Gól nélküli döntetlen Gyulán

  • 2023.09.05.

A bajnokság 4. fordulójában egy klasszikus rangadóra Gyulára látogattunk. Házigazdáink a bajnoki cím egyik várományosaként igen meggyőzően kezdték a bajnokságot, eddig gólt sem kapva, ellenfeleik hálóját négy gólokkal megterhelve, remek rajtot vettek. Ezen sorozatnak nem szívesen lettünk volna újabb áldozatai, ennek megfelelően álltunk bele a meccsbe.

Alig telt el néhány perc, az első igazán nagy lehetőség előttünk adódott, ekkor Barna vette célba ígéretes pozícióból a gyulai kaput, lövése után a labda talán célt is ért volna, de Czvalinga, még biztos ami biztos átsegítette azt a gólvonalon túlra, de mivel ekkor már lesen állt, így ez a találat érvénytelen maradt. A továbbiakban a hazaiak vették kezükbe az irányítást, fölényük eleinte meddőnek bizonyult, de aztán az ivószünet előtti percekben Kötelesnek kétszer is nagyot kellet védenie, hogy ne rezdüljön mögötte a háló. A frissítők elfogyasztása után is ott folytatta a Termál, ahol abbahagyta, Kötelesnek újabb nagy védését láthattuk, ami után kissé alábbhagyott a hazai lendület, bár szögletek sokasága éreztette fölényüket, ezekből zavart talán egy-kettő okozott sorainknak.

A fordulást követően továbbra is többnyire hazai lábakon járt a labda, de amint megszereztük azt, igyekeztünk meglódulni vele, ami után akadtak is lehetőségeink, de mivel a hazaiak hátsó alakzata számbeli fölényt mutatott, így ezek többnyire egyéni akciókra korlátozódtak, ha többen is követtük a támadást, akkor meg általában az utolsó passzok nem sikerültek. A mérkőzés befejező szakaszához érve, többször is határozottan szereltünk a tizenhatosunk belterületén, amit a szenvedő felek mindig fennhangon vitattak, de a játékvezető következetesen, mindannyiszor tovább engedte a játékot. A vége előtt még akadt egy gyulai gólhelyzet, ami tönkretehette volna az addigi munkánkat, de sors ezúttal nem akarta elvenni tőlünk az értékes pontocskát.

A látottak alapján elmondhatjuk, hogy a kilencven perc nagy részében a Gyula akarata érvényesült, de ami a javára billenthette volna a mérleg nyelvét, gólt nem sikerült szereznie, így pontszerzésünk nem érdemtelen. Ellenfelünk játéktudásához alkalmazkodva, ezúttal védekező játékunk került előtérbe, amit hibátlanul hajtottunk végre, és ami fontos, nem foggal körömmel bekkelve, hanem kulturáltan, magabiztosan játszva értük el minimális célunkat. Legközelebb szerdán lépünk pályára Gyomán, elhalasztott meccset pótolva ezzel.

Gyulai Termál FC – Szarvasi FC ‘1905’ 0-0
Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep – 200 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Petrovszki P., Kató B.)

Gyula: Füstös K. – Dajcs Á., Borbély Zs. (Varga J-D.), Repisky D., Tanner G., Szabó P. (Nagy S.), Zabari D., Bojtos T. (Katona Gy.), Trescsula M. (Boros T.), Szabó Zs., Varga T.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy. (Kovács Zs.), Polonszki P., Pilán M., Zahorán B., Pilán R., Simon R. (Zima D.), Furár R., Barna V., Bány B., Czvalinga M. (Máté D.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Edzői értékelések:

Brlázs István Gábor, a Gyulai TFC edzője: – Ma hiányzott a frissesség a játékunkból, ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink a győzelem megszerzéséhez, de pontatlanok voltunk. Hogy pozitívumot is kiemeljek: újabb meccset hoztunk le kapott gól nélkül.

Sajben Gábor, a Szarvasi FC edzője: – Nem úgy sikerült az elmúlt két mérkőzésünk, ahogy szerettük volna, de főképp a Békéscsaba ellen elszórt pontok a fájóbbak. Tudtuk hogy a gyulai csapat tele van profi játékosokkal és a szakmai munka is kiváló Brlázs Gabi által, nem véletlen , hogy nagyon simán nyerték az első meccseiket. Többnyire szervezett védekezésre rendezkedtünk be a gyakoroltak alapján, az ellenfél kiváló szélső játékát megakadályozva. Az 5. percben egy szép kontrából gólt szereztünk, de sajnos Czvalinga rosszul mérte fel a helyzetet és a gólba tartó labdába lesen ért a labdába. A hazaiak sokat birtokolták a labdát, igyekeztünk kevés területet hagyni nekik. Az előző hetekben többször hibázó Köteles kapusunk végre kiváló napot fogott ki és az első félidőben két nagy védéssel építette fel magát, és végig magabiztos tudott maradni. A második félidőt remekül kezdtük, több ígéretes kontra támadásunk volt és bátrabban is kezdtünk focizni. Az ellenfelünk továbbra is mezőnyfölénybe játszott próbálták minél többször a tizenhatoson belülre jutattni a labdát, amiből kellemetlen szituációkba kerültünk és mindenáron büntetőből szerettek volna gólt szerezni. A második félidőben Kötelesnek egyetlen nagy védést kellett bemutatnia. A mérkőzés alakulása és csapatom játékát látva ha kicsit vagányabbak vagyunk az elől levő lehetőségeknél, akár nyerhettünk is volna. De összességében megérdemelten szereztünk egy pontot egy kiváló csapat ellen, akiket azért nem igazán fognak megszorongatni minden héten az ellenfelek. Büszke vagyok a csapat hozzáállására, szerintem a szurkolók ezen a mérkőzésen egy nagyon szervezett és fegyelmezett szarvasi csapatot láthattak a pályán és az akarattal is teljesen elégedett lehetek. Természetesen ennek a döntetlennek, akkor van jelentősége ha a hétközi Gyoma ellen elmaradt mérkőzésünket sikerül megnyernünk.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook