Gyomaendrőd elleni győzelmünkkel miénk a bronz!

  • 2023.05.20.

A bajnokság 26. fordulójában előrehozott meccsen a Gyomaendrőd csapatát fogadtuk. Mindkét csapatnak jól jött a két nappal korábbi kezdés, így kicsivel több regenerációs ideje marad a keddi megyei kupadöntőre, ahol a gyomai csapatnak az ifistáira, míg nekünk a felnőtt csapatunkra várnak fontos feladatok.

Ezúttal is korán vezetést szereztünk Bány révén, majd egy- két lehetőség elpuskázása után Barna szerezte meg második gólunkat egy kiugratás után a félidő derekán. Nagyban hasonlított az elmúlt heti összecsapásunkhoz ez a meccs is, ezúttal is kontroll alatt tartottuk a játék menetét, most is az történt a pályán amit mi szeretnénk, csupán annyival adott többet ez a negyvenöt perc, hogy ezúttal három egységnyi volt az előnyünk a félidőre, Styecz kapufát is érintő góljával.

A második játékrészt a vendégeink kezdték határozottabban, Hanea előbb még a kapufát találta el, majd a következő akcióból már megszerezte a szépítő góljukat is. Cserékkel frissített csapatunk hamar magához tért, és Barna második góljával visszaállt a meggyőző gólkülönbség. A folytatásban nem szaggatták az istrángokat a felek a középpályára korlátozódott a játék, a színvonal is zuhant, úgy érezte az ember, hogy egyik csapat sem akart már komolyabb kárt tenni a másik hálójában. Ennek kissé ellentmond talán az utolsó tíz perc történései, amikorra újra felgyorsultak az események, előbb Cvalinga talált be, majd Deli is bevette Soczó kapuját nagyarányúvá téve a végeredményt.

Összegezve a látottakat, az egyik legnagyobb különbségű győzelmünket arattuk az utolsó hazai fellépésünkön, amelyen az első félidőben mutattunk többet a tudásunkból, különösebben a fordulás után sem lehet panasz a játékunkra, bár a magabiztos előnyünk tudatában már a jövő keddi esemény járhatott a fejekben, és ennek megfelelő produkciót láthattunk ezen a találkozón, amely a végjátékra edző meccs jelleget öltött. A lefújást követően került sor a harmadik helyért járó bronzérmek átadására, amelyeket az MLSZ képviseletében, Dankó Béla országgyűlési képviselő adott át a játékosoknak, stábtagoknak. A bajnokságot Medgyesbodzáson fejezzük be a jövő hét végén, de előbb még egy fontos fellépés vár ránk Békéscsabán kedden, ahol az Orosházával mérkőzünk meg vármegyénk kupájának döntőjében.

Szarvasi FC 1905 – Gyomaendrődi FC 6-1 (3-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 180 néző. Játékvezető: Baráth János (Baranya T., Zsótér R.)

Szarvas: Köteles A. – Styecz B. (Kovács Zs.), Pilán M. (Deli L.), Polonszki P., Zahorán B., Zima D. (Czvalinga M.), Furár R., Simon R. (Lénárt F.), Magyar M. (Truczka Á.), Bány B., Barna V.
Vezetőedző: Somogyi János

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Bartik M. (Kovács A.), Valach V. (Timár O.), Forgács G., Pásztor O. (Szlancsik B.), Szabó P., Piss P., Hunya K., Hanea M. (Farkasinszki L.), Berta Zs., Sebők M.
Vezetőedző: Toldi Balázs

Gólszerzők: Bány B. 10′, Barna V. 29′, 53′, Styecz B. 39′, Czvalinga M. 82′, Deli L. 90′ illetve Hanea M. 49′

Edzői értékelések:

Somogyi János: – Erősen közepes teljesítményt nyújtottunk, remélem ez csak a szokatlan időpontnak és a közelgő kupadöntőnek tudható be.

Karászi László: – Ilyen arányban is megérdemelten nyert a hazai csapat, gratulálok neki.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook