Gyenge színvonalú mérkőzésen, vereség Tótkomlóson

  • 2022.10.19.

A bajnokság 16. fordulójában a Tótkomlósi TC vendégeként próbáltunk meg javítani a tavaszi eredménytelen szereplésünkön, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak még annak tudatában sem, hogy a hazaiak az elmúlt hétvégén majd egy tucat gólt kaptak Füzesgyarmaton.

Viharos szélben egy Nagy D. helyzettel kezdődött a meccs, de a hazai kapus vetődve hárított. A komlós nem volt ilyen gáláns, ők az első lehetőségükkel élni tudtak, a 6. percben Ngalle ívelt be, Ibrányi pedig közelről fejelt a kapunkba. 1-0.

A 19. perben Barna került helyzetbe, de a visszafutó Viszkok blokkolta a közeli lövését. A 25. percben Zima ívelt negyven méterről kapura a szelet kihasználva, de kapu fölé szállt a labda. A 29. percben már közel kerültünk a gólhoz, de Somogyi szabadrúgásból leadott lövése a kapufán csattant.

A 42. percben Somogyi sokadik bedobása szált be az ötösön belülre, most azonban már eredményesen, mert Moszheim saját kapujába csúsztatta a játékszert. 1-1.

Az egyenlítő gól megnyugtatott minket, egészen annyira, hogy már a félidő lefújásáig nem próbálkoztunk újabb szerzésével, de vigasztalás képen a hazaiak sem. Nem szeretném az első felvonás színvonalát negatív jelzőkkel illetni, maradjunk annyiban, hogy a nagy szél elrontotta a két csapat, és a nézők szórakozását.

A második játékrész első lehetősége Zima előtt adódott az 54. percben, de tizenhat méterről mellé lőtt. A 63. percben Somogyi beívelése találta üresen Nagy D.-ot, aki az ötösről lőtt, de Karkus védeni tudott. Öt perc elteltével Bakró vállalkozott lövésre huszonkét méterről, sajnos pár centit tévedett.

A 80. percben megint Bakró volt a főszereplő, amikor Moldván beadását, alig csúsztatta kapu mellé. Sajnos a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 82. percben Ngalle ugratta ki Pappot, aki rávezette Lévaira a labdát, kapusunk pedig buktatta, tizenegyes. A letett labdát Ngalle lőtte jobb sarokba. 2-1.

A lefújás előtti pillanatokban még Szikora egyenlíthetett volna, de az ötösről leadott lövését Karkus bravúrral kiütötte, így harmadik tavaszi fellépésünkön is pont nélkül maradtunk.

Összegzéskén elmondható hogy egy nagyon gyenge, az osztály szintjét alulmúló mérkőzésen, jobb helyzetkihasználással megkönnyíthettük volna a dolgunkat, elkerülvén ezáltal a kínos vereséget. Sajnos ki kell jelenteni azt tényt is, hogy a hazai csapat nem a játéktudásával, hanem nagyobb lelkesedésével, győzni akarásával tudott fölénk kerekedni, ami aggasztó a jövőre nézve is. Jól láthatóan gödörben vagyunk, jövő szombaton, hazai környezetben a Szabadkígyós ellen léphetünk ki ebből a negatív spirálból, ami ugyancsak nem lesz egyszerű feladat. Jók: senki nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Tótkomlósi TC – Szarvasi FC 2-1 (1-1)
Tótkomlós, 100 néző. Játékvezető: Benyovszki Zoltán (László I., Láza A.)

Tótkomlós: Karkus J. – Jámbor J., Moszheim J., Abonyi Á., Ibrányi L., Barna L. (Baliga K.), Ngalle J. (Baliga Sz.), Papp N., Péli M., Balogh T., Kovács I. (Lehoczki P.)
Vezetőedző: Füredi János

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P., Zima D., Viszkok D., Klimaj Z., (Magyar M.), Körösfalvi K., Bakró G., Nagy D., Somogyi J. (Moldván K.), Kiri B., Szikora M.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Ibrányi L. 6′, Ngalle J. 82′ (tizenegyesből) illetve Moszheim J. 42′ (öngól)

Nyilatkozatok:

László Dávid, a Tótkomlós elnöke: — Elismerésem a csapatnak! Így kell küzdeni! A szív diadala volt, a múlt heti pofon után sikerült felállnunk.

Rétes Pál: — A korán bekapott gól mindent átírt, nem tudtunk váltani a masszívan és fegyelmezetten védekező hazaiak ellen. Értékelhetetlen a teljesítményünk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

 

Szarvas Fc 1905 Facebook