Győzelem a pótolt bajnokin a Szeghalom ellen!

  • 2023.03.29.

A 16. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltunk a hétvégén, amelyben a Szeghalom gárdáját fogadtuk. Vendégeink nem kezdték túl jól a szezont, két vereséggel rajtoltak, míg nekünk jobban sikerült a kezdés, két győzelem mellett, szerdán a kupában is továbbjutottunk.

Hazai pályán szokásosan megnyomjuk az elejét a meccseinknek, nem történ ez másként most sem, bár fölényünk nem volt nyomasztó, de nagyjából az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, csupán a gól hiányzott a játékunkból. Az első lehetőség Barna előtt adódott, de túl közel került a kapushoz, aki lábbal védte a lövését. Nem sokkal ezután Zima érkezett középen remekül egy beadásra, de ebből az akcióból sem született gól. A vendégeink is el-eljutottak a kapunkig, de igazán nagy lehetőségük talán csak egy akadt, amikor Somogyi hozta nehéz helyzetbe magát egy rövid felszabadítással, azonban a szeghalmiak nagyvonalúan elszórakozták a ziccerüket. Lélektanilag remek időben jött Simon vezető találata a 35. percben, amikor pontos lövése a léc alatt jutott a kapuba. Előnyünket Bány toldotta meg, mikor a 43. percben Barna ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyest váltotta góllá.

Ezúttal a második játékrész sem hozott érdemi változást a játék minőségében, talán csak annyit, hogy az 50. percben lényegében eldőlt a meccs, ekkor Furár talált a vendégek kapujába, egy beadást értékesítve. A továbbiakban is igyekeztünk kihasználni a látogatóink védelme kínálta területeket, de az utolsó passzainkat elrontottuk, ezért előnyünk nem gyarapodott. A hetek óta kiváló formában levő védőnk, Polonszki hozta nehéz helyzetbe csapatunkat a 71. percben, amikor ártalmatlan helyzetben a kiállítás sorsára jutott, no, nem ezen a találkozón, mert ez ekkora már eldőlt, hanem a következő két meccsre, mivel várhatóan ennyi lesz, amit ki kell hagynia majd. A hátralevő időben már egyik fél sem szaggatta az istrángokat, így maradt a háromgólos, magabiztos győzelmünk, amelyet ezúttal is kapott találat nélkül hoztunk le.

Összességében egy izgalommentes meccsen szereztük meg a győzelmet, egy kulturáltan játszó ellenféllel szemben, amely ugyan a játék első harmadában jól védte állásait, de az azt követő időszakban kijött a két csapat közötti különbség, amit az emberhátrányos időszak sem befolyásolt.
Kevéssel e mérkőzés után megszületett a Szarvasi FC legifjabb szurkolója, Szikora Szonja, aki édesanyjával együtt jó egészségnek örvend. Következő hétvégénk a Sarkad visszalépése miatt szabad lesz, legközelebb két hét múlva, Nagyszénáson lépünk pályára.

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 3-0 (2-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Baráth J. (Medovarszki J., Baranya T.)

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M., Pilán M. (Magyar M.), Polonszki P., Zahorán B., Pilán R. (Deli L.), Simon R., Zima D. (Czvalinga M.), Furár R., Bány B. (Styecz B.), Barna V. (Kovács Zs.)
Vezetőedző: Somogyi János

Szeghalom: Orvos L. – Tatár S., Cserna R., Darányi D. (Csikós L.), Komódi B., Polonio-Guerreiro J., Marton L., Tófalvi A. (Gál T.), Szász Á., Mező S., Takács J.
Technikai vezető: Földesi Ambrus

Gólszerzők: Simon R. 35′, Bány B. 43′ (büntetőből), Furár R. 50′

Kiállítva: Polonszki P. 71′ (könyöklésért)

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Erősen közepes színvonalú mérkőzésen magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Nagyon sajnálom a fegyelmezetlenséget, így a következő hetekben szűkebb lesz a választási lehetőségünk a csapat összeállításakor. 

Földesi Ambrus: – Ameddig az ellenfélnek amolyan ajándékként kihagyjuk a helyzeteinket, addig nehéz lesz pontot vagy pontokat szerezni.

Tudósítás: Furár Tibor

Szarvas Fc 1905 Facebook