Gólnélküli döntetlen a Végegyháza ellen

  • 2022.10.19.

A megye élvonalában a 3. fordulót rendezték a hétvégén, ennek keretében a frissen felkerült Végegyháza csapatát fogadtuk. Több évtizedre visszanyúló emlékeim között nem rémlik fel, hogy vendégeinkkel akárcsak felkészülési mérkőzést is játszottunk volna, bajnokin pedig kizárt, hogy találkoztunk velük. A végéhez közeledő nyár rátett egy lapáttal, hét közben sem volt enyhe az idő, de szombatra szinte elviselhetetlenné vált a forróság, nem fehér embernek való hőmérsékletben indult útjára a labda. Ez a körülmény érezhetően visszafogottá tette a csapatokat, bármennyire is legyen jól edzett egy csapat, azért meggondolták a játékosok, mikor mekkora sprintet vágjanak le, mert azért a meccs végét is meg kellet élni, így érthetően nagy iramról nem beszélhettünk.

Láthatóan tisztelték egymást a csapatok, a játék többnyire a két tizenhatos között, váltakozó irányban zajlott, szinte kapusok nélkül is játszhattak volna, annyira nem volt dolguk a hálóőröknek. A 40. perc hozott végre egy kis izgalmat, ekkor Furár vitte rá a behátráló végegyházi védelemre a labdát, majd hagyta Zimának, akinek lövését Nagy kiütötte, majd már kissé távolabbról Magyar ismételt, de ezt a védők blokkolták. Ahogy az első félidő végződött, úgy kezdődött a második, hazai helyzettel, Zima-Furár-Zima volt a labda útja, amikor utóbbi már csak Nagy kapussal állt szemben, de nem sikerült elgurítania mellette a labdát. E helyzet után megint csak a már megszokott mederbe terelődött a rangadó, egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot, így a meccs ezen szakaszában nem volt túl látványos a játék. A 81. percben egy lesgyanús kiugratás után került helyzetbe Balogh, de Simon és Somogyi együttes erővel tisztázott a vendégek támadója elől. Három perccel a vége előtt Deli vállalkozott lövésre távolról, Nagy vetődve szögletre tisztázott.

Összegezve a látottakat, elmondhatjuk, hogy a kulturáltan játszó vendégeink rászolgáltak az egy bajnoki pontra, ahogy mi is, két egyforma képességű csapat találkozóján reális eredmény született, hogy ez gól nélkülire sikeredett, a csapatok visszafogott támadójátékának köszönhető, részünkről nem volt több ebben a meccsben. Több kell hogy legyen viszont jövő hét szombatján, amikor Jaminába látogatunk.

Szarvasi FC 1905 – Végegyházi SE 0-0
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (Belanka Zs., Kovács A.)

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M., Bány B., Pilán M., Pilán R. (Simon R.), Zahorán B., Deli L., Zima D. (Czvalinga M.), Furár R. (Kerekes S.), Magyar M. (Polonszki P.), Barna V. (Styecz B.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Végegyháza: Nagy B. – Répási B., Dajcs Á., Zsuzsa L. (Pohl R.), Mátó A., Bozsó M. (Balogh M.), Bagyinszki A. (Bojtos T.), Dócza G., Katona Gy. (Lugasi J.), Rajsli D. (Lugasi M.), Tanner G.
Vezetőedző: Balázs József

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A védekezésünk remekül működött, támadásban is tettük a dolgunkat, de egy-két villanás hiányzott a győzelemhez.

Balázs József: – A csoport rangadóján igazságos eredmény született.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook