Gól nélküli döntetlen a Gyula ellen

  • 2023.05.03.

A 23. fordulót rendezték vármegyénk élvonalában, melynek keretében a Gyulai Termál csapatát fogadtuk. Az elmúlt héten magabiztos győzelmet arattunk Jaminában, vendégeink pedig szoros meccsen maradtak pont nélkül az Orosháza ellenében.

Biztatóan indult a találkozó, az első tíz percben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de ennek a nagy nekibuzdulásnak hamar vége szakadt a csapatok részéről, hogy mi okból ki tudja, de látványosan visszaesett az iram, ezzel együtt a színvonal is. Egy tizenhatoson belüli közvetett szabadrúgás vitt egy kis színt a szürkeségbe, de nem tudtunk élni vele. Rendkívül körülményesen próbáltunk eljutni a vendégek kapujáig, sok oldalpassz, célt tévesztett átadás jellemezte ekkor támadásainkat, amikor azonban felvillantottunk valamit valódi tudásunkból, akkor két-három húzásból egyből a gyulai kapu előtt termettek támadóink, ezek valamelyikéből megszerezhettük volna a vezetést, de mivel ilyen akciókkal ritkán éltünk, így különösebb nehézséget nem okozott vendégeinknek tartaniuk a gól nélküli állást.

Egy kis lendületet hoztak a játékba frissen beszállt cseréink a második játékrész elején, de ettől még az előre játékban fennálló gondjaink továbbra is megmaradtak, egy- két lövésünk, fejesünk eltalálta ugyan Jakab kapuját, de ezek igazán nagy problémát nem okoztak neki. Ahogy teltek a percek úgy fogyott a remény, hogy itt gólt látnak a nézők, sajnos a végjáték sem hozott áttörést, így maradt a gól nélküli végeredmény.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy mérsékelt színvonalú összecsapást produkáltak a felek, amelyen egyik csapat sem érdemelt győzelmet, ebben a meccsben sajnos nem volt több részünkről, a látottak azt mutatták, ha reggelig játszunk, akkor sem szereztünk volna gólt. A bajnokság hátra levő négy fordulója már sok motivációt nem tartogat számunkra, de a szerdai, Nagyszénás elleni kupaelődöntőre azért valamit mutatnunk kell korábbi önmagunkból, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bennünket. Legközelebb bajnoki mérkőzésen szintén idehaza, az Orosháza csapatát látjuk vendégül.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai TFC 0–0
Szarvas, 250 néző. Vezette: Jurca Tudor (román).

Szarvas: Köteles – Pilán M., Zahorán, Bány, Czvalinga M. (Kovács Zs.), Furár, Pilán R., Simon R., Kiri M. (Polonszki), Deli (Magyar), Barna (Styecz).
Vezetőedző: Somogyi János.

Gyula: Jakab – Nagy S., Nyéki, Repisky, Kukla Zs., Kiss T., Boros (Farkas Á.), Lőrinczi, Kovács Zs., Zsilák Mátyás, Vágási (Balogh Zs.).
Vezetőedző: Sajben Gábor.

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Igazságtalan játék a foci. Egy pontozásos sportágat fölényesen nyernénk, de ezért szeretjük ezt a játékot. Minden játékosom dicséretet érdemel a hozzáállásáért.

Sajben Gábor: – A szarvasi klub feltételei és kiváló játékoskeretéhez képest mi osztálykiránduláson voltunk. Büszke vagyok a srácokra.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook