látogattunk. A hazai csapat volt az egyetlen csapat eddig, amely ellen még nem sikerült pontot szereznünk a szezonban, ezen a negatív statisztikán feltétlenül szerettünk volna változtatni az előttünk álló mérkőzésen.

16. perc: Harangozó adott be mintaszerűen jobbról, a mezőny egyik legalacsonyabb tagja, Vincze pedig védőink között felugorva, az ötös sarkáról bólintott a bal felső sarokba. 1-0.
44. perc: Deli emelése után Marunák ahelyett, hogy magához ölelte volna a labdát, érthetetlen módon lábbal akart felszabadítani, a lecsorgó labda Kiri elé került, aki 11 méterről a kapu közepébe belsőzött. 1-1.
45+2. perc: Az előbbi találathoz nagyon hasonló módon szereztük meg a vezetést, ezúttal Styecz lábáról pattant Kiri elé a labda, aki ezúttal hat méterről helyezte azt a kapu közepébe. 1-2.

61. perc: Zahorán ugratta ki Furárt, aki az átvétellel helyzetbe került, majd Marunák lábai között, hét méterről gurított a hálóba. 1-3.
83. perc: A játékvezető úgy vélte tartozik egy tizenegyessel a hazaiaknak, Miszlai műesése remek alkalmat kínált arra, hogy be is fújjon egyet, a büntetőt a „sértett” végezte el, ami a jobb alsó sarokban kötött ki. 2-3.

Az első negyedórában itt is, ott is adódott gólszagú esemény, előbb Styecz rázta le védőjét, de mellé gurított, majd Szabó lövése gurult keresztbe a gólvonalunk előtt, ezután megint Styecz került ziccerbe miután elcsípett egy hazaadást, de ezúttal is célt tévesztett. Ahogy számítani lehetett rá előbb vagy utóbb valamelyik csapat betalál, de sajnos az orosháziak örülhettek, amikor Vincze egy remek fejessel vezetést szerzett nekik. Ez láthatóan nem esett jól nekünk, és csak a szerencsének köszönhetjük, hogy kis időn belül nem növelte előnyét az Orosháza, pár perc elteltével Miszlai volt önzetlen, amikor helyzetben passzolt, majd Szabó lövésébe lépett bele Bány, ami után a labda a bal kapufáról pattant szögletre. Ezeket megúszva kezdtük magunkhoz térni, ahogy közeledett a játékrész vége, egyértelműen fölénybe kerültünk, Deli lövése ugyan még elkerülte a kaput, de Kiri két góllal gondoskodott róla, hogy előnnyel térjünk pihenőre.

A második félidő elején a hazaiak kétszer is fennhangon büntetőt követeltek, talán egyszer nem is ok nélkül. Az 57. percben a fellazuló orosházi védelemre Zahorán vitte rá a labdát majd középre adott, de Zima hajszállal lekésett a találkozóról. Másodpercek múlva Kasik védte jó érzékkel Gedó erős lövését. Kisvártatva már pontosabban fejeztük be a támadásunkat, Furár révén megszületett a harmadik találatunk, amellyel két gól volt már az előnyünk. Ahhoz, hogy számunkra nyugodt legyen a végjáték szükségünk lett volna, hogy megrúgjuk a negyedik gólunkat, ehelyett Péli hagyott ki egy lehetőséget, majd egy könnyű síppal befújt büntetővel szorossá, ezzel együtt izgalmassá vált a találkozó. Veszteni valója nem lévén mindent egy lapra feltéve próbálta meg döntetlenre menteni a meccset a hazai egylet, ami egy két szabadrúgásban, és szögletekben mutatkozott meg, de változtatni már nem tudtak az eredményen.

Összességében az első félidő elején a hazai csapat kissé ránk ijesztett, ebben a periódusban bizony a szerencsével sem álltunk hadilábon, de azután összekaptuk magunkat, ami annyira jól sikerült, hogy a félidei pihenőre már előnnyel vonultunk. A második játékrészt is álmosabban kezdtük, de ebből is jól jöttünk ki egy újabb találattal, amire csak egy góllal tudtak felelni a házigazdák, így egy fordulatos meccsen tudtuk megszerezni a három bajnoki pontot, amellyel a Gyulát megelőzve, felkapaszkodtunk a második helyre. Jövő szombaton hazai környezetben lépünk pályára a Nagyszénás csapata ellen.

Orosházi MTK-ULE ‘1913’ – Szarvasi FC ‘1905’ 2-3(1-2)
Orosháza, Mátrai Sándor Stadion – 450 néző. Játékvezető: Telek András (Baráth J., Baranya T.)

Orosháza: Marunák L. – Varga P. (Czinkóczi B.), Dajcs Gy., Kasuba D., Selmeczy K., Harangozó K., Szabó Á., Fehér B. (Péli T.), Miszlai L., Gedó L., Vincze A.
Vezetőedző: Buza Barnabás

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Lénárt F.), Polonszki P., Bány B., Deli L. (Moleri R.), Zahorán B., Zima D. (Csomos K.), Simon R., Styecz M. (Czvalinga M.), Furár R., Magyar M. (Pilán R.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Vincze A. 16′, Miszlai L. 83′ (büntetőből) illetve Kiri M. 44′, 45+2′, Furár R. 61′

Edzői nyilatkozatok:

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de nem tettük, ezért nagy árat fizettünk. Talán három–kettőnél kis szerencsével ki lehetett volna egyenlíteni, de ekkor már a sors sem akarta.

ifj. Somogyi János: – Közepes teljesítményt nyújtottunk ma, az első félóra kifejezetten nem tetszett. Ebben a periódusban fölénk nőtt a hazai csapat. A szünetben jól jöttek be a cserék, aminek köszönhetően a második félidőben pár játékosom teljesítménye feljavult és ekkor már szép támadásokat vezettünk. Ákoskának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook