Gyorsan eldöntötte a továbbjutás kérdését az ESMTK

  • 2023.08.29.

A Magyar Kupa második fordulójában az NBIII-as Erzsébeti SMTK csapatát fogadtuk az Erzsébet ligetben. A vendégek az első körben Hartán, míg csapatunk Kecel jutott tovább.

Óriási hőségben, nagyjából negyven fokban Urbán Eszter FIFA kerettag játékvezető sípszavára kezdődött el a mérkőzést. Már a második percben megszerezték a vezetést a vendégek, Köteles rosszul mozdult ki a kapujából így Rédei könnyedén gurított a kapunkba.

A vezető gól után is lendületben maradtak a vendégek, akik pontos passzokkal és gyorsaságukkal is látható volt, hogy magasabb osztályból érkeztek. A 26. percben Lucz, majd két perccel később büntetőből Slezák góljaival már három gólos volt a vendégek előnye. A 44. percben Soós maradt üresen középen, így a félidőre négy gólos előnnyel mehettek a pesterzsébetiek.

A második félidőben már nem pörgött az első félidőben látott fordulatszámon a vendég csapat, így csapatunk is több tere jutott és többször jutottunk el a vendég kapu közelébe. A 79. percben egy szép kontratámadás végén a Zahorántól kapott remek labdát Styecz lőtte a kapuba, ezzel szépített csapatunk. Azonban az utolsó szó mégsem a miénk volt, mivel a 89. percben Helmich góljával alakította ki végeredményt a vendég csapat.

Ezen a mérkőzésen csapatunknak nem volt reális esélye a továbbjutásra, a vendégek az első félidőben a játék minden elemében csapatunk fölé nőtt, azt azonban hozzá kell tenni, hogy ezen a mérkőzésen csapatunk nem a jobbik arcát mutatta, hiszen tudjuk, hogy tudunk ennél sokkal jobban és szervezetebben is játszani. Az ESMTK a kupa harmadik fordulójában az első osztályú Fehérvár csapatát fogadja, amely mérkőzéshez és bajnoki szereplésükhöz sok sikert kívánunk! Csapatunk legközelebb szombaton bajnoki mérkőzésen Gyulán lép pályára.

Szarvasi FC 1905 – Erzsébeti SMTK 1-5 (0-4)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Urbán Eszter (Juhász B., Gergely M.)

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy., Pilán M. (Bány B.), Polonszki P., Zahorán B., Pilán R. (Kovács Zs.), Zima D. (Styecz B.), Furár R. (Simon R.), Barna V., Czvalinga M., Magyar M. (Máté D.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

ESMTK: Jeszenszky Á. – Rédei A. (Molnár J.), Tagai A., Helmich P., Slezák R. (Sztaroszta D.), Soós B. (Papp D.), Kovács B., Márton D., Molnár R., Molnár T., Lucz V. (Wirth D.)
Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerzők: Styecz B. 79′ illetve Rédei A. 2′, Lucz B. 26′, Slezák R. 28′ (büntetőből), Soós B. 44′, Helmich P. 89′

Edzői nyilatkozatok:

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC): – Az ellenfél játékereje nem a mi szintünk. Ettől függetlenül van némi hiányérzetem, például a legelején kapott potyagól. Dicséret illeti a fiúkat, hogy volt tartásuk a második félidőben.

Turi Zoltán, vezetőedző (ESMTK): – Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz, a hazaiaknak pedig sok sikert kívánok!

Tudósítás: Legény Tamás
Fotók: Babák Zoltán (newjsag.hu)

Szarvas Fc 1905 Facebook