Győzelem a nyitó fordulóban Békéscsabán

  • 2023.08.14.

A Békés Vármegyei I. osztályú bajnokság nyitó fordulójában szombat ebédidőben Békéscsabán a Jamina otthonában léptünk pályára. Csapatunk már túl volt egy sikeres tétmérkőzésen, hiszen az elmúlt héten Kecel a Magyar Kupában aratott nagy arányú győzelmet, míg a tavaly a megszokottól gyengébben teljesítő hazaiaknak ez volt az első tétmérkőzésük.

A 26. percben Pilán Richárd a bal oldali szögletzászlótól passzolt a tizenhatos sarkán álló Barna Viktorhoz, aki Furár fejére varázsolta a labdát. Furár Róbert ezzel 200. gólját szerezte szarvasi színekben. 0-1.
A 35. percben Simon Róbert szöglete találta meg a középen érkező Palik Györgyöt, aki a kapuba pöckölte a játékszert. 0-2.
Két perccel később a hazaiak szépítettek, egy a bal oldalról éles a kapu elő lőtt labdát Ökrös továbbított a kapunkba. 1-2.

A második félidőben több gólszerzési lehetőség akadt csapatunk előtt, azonban csak a 69. percben egy szöglet után helyesen megítélt büntetővel sikerült előnyünket növelni, a büntetőt Bány Bence higgadtan lőtt a kapuba. 1-3.

Csapatunk így győzelemmel kezdte a bajnokságot is. Augusztus 19-én délután a Békéscsabai Előre második csapatát fogadjuk az Erzsébet ligetben.

Jamina SE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-3 (1-2)
Békéscsaba, Bessenyei utcai sporttelep – 150 néző. Játékvezető: Baráth János (Petrovszki P., Vozár Á.)

Jamina: Démusz D. – Horváth M., Murvai D., Géczi D., Szaszák K. (Varga J.), Leszkó A. (Dankó D.), Kovács I. (Fülöp T.), Gál F. (Lipták-Pikó B.), Ökrös D. (Kardos T.), Bogár I., Bencsik Cs.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy., Polonszki P., Pilán M., Pilán R., Zima D. (Zahorán B.), Simon R. (Styecz B.), Furár R. (Deli L.), Czvalinga M. (Magyar M.), Bány B., Barna V. (Máté D.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Ökrös D. 37′ illetve Furár R. 26′, Palik Gy. 35′, Bány B. 69′ (büntetőből)

Edzői nyilatkozatok:

Pozsár Gábor (vezetőedző, Jamina SE): – Nem játszottunk jól, de a srácok mindent megtettek annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el. Egy rossz szavam sem lehet rájuk, szemben a játékvezetővel, aki viselkedésével tönkretette az egész mérkőzést. Ha ő elvárja tőlünk a tiszteletet, akkor ez viszont is igaz, nem a társait kellene kritizálnia a meccs előtt.

Sajben Gábor (vezetőedző, Szarvasi FC 1905): – Tartottam a jaminai mérkőzéstől. A nyáron pozitív irányba változtak a dolgok ellenfelünknél. Kérésükre délelőtt játszottuk a mérkőzést. A nem megszokott meccs időpont, az időjárás, a kevesebb néző, a viszonylag magas fű egyik csapatnak sem kedvezett igazán. A mérkőzés színvonalán sajnos ez is meglátszódott. Türelmesek voltunk az elejétől kezdve, sokat birtokoltuk a labdát, így a jaminai indításoknak sem hagytunk teret. Egy szépségdíjas támadással sikerült megszereznünk a vezetést Furár jubileumi találatával. Egy jól elvégzett szöglet után Palik érkezett jó ütemben és duplázta meg az előnyt. Ekkor kihagyott a figyelem és a semmiből gólt kaptunk, bár a jaminai gólszerző a kipattanó labdánál lesen helyezkedett, talán ez volt az egyetlen szituáció a mérkőzésen amit nem véleményeztek a hazaiak. A második félidőben méginkább rengeteget állt a játék és nem alakult ki folyamatosan játék a játékvezetői ítéletek és felfokozott hangulatú hazai játékosok miatt. A mérkőzés utolsó harmadában hatékonyabb kontrázással le kellett volna zárnunk a mérkőzést, amit végül csak egy számunkra jogosan megítélt büntető eredményezett. Összességében beigazolódott, ami miatt tartottam a mérkőzéstől. Nem játszottunk jól és nem is ez a mérkőzés lesz a legjobb az idényünkben, de nagyon értékes 3 pontot szereztünk. Mindig fontos az eredményes bajnoki rajt. De legfőképp azért vagyok büszke a srácokra a mai mérkőzésen , mert végig fegyelmezettek és higgadtak maradtak! Remélem a jaminai csapat a főbb riválisaink ellen is ilyen elánnal játszik és megszorongatják őket is, de az biztos, hogy idén sokkal jobban fognak szerepelni a bajnokságban a tavalyihoz képest. Ehhez kívánok nekik sok sikert. Mi meg megpróbáljuk folytatni a jól elkezdett utunkat a bajnokságban az ügyes csabai fiatalokból álló csapat ellen, ami nem lesz egyszerű feladat, de mindenképp győznünk kell.

A találkozó videós összefoglalója:

Videó: Furár Adrienn
Fotók: Kovács Bence

Szarvas Fc 1905 Facebook