Győzelem hazai környezetben hátrányból a Gyula ellen!

  • 2022.10.19.

A bajnokság 19. fordulójában a Gyulai Termál csapatát fogadtuk. A gyulai csapat hozzánk hasonlóan hosszú ideje nem talált legyőzőre, a tavaszi nyitányt is győzelemmel kezdte, így egy izgalmas, kiélezett küzdelemre lehetett számítani a találkozó előtt. A közelmúlt egymás elleni meccsei rendre szoros, kevés gólos csatákat hoztak, amelyeken nekünk akadt több örülni valónk.

17. perc: Boros lépett ki két védőnk között, és pár lépés után kilenc méterről gurított a kapunk bal alsó sarkába. 0-1.

51. perc: Kiri tört előre lendületesen, az őt követő Kukla csak a tizenhatoson belül érte utól, majd akasztotta, az ezért járó büntetőt Simon váltotta gólra, erősen a kapu jobb oldalába lőve. 1-1.
53. perc: Szabót állította ki a játékvezető, mivel a második sárga lapját is begyűjtötte.
56. perc: Simon szabadrúgását követően, Styecz fejelt hat méterről a gyulai kapu bal alsó sarkába. 2-1.
85. perc: A percekkel ezelőtt beállt Czvalinga gyorsan összeszedett két sárgát, így őt is leküldte Szántó a pályáról.

A kezdés után, ahogy várható volt, sokáig egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot, kivételt talán az jelentett, amikor Styecz került ziccerbe, de nem tudott túljárni a gyulai óriás eszén, ettől eltekintve jellemzően tapogatózó játékkal teltek a percek. A vendégek vezető gólja ennek vetett véget, nem volt mire várni, menni kellet az eredmény után, a 21. percben Styecz lövése jött ki a gyulai hálóőrről, Furár duplázása is kipattant róla, majd Zima emelt kissé kapu mellé. A 31. percben Styec fejelt a felső lécre. A 35. percben meleg pillanatokat élünk át egy gyulai szöglet után majd Boros ijesztett ránk, miután helyzetben keresztbe lőtt a kapu előtt. A játékrész vége még két lehetőséget hozott az egyenlítésre részünkről, előbb Bány beadásáról maradtak le középen ketten is, majd Deli lövése ment kapu mellé egy vendég játékos érintésével.

Remekül kezdődött számunkra a második félidő, előbb egy Simon büntetővel kiegyenlítettünk, majd tíz főre olvadt a gyulai csapat létszáma, miután Szabót kiállította a játékvezető, az ebből kapott szabadrúgás után pedig Styecz a vezetést is megszerezte. Ezek után sem álltunk le, igyekeztünk biztosabbá tenni előnyünket a megfogyatkozott ellenféllel szemben, amire akadt is lehetőségünk, de a 60. percben Styecz ezúttal kapufát fejelt. Nyéki lövését védte szögletre Kasik a 74. percben. Két perc sem telt el, újra Styecz került szembe Molnár kapussal, de ezúttal nem járt sikerrel. A 85. percben kiegyenlítődött a csapatok létszáma, miután a bő tíz perce pályán tartózkodó Czvalinga is a kiállítás sorsára jutott. A végjátékban sem unatkoztunk, előbb Bány szabadrúgása ment el centikkel a bal kapufa mellett, majd egy kiugratás után a már helyzetben lévő Styecz keresett jobb megoldást amikor kissé hosszan Zimához passzolt, de így már oda lett a lehetőség. Az utolsó percben szöglethez jutottak a vendégek, ekkor, minden mindegy alapon hórihorgas kapusuk is feljött a kapunk elé, de szerephez nem jutott így maradt a számunkra kedvező eredmény.

Az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a gyulai csapat, ami után rákapcsoltunk, de ez csupán helyzetekben mutatkozott meg, kézzel fogható eredménye nem volt az első félidőben. A fordulás utáni negyedóra igen mozgalmasra sikerült, egyenlítettünk, majd a kiállítás után rögtön vezetést szereztünk, ami után már a nekünk megfelelő forgatókönyv szerint alakultak a dolgok. A hátra levő időben sem volt unalmas, egysíkú a meccs, mert a vendégek létszámhátrányuk ellenére pariban voltak velünk, nem adták könnyen magukat, ami egy igazán eseménydús , élvezetes párharcot eredményezett. Két gólunk mellett még két kapufát és több helyzetet hozó meccsen, ennyivel jobbak voltunk riválisunknál. Következő fellépésünkre jövő szombaton Szeghalmon kerül sor.

Szarvasi FC 1905 – Gyulai Termál FC 2-1 (0-1)
Szarvas, Erzsébet liget – néző. Játékvezető: Szabó Simon Péter (Jakab J., Krisán J.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Lénárt F.), Polonszki P., Bány B., Juhász Gy., Deli L., Zima D., Zahorán B. (Czvalinga M.), Simon R., Furár R., Styecz M.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gyula: Molnár P. – Nagy S., Szabó Á., Trescsula M., Kukla Zs. (Horváth R.), Nagy G. (Repisky D.), Radics D. (Patkás G.), Boros T. (Kiss T.), Palik Gy., Bánfi D., Nyéki B. (Oláh A.)
Vezetőedző: Sajben Gábor

Gólszerzők: Simon R. 51′ (büntetőből), Styecz M. 56′ illetve Boros T. 17′

Kiállítva: Czvalinga M. 85′ illetve Szabó Á. 53′ (mindkettő második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Remekül játszottunk már az első félidőben is, ekkor még elpuskáztuk a helyzeteinket. A szünetben megértették a srácok, hogy ha nem bizonytalanodnak el az eredmény miatt és tudják hozni az első félidei játékot, akkor megnyerik a mérkőzést.

Sajben Gábor: – Három perc lerontottuk, amit előtt felépítettünk. Csapatom dicséretet érdemel, az emberhátrány utáni hozzáállás és a futómennyiség miatt.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor
Fotók: Kovács Bence

Videó: Furár Adrienn

Szarvas Fc 1905 Facebook